Соживот со Албанците - коментари на А1

Статус
Затворена за нови мислења.
J

Johnny Stulic

Гостин
Golem tasak. Glupa tema, uste podebilna diskusija.

Pa na forumov be 80% od makedoncite koristat ista retorika i isti zborovi.
Da bidam iskren i kaj ostanatite nema nekoj kvalitet. Pogolem fond na zborovi i retorika mozes da slusnes i da vidis na Street Fighter keco(1) otkolku na vakva debilna tema

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Bravos be, i sega sto barash aplauz?
Ne baram aplauz. Nego baram Makedonci sto moze da se razgovara.
I sto su spremni da debatirat, no istinata da si ja zborat.
I na kraj da bide razumen deka i so Albanecot moze da se sedi i da si ljudski zbori i da si sedi nesto da pije so nego vo isti stol.

A vidov deka ima i takvi.
Nego ti treba da me aplaudiras sam sto ne sum dvolicen.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
I na kraj da bide razumen deka i so Albanecot moze da se sedi i da si ljudski zbori i da si sedi nesto da pije so nego vo isti stol.

Eve jas i ti moze da diskutirame a ne sum dvolicen kazuvam toa sto mislam, ne se sramam od mojata ideologija.
Jas mislam deka vie ja tonete makedonija i ovoj narod 17 godini i sve pravite da go ponizuvate i ogromnoto albansko mnozinstvo edinbstveno sto gi zanimava e golema albanija i kako ke postignat do toa so pomosh od nivnite sponzori amerika, eu i nato.

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Eve jas i ti moze da diskutirame a ne sum dvolicen kazuvam toa sto mislam, ne se sramam od mojata ideologija.
Jas mislam deka vie ja tonete makedonija i ovoj narod 17 godini i sve pravite da go ponizuvate i ogromnoto albansko mnozinstvo edinbstveno sto gi zanimava e golema albanija i kako ke postignat do toa so pomosh od nivnite sponzori amerika, eu i nato.
Ne mozes da davas ideologija deka neboto e zeleno. Koga so dokazi i ocite se vidi deka neboto e plavo.

Dali za vremeto na vojna UCK kontrolirase granicata prema albanija i Kosovo. Zosto ne si gi spoi granicite.
Zosto togas rekoa vo komentari i TV deka ja barat svoite pravi i nisto drugo.
Dali na toa ne si mislil nikogas.

Toa e toa deka baram nekoj sto znae nesto i ja zbori istinata.
No kako sto rece drugarot
Напишано од Quark
Golem tasak. Glupa tema, uste podebilna diskusija.

Pa na forumov be 80% od makedoncite koristat ista retorika i isti zborovi.
Ovie se fatile ko pijani za ograda za nekoi pomocani komentari na A1. Vidi cudo.... ncncnc...:tapp::tapp::tapp:
Ima pravo ete ti odgovor.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Ne mozes da davas ideologija deka neboto e zeleno. Koga so dokazi i ocite se vidi deka neboto e plavo.

Dali za vremeto na vojna UCK kontrolirase granicata prema albanija i Kosovo. Zosto ne si gi spoi granicite.
Zosto togas rekoa vo komentari i TV deka ja barat svoite pravi i nisto drugo.
Dali na toa ne si mislil nikogas.

Toa e toa deka baram nekoj sto znae nesto i ja zbori istinata.
No kako sto rece drugarot

Ima pravo ete ti odgovor.
Sto kontrolirate vie ni edna bitka od ovjnata na vamu ne ste ja pobedele.
Nisto ne kontroliravte edinstveno nato sto ja pritisna makedonija da se predade, za da moze protektorat da bide so pro-amerikansko razpolozenie.

М

Мрак

Гостин
Ti zboris so crni oci poln mraz. Vakvi ljudi kako prvo imat licni problemi i ne se zadovolni od svojot zivot. Pa da ne bea Albancite on ke mrazese vas Makedoncite od sever ili od juzna makedonija. Zatoa sto tipot taka porasnal so takav karakter.
Не ме познаваш,немаш разговарано со мене никогаш а веќе знаеш каков ми е животот..бре бре..памет.Живеам прекрасен живот,но навистина не чувствувам потреба да ти докажувам било што.

