Тачи: Нов договор помеѓу Македонците и Албанците

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Како и да е сигурен биди дека ваша помош не ни треба ...
Доволно беше НОЖ во ГРБ...
Овој пат ќе се справиме сами со предизвиците...на чисто да бидеме....
Зошто гледам дека едвај чекате некоја збрка во Македонија за да ќарите нешто...
Прочитана е таа политика...
И биди сигурен дека Македонија ќе излезе на крај со Албанците...
кога тогаш и тие ќе разберат дека треба да ја почитуват државата во која живеат...
Никоj и не ти е предложил помошт за рамковен и слично.Незнам откаде си го измисли това.
Но поентата ми е дека фаталната грешка беше самото подпишуване на рамковниот договор.Когато се дадат квоти,малцинствени права на парче,то тогаш е нормално да идат нови и нови бараниja.Кога на едно куче му дадеш салам,то тежко после ке ти jaде леб.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Проблем е што до пред некоја година Срамковниот се славеше од страна на Албанците а за Македонците беше голем пораз и капитулација...

Денес кога тој договор е исполнет се јавуват нови желби...

Албанците треба да разберат дека Македонија не е дедомраз , за поклоните кога ќе досадат да се барат нови...

Јас и пред да се потпише бев за тоа сите граѓани да имат исти права и можности во државата ама истата да биде почитувана од сите граѓани...
Албанците беа тие кои сака 20% , 6%, 25%, 15%, 36%...
U koj tefter pisuva deka ne smeam vo svoja kukja konstantno da si gi podobruvam uslovite, kakvi i da se?

Makedonija mozebi ne e dedomraz, ama jas sum si svoj dedomraz. :):toe:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Никоj и не ти е предложил помошт за рамковен и слично.Незнам откаде си го измисли това.
Но поентата ми е дека фаталната грешка беше самото подпишуване на рамковниот договор.Когато се дадат квоти,малцинствени права на парче,то тогаш е нормално да идат нови и нови бараниja.Кога на едно куче му дадеш салам,то тежко после ке ти jaде леб.

Незнам другар дали ти лично имаш некакви скриени намери...А верувам дека и голем дел од обичите грагани на Бугарија не и мисли ништо лошо на Македонија...
Меѓутоа факт е дека Бугарија од секогаш својата шанса ја гледала во ослабната Македонија...
Затоа и беше пуштен ЉуБчо со неговите идеи за поделба на Македонија, која како таква (ослабната) би била полесен плен за Бугарија...
Впрочем Бугарската политика (без навреда) од секогаш била Хиенска политика, секогаш се служела со метод на превара...
За жал така е и денес...Во таа политика секако Албанците можат да се употребат како дестабилирачки фактор ...
Меѓутоа јас сум оптимист и мислам дека ќе ги решиме проблемите...
А ако се подобри економската состојба , и ако се реши прашањето за визите искрено мислам дека младите луге ќе се растеретат од политика, а со тоа ќе се намали потребата од политичко поентирање какво денеска гледаме на терен, од страна на Албанските политички партии...

U koj tefter pisuva deka ne smeam vo svoja kukja konstantno da si gi podobruvam uslovite, kakvi i da bilo?

Подобрувај ги условите со тоа што ти ќе се надградиш, дообразуваш, ќе бидеш користен за општеството, државата....
А вака испаѓа дека државата е дедо мраз во кој вие воопшто и не верувате , единсвено што сакате се неговите подароци...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Подобрувај ги условите со тоа што ти ќе се надградиш, дообразуваш, ќе бидеш користен за општеството, државата....
А вака испаѓа дека државата е дедо мраз во кој вие воопшто и не верувате , единсвено што сакате се неговите подароци...
Zosto be taka da ispagja?
Jas sum drzavata i jas si gi podobruvam uslovite. :):toe:

Член од
30 јули 2007
Мислења
352
Поени од реакции
3
Блгарија никогаш нема да дозволи поделување на Македонија. Ние ви сакаме во ЕУ и НАТО и да праим бизнис а не мечтаем за глупости. Кој мечтае да стане велика сила губи Косово :helou: Давајте права на малцинствата ама гледајте те да не станат повеке от вашите :toe:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Zosto be taka da ispagja?
Jas sum drzavata i jas si gi podobruvam uslovite. :):toe:
Ти реков условите ги подобруваш со тоа што се подобруваш самиот себе, твоите човечки квалитети...
Така ја подобруваш и државата...
Тоа се бара од граѓаните а не постојано некој договори , барање преку леб погача...
Го славевте рамковниот и ај тоага на некој начин се обрзавте дека тоа е документ кој ке гарантира поголема посветеност на Албанците кон државата (поголема државотворност), денес ни рамковниот не ви чини...
Незнам каде е проблемот...
Ако ви не знаете да се интегрирате не можеме ние да ве интегрираме...
Сакате соживот а барате закони со кои ке се делиме...
Ако сакаш да бидеш интегриран биди как Бени Шакири и верувај никогаш нема да осетиш дека си малцинство или дека ова не е твоја држава...

Државата-това сме ние.
Ти сам не си држава :helou:
Точно така државата тоа се граганите, а тој, ти и јас сме само еден дел од државата...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Државата-това сме ние.
Ти сам не си држава :helou:
Dobro de majku mu stara, ne go kazav toa u taa smisla deka ja kako poedinec sum sam drzava.
Ти реков условите ги подобруваш со тоа што се подобруваш самиот себе, твоите човечки квалитети...
Така ја подобруваш и државата...
Тоа се бара од граѓаните а не постојано некој договори , барање преку леб погача...
Го славевте рамковниот и ај тоага на некој начин се обрзавте дека тоа е документ кој ке гарантира поголема посветеност на Албанците кон државата (поголема државотворност), денес ни рамковниот не ви чини...
Незнам каде е проблемот...
Ако ви не знаете да се интегрирате не можеме ние да ве интегрираме...
Сакате соживот а барате закони со кои ке се делиме...
Ако сакаш да бидеш интегриран биди как Бени Шакири и верувај никогаш нема да осетиш дека си малцинство или дека ова не е твоја држава...
Za prvo boldiranoto: se u redu, nikoj ne e protiv toa.
Za vtoroto: zosto preku leb pogaca? Moj dom, moja kukja, imam pravo kako sakam da si ziveam, se dodeka ne im stetam na drugite, so koi sto ja delam kukjata. :toe:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
U koj tefter pisuva deka ne smeam vo svoja kukja konstantno da si gi podobruvam uslovite, kakvi i da se?

Nema problem, ako toa ne znaci demontiranje na mojata, za da ja upotrebis za gradezen materijal...:)

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Dobro de majku mu stara, ne go kazav toa u taa smisla deka ja kako poedinec sum sam drzava.

Za prvo boldiranoto: se u redu, nikoj ne e protiv toa.
Za vtoroto: zosto preku leb pogaca? Moj dom, moja kukja, imam pravo kako sakam da si ziveam, se dodeka ne im stetam na drugite, so koi sto ja delam kukjata. :toe:

Преку леб погача е барање на некој си посебни статуси и права...
Ти реков и Бени Шаќири е Албанец па никогаш ништо не му фалело во оваа држава а Македонците го почитуват можеби и повече од Албанците, слично е и со Гаџа иако за него незнам многу...
Нора Шаќири водеше емисија на Телма исто така никој никогаш не ни помислил дека е Албанка едноставно со нејзиното однесување тоа прашање го маргинализирала...
Има уште еден куп на успешни Албанци кои одлично живееле и се интегрирале во општеството и пред и после рамковниот договор...
Лично мислам дека не ни се потребни договори и % туку малку повеќе свест...

Nema problem, ako toa ne znaci demontiranje na mojata, za da ja upotrebis za gradezen materijal...:)

Како на пример што се случи со куќите на внатрешно раселените Македонци...

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Како на пример што се случи со куќите на внатрешно раселените Македонци...
Koi,da potenciram,bea NASILNO raseleni,a kukite im bea ili nasilno otkupeni ili nasilno odzemeni.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Нема што повеќе да се даде од Охридскиот Договор.
Како што рече Едмонд Темелко, единствено што повеќе може да побараат е да ја снема Македонија, што е невозможно.

Со нецивилизирани племиња, цивилизараните луѓе тешко се разбираат, насекаде во светов :toe:

Што можеш да очекуваш од чистачи на клозети и метачи на улици, кога ќе им дадеш власт? :toe:

Еманципација, еманципација...

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Преку леб погача е барање на некој си посебни статуси и права...
Ne bre specijalni prava, koj go bara toa? Za sekogo isto.:toe:
Ти реков и Бени Шаќири е Албанец па никогаш ништо не му фалело во оваа држава а Македонците го почитуват можеби и повече од Албанците, слично е и со Гаџа иако за него незнам многу...
Нора Шаќири водеше емисија на Телма исто така никој никогаш не ни помислил дека е Албанка едноставно со нејзиното однесување тоа прашање го маргинализирала...
Има уште еден куп на успешни Албанци кои одлично живееле и се интегрирале во општеството и пред и после рамковниот договор...
Ostaj go Beni.

Лично мислам дека не ни се потребни договори и % туку малку повеќе свест...
Ubavo kazano.
Megju koja svest bi trebalo da e i svesta na makedoncite deka i albancite se domakjini vo ovaa drzava.
Se dur ja nema taa svest, ke bidat potrebi dogovori. :toe:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Megju koja svest bi trebalo da e i svesta na makedoncite deka i albancite se domakjini vo ovaa drzava.
Se dur ja nema taa svest, ke bidat potrebi dogovori. :toe:
Извини, ама не може косовари или пак доселени качаци од Шкумба пред 150 години да бидат домаќини во Македонија. :toe: Можат тие да бидат ИЛЕГАЛЦИ со привремен престој, како турците во Германија :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom