Просечната плата во март 19.746 денари

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Ај ве молам, за полесно да им биде на курвичките каде да удрат, пофалете се кој има просечна плата, да не се мачат. Јас сум под просекот, ништо од платен секс за мене :(

И јас тоа чекам... Ајмо, фалење...
Туку, ти шармантен си, не се сеќирај:))

Pobarav na Ask.Com ama ne mi dade odgovor

Baram nekoj Solomon da mi pomogne da go resime prasanjevo:

Kako da prezivee edno semejstvo vo Makedonija so 19.746 denari?

Немојте бе со овакви хипотетички работи на статистички податок.

За да живее подобро му треба минимални примања од 1000 евра, 2 х 500.
За да стигнеш од 200 до 500 евра, односно да ги удвоиш примањата потребно е и економијата да ја удвоиш.
Тоа не се прави за 2,3 или 5 години.
Тоа е процес подолготраен.

Битно е да после замрзнати плати во изминативе 20 години, работите да се придвижат напред.
А тоа е за поздрзавување.

Немојте бе со овакви хипотетички работи на статистички податок.

За да живее подобро му треба минимални примања од 1000 евра, 2 х 500.
За да стигнеш од 200 до 500 евра, односно да ги удвоиш примањата потребно е и економијата да ја удвоиш.
Тоа не се прави за 2,3 или 5 години.
Тоа е процес подолготраен.

Битно е да после замрзнати плати во изминативе 20 години, работите да се придвижат напред.
А тоа е за поздрзавување.
1.000 евра? Ауч....со тие пари не подобро, најдобро ке живеам...1000 е стварно убава сумичка ама не е минимална за преживување и едукација у никој случај...

1.000 евра? Ауч....со тие пари не подобро, најдобро ке живеам...1000 е стварно убава сумичка ама не е минимална за преживување и едукација у никој случај...

1000 евра? Тоа ти е еднакво на една работничка плата во Австралија. :)

Aбе грешка да не е ова кецов од напред? :pos:

Оваа статистика е пресметана заедно со добитно ливче од кладилница ?

Исто ко што и тука со 20 000 ништо не праиш... :helou:

Ништо чудно...па тие мрсниците во администрација толку земаат. За лежење по фотелји. А тоа што 40% од народов не земаат никаква плата е споредна работа нели...важно нивните плати се зголемуваат.

Да ама во Австралија со 1.000 евра ништо не прајш... :helou:
Епа тоа ти викам, за нашите стандарди 20к се таман. Дури и можеш да двоиш месечно, па и летен и зимски одмор да истераш. Ти ако тргаш кон луксузи како шетање ваму-таму со такси, купување само марка гардероба или сателитска и ултра брз интернет за јутуб - ондак нема да ти стигнат....

Не те разбирам, статистичкиот податок е грешен или ?

Еве ајде и ја.

No comment.
Некако ми е смешен начинот на кој сакате со сила на народот да му ги натегнете розевите очила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom