Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.905
Поени од реакции
30.841
Daj ne krekajte mnogu Albiol ne go bivalo. Abe vie gi gledate utakmicite ili gledate edna utakmica i pocnuvate so krekanje. Aj vrati si go filmot pred dve nedeli i kazi koj mu gi popravase greskite na Marcelo vo odbrana. Da nebese Albiol Sevilja ke ne zgazea. Tolku od mene.

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
За Лас, мислам дека не смее лош збор да се каже...таков играч бараа по заминувањето на Макелеле...земаа 10 играчи на таа позиција...но никој не го покажа тоа што го покажа Ласана...вчера како и на сите натпревари во кои тој игра...највеќе трчаше, најборбен беше од цела екипа...со исклучоци како РАУЛ.

А што се тиче одбраната...мислам залудно е да се критикуваат Пепе и Албиол...зошто за да бидат добри во одбана треба цел тим да помага.
Рамос и Марсело се премногу офанзивни, повеќе се напред отколку назад...средниот ред ги пушта сите играчи, не затвараат, не трчаат...едноставно не се доволно борбени и упорни...освен Лас што покрива...ама неможе он сите што се во залет кон голот на Реал да ги покрие...

Вчера имаше неколку играчи што излегоа на терен да си се прошетаат...или па не им се трча, не знам што е проблемот...

За да биде тимот подобар во дефанзива...треба повеќе играчи да придонесат за тоа...а не се да се остава за Пепе и Албиол...

Ова е само мое мислење...како и на сите тука...не сакам со никој да се препуцавам, или да се натегам околу тоа...

Поздрав.
ХАЛА МАДРИД!

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Дечко пегрошно сваќаш за Ласс. Моите критики беа засновани за овој натпревар со Владолид. Иначе Ласс ланска година ни беше крал во тимот. И во дефанзива помагаше и офанзива. И оваа година почна мн добро, дури и со погодоци, за разлика од лани, што немаше постигнат гол. Но изгледа заради повредата шо ја имаше или не знам што друго, вчера изигра катастрофа, мислам се разбираме. Чоекот изигра на мн ниско ниво, од она што може да го пружи, реков ( мн беспотребни фаули, слаб во дуелите, дриблан како што сакаа, грешни додавања..)
Одбраната е очигледно слаба точка на тимот - Марцело вистина е добар во офанзива, знае дури гол да даде, асистенција, ама во дефанзива е дрво неделкано. Рамос лани и оваа година игра се полошо и полошо. Некако се движи како тромаф, што на момент ми наликува на играч без стил. Центар шут има катастрофален - и сами забележавте еднаш се обиде да центрира, и ја шутна преку гол, а имаше ите како слободен простор, па следеа свирежи од публиката. Во дефанзива е мн слаб (киксеви претерано), пример за играч што не треба да игра во Реал. Албиол и Пепе држат вода. тие да не се, ќе го јадеме каде ќе стасаме. Можда ќе се упрајме, зш вака лошо ни се пишува.

Шо збориш бе ти се слушаш??? Као моеш да каеш дека игра се полошо и полошо па уше и ја спомињаш ланската сезона каде шо сите беа дрва недоделкани, каде шо сите се молевме да не не напунат и еден куп др. ствари а не го издвојувај само Рамос. И за оваа сезона ако вака почнал не треба да значи дека и вака ќе продолжи...а ако више глееат дека тука не е ОК нека го стаат централен ама да си иде он од Реал као шо пиша ти тоа НЕМА!!!!!

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ајде честито победа и од мене по подолго време....И незнам што е ова кењање од овие новиве на фан клубов? Хелоу дечки уште е рано да се збори за испаѓање и јадење кур од Барса!:uvo:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Не кажујте глупи мислења. Едноставно Лас е незаменлив. Никој неможе така да игра. Гранеро, незнам што повеке требаше да напраи? Го намести првиот гол на Раул, трчаше даваше пасови. Марсело и Рамос се премногу офанзивни па имаат мн простор противничките крила. Мора некако да им се даде дознаење дека несмее против секоја екипа да играат премн офанзивен фудбал, некогаш ке се најде некој што ке ги казни. Игуаин коа го даде голот...:drk:. Очекувам прва постава да игра против Милан !
Едит: И да не заборавам да го пофалам перфектниот пас од Чаби за четвртиот гол !

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Многу сте изнапишале после натпреваров. Ај и јас нешто да кажам.
Не знам како може некој навивач на Реал да јаде го*на за Ласс, после тоа што го има прикажано до сега за Реал. Вчера може не изигра за 10ка ама пак беше најборбен и пресече многу топки. Гранеро играше супер во прво, во второ се изгуби. ВдВ кога ја имаше топката играше добро само проблемот беше што едвај 4-5 пати зеде топка:tapp:
Исто незнам зашто толку критика кон Албиол. Па неможе човекот да игра и лев бек и централен дефанзивец. Марсело кога е напред (а многу пати е тоа) Албиол покрива и лево. Не заборавајте вчера и спаси чист гол од линија:kesa::tv:
За Бензема се повеќе ме разочарува, и сега помислувам дека поарно ќе беше Негредо да остане и ич да не го купувавме Бензема. МОРА да се седне на клупа со Милан, да му дојде малце памет.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Aјде на кој му се чита. :)

Раул: Нe верував дека ќе успеам

Раул Гонзалес, капитенот на Реал Мадрид, доби признание како играч кој собрал највеќе настапи за кралскиот тим.

