9/11 Терористи или сепак не?

Кој ги урна кулите

• Терористи

Гласови: 130 20,7%
  • Американски владини структури

Гласови: 410 65,4%
  • Појма немам

Гласови: 87 13,9%

• Вкупно гласачи
    627

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Правилно? Од кога е правилно да се убиваат толку луѓе. Према Гардијан весникот уште во Декември 2007 проценуваа 655.000 мртви ирачани како последици од агресијата на САД...
Садам беше манијак ама и Буш не е многу далеку...
Тоа ти е исто ко да ти дојде некој дома и да те ограби под изговор дека му се потребни твоите ресурси.
А прашањето на 9-11 не е само нафтата и садам...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Правилно? Од кога е правилно да се убиваат толку луѓе. Према Гардијан весникот уште во Декември 2007 проценуваа 655.000 мртви ирачани како последици од агресијата на САД...
Садам беше манијак ама и Буш не е многу далеку...
Тоа ти е исто ко да ти дојде некој дома и да те ограби под изговор дека му се потребни твоите ресурси.
А прашањето на 9-11 не е само нафтата и садам...
Луѓето се само бројки, ако не ги познаваш лично.
Која земја не сака да соработува со посилниот, ќе ја снајде истата судбина.
Се разбира можеш да балансираш и да бараш поткрепа и грб од разни страни, но во случајов Садам им беше прекурчен на повеќето посаглам држави.
Мораше да постои друга распределба, плус и да се казни франција и русија зошто не беа кооперативни, со уништување на нивните вложувања во ирак.

R

RAYTHEON23

Гостин
Точно не е нафтата и САДАМЧО

збориме за терористички напад како и за способноста на америте да спречат такво нешто...не успејаа за жал ама некој ете ги лаже и преку видео имаш докази имаш ова имаш она:toe:

нема дебатирање...или да барам некој контра клип....можеби од контрабанда:pos2:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Точно не е нафтата и САДАМЧО

збориме за терористички напад како и за способноста на америте да спречат такво нешто...не успејаа за жал ама некој ете ги лаже и преку видео имаш докази имаш ова имаш она:toe:

нема дебатирање...или да барам некој контра клип....можеби од контрабанда:pos2:
Како што споменав, не е тоа воопшто важно.
Важна е целта и она кое следи, она кое сака да се постигне.
Во 1991 не го уништија садам , му дадоа шанса.
Не ја искористи тој таа шанса.
Остана дрзок и курназ.
Па му дојде време. И дали 2001 или друго било причина за негово уништување, не е навистина важно.
За секоја војна има повод и причина.
Причината е од поодамна, за повод земаа фалсификувани податоци, за кои и Чејни призна дека се фалсификувани, за да го нападнат.
Не е важно зошто, важно е дека треба.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Аман бе...само мечката еден ден и овде кај нас можи да заигра па за некого ќе бидиме само бројки..
..........
Баш, затоа треба народот да се научи да ја насочи власта кон правилната страна, за да не наебе.
Не тука да читам вива ла Русија постови.

R

RAYTHEON23

Гостин
Americkata Vlada ubi 3500 svoi gragani preku false flag operacija i na tebe toa ti e pravilno :tapp:
абе дај ајде кажи како?????(највисоката контролирана демолуција е 47 ката...а за помал објект ви дадов цитат од човек кој работел па кажа беше како атомска експлозија хммм 9/11 така ли беше или????....тој облакодер ке го демолираш АМАН веке 1000 пати прашав знаете термите и ТОЛКУ:
а да и експлозив......па имаше клипови дека имало експлозив од џавелин па не бил тој петин е па потоа ТНТ ставиле се предомислиле ајде на РДХ...НЕ!!!!

стоп напалм ке биде подобар е од термите(се лепи висока температура со вода не се гаси)

значи како успеале толку така маестрално да го изведат тоа...

ИИИИИИ

никој да не забележи абе даааајјјјј немојте така...јас до преге мислев дека се лоши америчките филмови каде клошарот ја фака најјаката типка ама ЗГРЕШИВ!!!!!:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

опростете но нивните квазиинтелектуални 'документарци' влијаат повеке...цццц

Raytheon jas nemam namera so tebe da vodam diskusija

sramota stom uste veruvas deka teroristi ja izvele ovaa akcija

Едит - Апокалипто. не навредувај.

ЕРРОР 404=НОН СЕНС

ЗНАМ ДЕКА СЕ ТЕРОРИСТИ:toe:

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Nikola prvo malku edna izjava koja korespondira so tvojot post deka lugeto se brojki ....znam oti imas anti humanisticki i diktatorski stavovi

aj malku edna izjava za Nacisticka Germanija

prvo dojdoa po Evreite ama jas nisto ne prozborev bidejki ne bev Evrein
potoa dojdoa po Komunistite ama jas nisto ne prozborev bidejki ne bev Komunist
potoa dojdoa po sindikalnite rabotnici ama jas nisto ne prozborev bidejki ne bev sindikalen rabotnik

na krajot dojdoa po mene no togas veke nemase nikoj koj ke reagira i ke prozbori nesto za mene

9/11 im bese pricina za osvojuvanje na opiumskite polinja vo Afganistan,Naftenite polinja vo Irak i donesuvanje na zakoni koi ja smaluvaat slobodata na obicniot americki graganin,i sekako so vojna kako eden od najbrzite nacini za profit

R

RAYTHEON23

Гостин
Nikola prvo malku edna izjava koja korespondira so tvojot post deka lugeto se brojki ....znam oti imas anti humanisticki i diktatorski stavovi

aj malku edna izjava za Nacisticka Germanija

prvo dojdoa po Evreite ama jas nisto ne prozborev bidejki ne bev Evrein
potoa dojdoa po Komunistite ama jas nisto ne prozborev bidejki ne bev Komunist
potoa dojdoa po sindikalnite rabotnici ama jas nisto ne prozborev bidejki ne bev sindikalen rabotnik

na krajot dojdoa po mene no togas veke nemase nikoj koj ke reagira i ke prozbori nesto za mene

9/11 im bese pricina za osvojuvanje na opiumskite polinja vo Afganistan,Naftenite polinja vo Irak i donesuvanje na zakoni koi ja smaluvaat slobodata na obicniot americki graganin,i sekako so vojna kako eden od najbrzite nacini za profit

ајде бе...на САД не им треба повод за напад на авганистан не мораат пола трилион долари штета да трпат алооо...толку е штетата на среден рок(од 9/11)...капиш...можеа да речат ете ко југославија во авганистан има тортура нема демократија смртна казна=газење со тенк...има причини...и ако сакаш да знаеш од опиумските полиња карат талибанците не сојузниците...

а зошто ако во војниве има профит САД е во криза?????:tapp::tapp:

и како тоа некој имал антихуманистички ставови...од кај знаеш...не е враг ај види работа сега интернет социјален психолог имаме и експерт за 9/11:pos2:

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333

......
Никаде нема тоа да го сретнеш од мене, јас немам ставови, Американската и останатата глобална политика има ставови, само ги пренесувам.
Не ми инпутирај ништо.
За тој цитатот со евреите, најчевска прашај си ја, го употреби најмалку 20 пати и си го попи на избори ко што и требаше.
Профит или не од акциите на Америка низ светот сите имаме полза. Да не беа тие, нит со кола ќе можеше да отидеш некаде, нит компјутер и интернет ќе имаше.
Америка тоа кое го прави го прави за интерес на одредена група се разбира, но и во интерес на сите нас. Кога лавот ќе улови и хиените и останатите ќе се омрсат.
Плукањето врз Америка е плукање на се она кое те опкружува.
Ако ја презираш, оди на некое место каде нема ништо повлијаено од американска наука и технологија. Нема такво место денес.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Никаде нема тоа да го сретнеш од мене, јас немам ставови, Американската и останатата глобална политика има ставови, само ги пренесувам.
Не ми инпутирај ништо.
За тој цитатот со евреите, најчевска прашај си ја, го употреби најмалку 20 пати и си го попи на избори ко што и требаше.
Профит или не од акциите на Америка низ светот сите имаме полза. Да не беа тие, нит со кола ќе можеше да отидеш некаде, нит компјутер и интернет ќе имаше.
Америка тоа кое го прави го прави за интерес на одредена група се разбира, но и во интерес на сите нас. Кога лавот ќе улови и хиените и останатите ќе се омрсат.
Плукањето врз Америка е плукање на се она кое те опкружува.
Ако ја презираш, оди на некое место каде нема ништо повлијаено од американска наука и технологија. Нема такво место денес.
ti ne si ja sogledal pogolemata slika izgleda ..USA kako USA so nejziniot ustav i celata sloboda koja proizleguva od nego odamna ja nema ...Bankarite ,gazdite na golemite korporacii,Wall Street,Kralskite semejstva i uste mnogu luge vo Senka gi odreduvaat nastanite za celata covecka populacija.....ovoj ekonomski sistem nametnat od niv te pravi samo rob i preku nivnite mediumi ti go pere mozokot deka ova e sovrsenstvoto.Ti si rob i tocka ..jas sum rob isto taka ...nema golema razlika od toa sto jas sum svesen deka sum rob a ti ne si svesen ..mozebi na tebe ti e podobro :)

R

RAYTHEON23

Гостин
ti ne si ja sogledal pogolemata slika izgleda ..USA kako USA so nejziniot ustav i celata sloboda koja proizleguva od nego odamna ja nema ...Bankarite ,gazdite na golemite korporacii,Wall Street,Kralskite semejstva i uste mnogu luge vo Senka gi odreduvaat nastanite za celata covecka populacija.....ovoj ekonomski sistem nametnat od niv te pravi samo rob i preku nivnite mediumi ti go pere mozokot deka ova e sovrsenstvoto.Ti si rob i tocka ..jas sum rob isto taka ...nema golema razlika od toa sto jas sum svesen deka sum rob a ti ne si svesen ..mozebi na tebe ti e podobro :)
ес уна малагро ес уна малагро НИ ја кажа ВИСТИНАТА:vozbud:

хмммм....знаеш ли противпропаганда еднаш што напиша!!!

добриот роб не бара слобода туку помилостив газда...сега милостиња ли да бараме.....како прво си офтопик значи тука 9/11 нема!!!!!!!!!!

да не беа големите корпорации немаше да имаме интел АМД Н-видиа,кадилак мерцедес БМВ и да не беше ДАРПА(ако не е корпорација-немаше интернет да имаме)чудно како тоа банкарите да дозволат употреба на интернет па некои преку видеа комерцијала на интернет да ги открива:pos2:

ниту никола ниту ти ниту пак јас сме робови!!!!!

робовладетелството помина!!!!!!!!!:vozbud:

какви банкари...знаеш ли за влијанието на банките врз економскиот циклус....ако банкарите биле алчни САД ке гладуваа а не Совјетите кои за да се покажат демек системот вредел продаваа жито два пати поефтино на западни земји да докажат еве системот е закон а,реалноста беше они гладваа....баш ради системот!

и ти можеш да купиш акции од тие корпорации нема зако кој ти брани!!!

никој не те прави роб освен самиот ако не се правиш кип ин мајнд.

Вол стрит сега или лондонската или пак токиската берза:vozbud:
која е појака(Ова се берзи се тргува со хартии од вредност-нема ЗАВЕРИ!!! таму шпекулациите и очекувањата се важни:toe: )

разликата е колку фонтот:toe:

ај сега за близначките...како тоа една сложена операција каде треба од носечките столбови па на секој трети кад да се поставува експлозив а никој во зградите да не забележи:tapp::tapp::tapp:

а па и тие од околните згради не забележаа ајјј види види!!!!!

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
Не, се уште не ми е јасно како може некојда верува дека Обама или кој и да е претседател управува со својата земја??????????

Но да се вратиме на темата.

Американците (читај владетелите од сенка, не американската нација) не би направиле нешто како 9/11.

Луѓе некој споменува колку вложила Америка во војните во Ирак и Авганистан, АЈДЕ ПРОЛИСТАЈТЕ И НАЈДЕТЕ КОЛКУ СПЕЧАЛЕЛЕ КОРПОРАЦИИТЕ КОИ СЕ НА ЧЕЈНИ НА ПРИМЕР.

МАЛКУ ДИГРЕСИЈА ---------- бОСАНСКАТА АРМИЈА (ДЕВЕДЕСЕТИТЕ - ВОЈНА ВО БОСНА) СИ ГО ГРАНАТИРАШЕ СОПСТВЕНИОТ ПАЗАР , ЗАГИНАА ПРИПАДНИЦИ НА СОПСТВЕНАТА НАЦИЈА - МУСЛИМАНИ АМА НАТО ГИ ПРОГЛАСИ СРБИТЕ ВИНОВНИ И ГИ БОМБАРДИРАШЕ.

ПРЕД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ -------- РАЧАК
УБИЕНИ ТРИЕСЕТИНА ПРИПАДНИЦИ НА ПАРАВОЈСКА ОД РЕГУЛАРНА ВОЈСКА НА РЕГУЛАРНА ДРЖАВА, НООООО ВЕДНАШ ТИЕ СЕ ПРЕСОБЛЕЧЕНИ, СТАНАА ЦИВИЛИ И СРБИЈА ГО КРКАШЕ СТАПОТ САМО ЗА ДЕ СЕ СИМНЕ МИЛОШЕВИЌ ОД ВЛАСТ....

Ц Е Л Т А ГИ ОПРАВДУВА СРЕДСТВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

R

RAYTHEON23

Гостин
Не, се уште не ми е јасно како може некојда верува дека Обама или кој и да е претседател управува со својата земја??????????

Но да се вратиме на темата.

Американците (читај владетелите од сенка, не американската нација) не би направиле нешто како 9/11.

Луѓе некој споменува колку вложила Америка во војните во Ирак и Авганистан, АЈДЕ ПРОЛИСТАЈТЕ И НАЈДЕТЕ КОЛКУ СПЕЧАЛЕЛЕ КОРПОРАЦИИТЕ КОИ СЕ НА ЧЕЈНИ НА ПРИМЕР.

МАЛКУ ДИГРЕСИЈА ---------- бОСАНСКАТА АРМИЈА (ДЕВЕДЕСЕТИТЕ - ВОЈНА ВО БОСНА) СИ ГО ГРАНАТИРАШЕ СОПСТВЕНИОТ ПАЗАР , ЗАГИНАА ПРИПАДНИЦИ НА СОПСТВЕНАТА НАЦИЈА - МУСЛИМАНИ АМА НАТО ГИ ПРОГЛАСИ СРБИТЕ ВИНОВНИ И ГИ БОМБАРДИРАШЕ.

ПРЕД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ -------- РАЧАК
УБИЕНИ ТРИЕСЕТИНА ПРИПАДНИЦИ НА ПАРАВОЈСКА ОД РЕГУЛАРНА ВОЈСКА НА РЕГУЛАРНА ДРЖАВА, НООООО ВЕДНАШ ТИЕ СЕ ПРЕСОБЛЕЧЕНИ, СТАНАА ЦИВИЛИ И СРБИЈА ГО КРКАШЕ СТАПОТ САМО ЗА ДЕ СЕ СИМНЕ МИЛОШЕВИЌ ОД ВЛАСТ....

Ц Е Л Т А ГИ ОПРАВДУВА СРЕДСТВАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

смирено!!!!!

за болницата осуден е србин!!!

не оди офтопик....

претседател викаш нема авторитет...а???:pos2:

малку дигресија јас велам малку елоквентност!!!!

милошевик=хитлер...само што хитлер навистина успеал германија невидено економски и технолошки да ја развие а овој ја уназади!!!

е сега целта ги оправдува средствата=ТОЧНО за 50 денара родео голд за 120 камел(е тоа е тејст)

кај се зградите спомнати тука збориме за најн елевн а милошевич сречен пат у неповрат:toe:

америка е во криза...ЈАСНО значи ако беа исплатливи војните немаше да има криза така????

ако мислиш на воено индустрискиот комплекс...без разлика дали ке бил ирак или авганистан и да немаше војна...тие проекти и пари се предвреме предвидени така да:tapp::tapp::tapp:

а за други фирми незнам ама фифтицент вика гет пеј гет леј како инаку ке го обновеа:toe:

еве профит

Ukraine, one of the world’s top 10 arms exporting countries, earned some $750 million through weaponry sales to 19 countries in 2006, with exports to Azerbaijan and China leading the way, according to the country’s annual report to the United Nations Register of Conventional Arms.

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
смирено!!!!!

за болницата осуден е србин!!!

не оди офтопик....

претседател викаш нема авторитет...а???:pos2:
ДА ВЕЛАМ ДЕКА НЕМА АВТОРИТЕТ КАЈ МОЌНИЦИТЕ (КАЈ ОНИЕ КОИ ЈА ФИНАНСИРАА НЕГОВАТА КАМПАЊА, А БАШКА И НА НЕГОВИОТ ПРОТИВНИК), А ОБИЧНИОТ НАРОД БАТАЛИ ГО НЕГО И ОНАКА НИКОЈ НИШТО НЕ ГО ПРАШУВА-ТОА ТИ Е ЈАСНО , СЕ НАДЕВАМ

малку дигресија јас велам малку елоквентност!!!!

милошевик=хитлер...само што хитлер навистина успеал германија невидено економски и технолошки да ја развие а овој ја уназади!!!
МИЛОШЕВИЧ БЕШЕ СТАВЕН ВО КОНТЕКСТ НА ИЗБРАН ПРЕТСЕДАТЕЛ- НЕПОСРЕДНО ЗА НЕГОВИТЕ ДЕЛА ЌЕ СУДИ ИСТОРИЈАТА ОД ЕДНА ПОГОЛЕМА ВРЕМЕНСКА ДИСТАНЦА ,ЈАС И ТИ СИГУРНО НЕ...

е сега целта ги оправдува средствата=ТОЧНО за 50 денара родео голд за 120 камел(е тоа е тејст)

кај се зградите спомнати тука збориме за најн елевн а милошевич сречен пат у неповрат:toe:

америка е во криза...ЈАСНО значи ако беа исплатливи војните немаше да има криза така????
ПРИЈАТЕЛЕ КОЈ ОД МУЛТИМИЛЈАРДЕРИТЕ Е ВО КРИЗА?????????????????????????????????????????????????????????????

АААААА, ОБИЧНИОТ АМЕРИКАНСКИ ЧОВЕК Е ВО КРИЗА НЕ ОНОЈ (ТИЕ) ШТО ЈА ПРЕДИЗВИКАА ТАА КРИЗА
(ДОБРО ДЕ ИЗГУБИЛЕ 1-2 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ, А ИМААТ НА СМЕТКАТА УШТЕ 50-60 ПА И НЕ Е ТОЛКУ СТРАШНО НЕЛИ?

ако мислиш на воено индустрискиот комплекс...без разлика дали ке бил ирак или авганистан и да немаше војна...тие проекти и пари се предвреме предвидени така да:tapp::tapp::tapp:
НЕ МИСЛАМ САМО НА ВИК ТУКУ НА НАФТЕНИТЕ, ``ЛОГИСТИЧКИТЕ`` , КОНСУЛТАНСКИТЕ И КАКВИ ЛИ НЕ ТИ СЕ КОРПОРАЦИИ...

а за други фирми незнам ама фифтицент вика гет пеј гет леј како инаку ке го обновеа:toe:

еве профит

Ukraine, one of the world’s top 10 arms exporting countries, earned some $750 million through weaponry sales to 19 countries in 2006, with exports to Azerbaijan and China leading the way, according to the country’s annual report to the United Nations Register of Conventional Arms.
СЕ СЕ СВЕДУВА НА ТОА.... ИМА ЕДНА ВУЛГАРНА ПОГОВОРКА КОЈА ГЛАСИ
КОЈ СИ Е ТЕПАН -ТЕПАН, КОЈ СИ Е С...АН -С...АН

Kajgana Shop

На врв Bottom