Kaze deka premnogu e dozvoleno na Albancite. Ne zaboravi drugar deka i tie se del od Makedonija i da ne dozvolevte so vojna da gi barat tie minimalni prava.
Ne zaboravi deka vo parlamentot 10 god se trudeja politicki na miren nacin da gi barat tie pravi.
A kazi mi ti sega, so kolku maki gi zedoa tie prava, dali ni gi dadovte zatoa sto i nie sme ravnopravni gradjani ili od pritisok.
Да,за жал се дел од Македонија,јас никогаш не го одреков од тоа.Реков дека не се вклопуваат затоа што сме соразлични интереси.Кренавте војна бре,каква не почит е тоа кон оваа земја,си размислил?Има и срби и турци и роми па ги нема многу-многу на политичка сцена.Да,можеби сте побројни од другите но живеј на земјава така како што ти дозволуваат и не се бунете многу.Ете,ова го зборувам.Со ништо не сте задоволни..никогаш не е доволно.Абе имаш живот некаков тука идиоту,си се запрашал колкуполошо може да биде?

Barate da vleguvate na EU. Pa dali si zamislil uste kolku prava treba da ni dadete za priklucuvanje na EU. Dali a ???

da si bese Makedonija na EU ti mislis deka ke mozese vaka so rasizam i poln mraz da pisuvas vo forumot. Ke gi stavese na bela i Kajgana zaradi tebe.
Добро де,веќе кажав и пак ќе повторам:Никогаш и со ништо неада се задоволите.Малку ви се правата,а?Абе ве толерираме,ве трпиме и се вие овозможено и не сте задоволни.Кога ќе бидете бе другар?Кога?

Da ne sakase i da gi steriliziras kako sto bese pokusajot na vreme komunisticki rezim.
Ili sakase da vlezes ispod jorgan da cuvas strazar.
A dali i sakase Albancite da gi piknas vo eden cosak na Makedonija da ne smejat da se pomerat niz Makedonija.
Абе и пола-пола да бевме Македонци-Албанци не ми пречи,но да бевте малку подобри бре.А сега,какви што сте,со сите потреби кои ние треба(според вас)да ви ги задоволиме..се ширите побрзо од чума и тоа секако пречи.Да бевте поинаков народ..не гледам причина зошто би пречело

Dodeka ti vaka zboris mislis deka na Albancite srceto ke im kuca od ljubov za tebe a. I bas ke im bide nostalgija za tipot kako tebe.
Хахаа,не не мислам.Доволно сум свесна да сватам дека имамеѓусебна омраза,но не спрема сите..туку кон луѓе како мене.Да,тоа го знам.Не ми е потребна ваша љубов..

A sega i za imeto se krivi Albancite. Dali Albancite ili Albanija ili Kosovo e protiv imeto ili nekoj drug.
Албанците не се грижат дали нашето име ќе биде Северна или Македонија-скоје итн.Тоа е факт!Не ги интересира дали нас ќе не наркуваат Македонци или Ѓраѓанин на Северна Република Македонија.И дали нашиот Македонски јазик ќе се знае како таков или како јазик на Северна Република Македонија.

I dali si se prasuva zosto Albancite nema poverba na drzavata.
Dali vladata e za ova krivo.
Lesno e sekogas da frlas blato na tudjo lice.
Sedni se i misli pozdravo koga ke pisuvas nesto.
A ne zborovite na babite da se pravis patriot.
Ne mozam da kazam nikako deka si patriot za Makedonija.
Postom citaj sega podole sto si napisal.
Патриот?Тоа е навреда за сите оние луѓе кои живот дале и направиле нешто за нашата Македонија.Навреда е за нив јас да се наречам патриот.Љубов кон земјата и патриотството иако изгледаат слични,се разликуваат.Јас никогаш не се декларирав како патриотка,никогаш зборот патриот не го споменав.