Прoчитај повеќе

Рамос: Сите сме насочени кон Лигата на шампиони

Одбранбениот играч на Реал Мадрид, Серхио Рамос, потврди дека сите во тимот размислуваат само за Лигата на шампионите.

Прoчитај повеќе

Пелегрини: Одбраната не грешеше

Чилеанскиот стручњак одби да ја префрли кривицата за двата примени гола на одбраната.

Прoчитај повеќе

Член од
18 јуни 2009
Мислења
2.194
Поени од реакции
1.406
sea ke izgledam malku poveke kriticen ama uste koa resija da go zemat ALBIOL ne mi se dopagase idejata, ama celo vreme vikam aj da ne zboram moze deckoto ke se pokaze...
ama ocigledno nisto od toa... moe mislenje e deka ni e utka toa i mnogu e mek za defanzivec vo duelite...... definitivno ni fali nekoj tenk kako vidic terry ferdinand
alex carvalho puyol... ovie igraci se i fizicki jaki na na vozdusen duel a na za na treva se ko zid i nema minuvanje... za razlika od pepe do nekade e takov tip ama drugite ne se na nivoto osobeno albiol...
ili vo drug slucaj pobrzo da se kupuva maicon pa sergio ramos da ide u centralen bek, mislam najdobro bi bilo... i philip lahm mora za lev bek deckoto mnogu trca brz e i mnogu se bori nesto sto ite kako ni treba... sepak prioriten mora da ni bidat ili maicon ili vidic ako sakame bukvalno da gazime...
ama za zal perez ne gi cenel niokgas defanzivcite i zatoa ne ni ocekuvam deka ke se sluci takvo nesto...
i drugo nesto uste zalam za sneijder ako nekoj gledase barem malce od inter sinoka ke videse sto igrac napustivme... :uvo:
Ставам потпис на ова

Ова го кажа затоа што Барса освои тројна круна нели, и затоа што минатата сезона газеа се пред себе, и дека сите тимови треба да им симнуваат капа за играта што ја играл
Не, го кажувам зошто одбраната ни е сол освен Пепе другите се дрва недоделкани Рамос посебно разочарува како десен бек ни во одбрана помага ни во напад центаршутевите му се бедни и остава премногу простор што видовме и со Севиља се полошо и полошо игра секоја година, Марсело освен во напад во одбрана (кога некогаш му текнува да се врати) го шеткаат како сакаат и он остава премногу простор а за Албиол боље да не зборам пошто неам ни што да кажам едноставно ништо нема покажано од кога дојде

Бензема росна ливада:kesa:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
Дечко ти или си слеп или очите ти сметет друго немат! Па колку уште утакмици ќе се вадиме со тоа: Играа колку што беше потребно ова она, се тоа се само глупави изговори кои ги прават малските копиљјаци(без навреда за тебе или некој).
Дај бе еднаш созрејте и кажетеја вистината. Ама само едно не сваќам. Како е можно да сте задоволни со оваа игра што ја прикажува Реал?
Знаете ли колку се само понапредни екипи како: Барца, Ман Утд, Арсенал, Челзи, Ливерпоул, Лион, Баерн, Јуве, Интер... Ајде искрено кажете дали моментално сме подобри барем од еден од овие клубови. Па со еден Ваљадолид овако да се мачиш, што преостанува со малку посјајна екипа, како што беше пример со Севиља.
Јас не сум тука на фанклубов нешто да провоцирам, напротив и јас сум фан на Р . М, и го гледам секој меч во било кое натпреварување, и никој не може да ми каже нешто или да ми смени мислење што сум го утврдил. Само на терен може да ми докажат играчите.

Да деќко! А ти?...Шо сторија бе Ласс и Гранеро цела утакмица а? Се уср*а! Кој ги плаќа бе оние партали бе. Ласс секој старт шо го направи беше со фаул, имаше мн грешки во додавања сума-сумаром (утка)
Гранеро замалку ќе заборавев дека е на терен. Ама баш ниту еднаш не се истакна на овој натпревар. не видов од него ниту едно асално проигравање, а камо ли закана за гол. Доста се само овие аргументи. Џабе ви трубам вас овде, изгледа се гледате со розеви очила, абе симнете ги еднаш и погледнетеја реалната слика бееее!

Дечко не тропај те молам.. Ман утд и Ливерпул клекнаја пред нозете на Сандерленд две кола едноподруго ако веќе почнуваш... и тоа не е вадење дека не играа на вистинско ниво!

Очигледно или сакаш нешто да се правиш паметен или врска немаш.. колку да се труби нешто само кажуваш без врска.. ако провериш само податоци од рејтинзи на играчите ќе забележиш дека секаде Гранеро има 8ка добиено или 7.5 што е доволно.. а ти даваш 1? а уствари шо се замарам со тебе :)?

Еве ги Триесетте мина номинирани за златната топка. Исто така нема ни еден италјанец во номинираните :))

Lionel Messi (Barcelona)
Maicon (Inter Milan)
Andres Iniesta (Barcelona)
Diego (Juventus)
Zlatan Ibrahimovic (Barcelona)
Franck Ribery (Bayern Munich)
Thierry Henry (Barcelona)
Edin Dzeko (Wolfsburg)
Xavi (Barcelona)
Yoann Gourcuff (Bordeaux)
Yaya Toure (Barcelona)
Andrey Arshavin (Arsenal)
Iker Casillas (Real Madrid)
Cesc Fabregas (Arsenal)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Didier Drogba (Chelsea)
Karim Benzema (Real Madrid)
Frank Lampard (Chelsea)
Kaka (Real Madrid)
John Terry (Chelsea)
Luis Fabiano (Sevilla)
Steven Gerrard (Liverpool)
David Villa (Valencia) Fernando Torres (Liverpool)
Diego Forlan (Atletico Madrid)
Nemanja Vidic (Manchester United) Samuel Eto'o (Inter Milan)
Wayne Rooney (Manchester United)
Julio Cesar (Inter Milan)
Ryan Giggs (Manchester United)

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Варгас во Реал

Прочитав на goal.com дека Варгас би можел следното лето да дојде во Реал. Мислам дека може да се направи добра замена El loco aka Vargas <-> ананасот Drenthe + доплата. Летово Фиорентина беа заинтересирани за Дренте, малку фалеше за негов трансфер или позајмица во Фиорентина па така да би можел да се склучи некаков договор [кога јас би се прашувал].

Инаку, да, не може баш да им се верува на goal.com

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Daj ne krekajte mnogu Albiol ne go bivalo. Abe vie gi gledate utakmicite ili gledate edna utakmica i pocnuvate so krekanje. Aj vrati si go filmot pred dve nedeli i kazi koj mu gi popravase greskite na Marcelo vo odbrana. Da nebese Albiol Sevilja ke ne zgazea. Tolku od mene.
abe bratce... de ne gledas li uopste deka albiol e premnogu mek igrac za da bide stolb u real tim koj igra premnogu ofanzivno... od tie pricini i igraci od kalibar na SAMUEL i CANAVARO dojdoa kako najdobri defanzivci vo italia, a sepak ne se snajdoa bas najdobro kaj nas...
a kazav sto mislam za albiol ne e soodvetno resenie ne e dovolno cvrst za da bide kaj nas u prv sostav kazav kakvi igraci treba poso ramos mnogu podobro ke igra na negova pozicija 100%... :pipi:
celo vreme molcev ama vcera site bea za nikade u odbrana... a albiol uste ne e dokazan mu treba vreme ... sepak mora nekoj da go jade stapot za vakvite propusti eden valladolid da ni dade dva naivni golovi sred bernabe e nedozvoleno za golem tim... ama ocigledno nie sme si naviknati na takvi greski neli?

Прочитав на goal.com дека Варгас би можел следното лето да дојде во Реал. Мислам дека може да се направи добра замена El loco aka Vargas <-> ананасот Drenthe + доплата. Летово Фиорентина беа заинтересирани за Дренте, малку фалеше за негов трансфер или позајмица во Фиорентина па така да би можел да се склучи некаков договор [кога јас би се прашувал].

Инаку, да, не може баш да им се верува на goal.com
brat ne se mnogu nadevajte od vargas... ne igra dovolno dobro poso dodeka lani igrase kaj nas prva sezona kao lev bek bese dupka cela sezona site go pcuevme, a sea igra levo krilo i mnogu podobro se snaoga kao krilo nego lev bek :smir:

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.905
Поени од реакции
30.841
Abe ne se pravi korav. Pusti si ja snimkata i vidi na koj nacin padnaa golovite. Da te potsetam. Prviot posle losite dodavanja na sredniot red koga ja vratija topkata nazad pa Lass morase da pravi faul i od sloboden ni daoda gol. A vtoriot bese poradi losiot pass na Xabi koj ja vrati topkata nazad. Jas sum zadovolen od toa kako izigra odbranata, posebno poradi toa sto ne primivme dol so glava.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Албиол досега изигра на највисоко ниво од сите во одбраната, дури и Пепе имаше некои мали грешки. Одбраната е лоша како целина, најчесто Марсело и Рамос се во напад, останува или Лас или Чаби со Пепе и Албиол. Очекувано е да се примаат голови. Али да го кривиш најконстатниот одбранбен досега не е очекувано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom