Никоj и не ти е предложил помошт за рамковен и слично.Незнам откаде си го измисли това.
Но поентата ми е дека фаталната грешка беше самото подпишуване на рамковниот договор.Когато се дадат квоти,малцинствени права на парче,то тогаш е нормално да идат нови и нови бараниja.Кога на едно куче му дадеш салам,то тежко после ке ти jaде леб.
Незнам другар дали ти лично имаш некакви скриени намери...А верувам дека и голем дел од обичите грагани на Бугарија не и мисли ништо лошо на Македонија...
Меѓутоа факт е дека Бугарија од секогаш својата шанса ја гледала во ослабната Македонија...
Затоа и беше пуштен ЉуБчо со неговите идеи за поделба на Македонија, која како таква (ослабната) би била полесен плен за Бугарија...
Впрочем Бугарската политика (без навреда) од секогаш била Хиенска политика, секогаш се служела со метод на превара...
За жал така е и денес...Во таа политика секако Албанците можат да се употребат како дестабилирачки фактор ...
Меѓутоа јас сум оптимист и мислам дека ќе ги решиме проблемите...
А ако се подобри економската состојба , и ако се реши прашањето за визите искрено мислам дека младите луге ќе се растеретат од политика, а со тоа ќе се намали потребата од политичко поентирање какво денеска гледаме на терен, од страна на Албанските политички партии...
U koj tefter pisuva deka ne smeam vo svoja kukja konstantno da si gi podobruvam uslovite, kakvi i da bilo?
Makedonija mozebi ne e dedomraz, ama jas sum si svoj dedomraz.
Подобрувај ги условите со тоа што ти ќе се надградиш, дообразуваш, ќе бидеш користен за општеството, државата....
А вака испаѓа дека државата е дедо мраз во кој вие воопшто и не верувате , единсвено што сакате се неговите подароци...