Ova ne e patriotizam nego cisto Nacionalizam. Znaci jas sigorno sum pogolem patriot za Makedonija nego ti. Zatoa sto jas se trudam za edna multietnicki zdrava drzava. Ptriot se vika toj sto ja saka svojot narod i ne mrzi gradjanite sto su 40% vo ona drzava.
Koga bi bile site makedonci kako tebe nacisti, ne bi se ni potrudil da objasnim nesto so tastatura.
Национализам е.Точно.Не се мешаат тие 2 поима.Впрочм,темата е односите меѓу 2 народи,а не колкава е љубовта кон земјаа или колку е некој патриот.Патриот е оној кој и мисли добро на земјата и прави добро.албанци со поинакви размислувања се добредојдени,но од овие денешниве ништо корист за државата.

M

marsovka

Гостин
Почнувам да мислам дека некој тука сака да ја размонтира Македонија и дел по дел да ја продаде

Искрено такви грешки не се прават за да се испровоцира албанското малцинство,не се остваат коментари полни со омраза и не се само а1 замешани само што ако кажам уште нешто плус ќе ме обвинат дека сум шизофреник и луда

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123

Научи македонски,ова српски збориш.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
На нас највеќе не сјебаа нашите, кој ја направи приватизацијата, СДСМ, кој затвори фабрики сдс, кој општествената соспственост од екс системот ја приватизира. Многу способни да способност е синоним за крадење. А ја шо ако сум македонец, кој ми помогнал, пак сум без работа. Абе ние очи си вадиме меѓу себе.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Почнувам да мислам дека некој тука сака да ја размонтира Македонија и дел по дел да ја продаде

Искрено такви грешки не се прават за да се испровоцира албанското малцинство,не се остваат коментари полни со омраза и не се само а1 замешани само што ако кажам уште нешто плус ќе ме обвинат дека сум шизофреник и луда
si pocnala da gledas primetvam :pipi:

kazi si uste nesto plus, ne se plasi

Член од
22 јули 2008
Мислења
819
Поени од реакции
26
Kakov sozivot more?????????

Koga toa postoel sozivot pomegju Slovenite i pomegju Arnautite???

Nikogas ne postoel i nikogas nema ni da postoi i toa treba na site da im bide povekje od jasno i ovdeka mislam prvenstveno na Makedoncite bidejki na Albancite toa im e jasno uste od prvata Prizrenska Liga!!!!!!!!!

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111

Nikogas ne postoel i nikogas nema ni da postoi i toa treba na site da im bide povekje od jasno i ovdeka mislam prvenstveno na Makedoncite bidejki na Albancite toa im e jasno uste od prvata Prizrenska Liga!!!!!!!!!

:salut:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197

Ами како... Ќе си играат играчки!

Од Призренска Лига до денес, пет генерации се борат... Размисли...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Тропајте си што си сакате, Албанците се жители исто како и Македонците во Македонија, имаме заедничка историја, заеднички интереси и фала богу заеднички живот.
Јас сакам да се дружам со Албанци, сакам да се шетам слободнo низ Македонијава, не сакам лоша крв меѓу нас.
Сите оние кои провоцираат, кои зајадуваат, кои внесуваат несогласување и р`чки, зборам за неконструктивни напади, злобни до коска, нема да најдат прием од никој кој се залага за нормална иднина и саглам живот.

А такво нешто е сосема возможно да се има, не сме ние некои од небо паднати и различни соеви, ние сме луѓе кои израснале заедно, кои не спојува меѓусебниот живот и се она кое оди со него.
Нема никој да дозволи, злонамерните инциденти или тенденции да прераснат во нешто акутно лошо.
Така да дали се тоа србомански или балистички или ултранационални од неодмерен аспект наклоности, треба да се смират и да се размисли и види дека има простор за сите нас.
Јас разбирам дека постои голем степен на недоверба, тоа е и повеќе од јасно, но останува она... луѓе треба да живееме заедно.
Закачки ќе има и понатаму, но капацитетот на оние кои не водат и кои одлучуваат ќе биде секогаш посилен од недоветните сплеткарења на некои инфантилни поединци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom