не ме разбра.......
кога мислев прашај психолог(или маркетинг експерт..ПАЗИ) не ти препишав дијагноза како ти шо направи.
поентата ми беше дека тие теории се засноваат на претпоставката дека човекот е офца и полека полека го насочуваат кон метил(паразит-метилава овца не викат за џабе...у круг се врте)
удараат на психологијата на човекот со прецизност се правени!!!
еве пример имаш во економијата,имено се случува таму каде што централната банка е под влијание на власта......пред избори власта да ја зголеми количината на пари во оптек кое ке створи илузија доволна за гласачите да и дадат доверба ИИИИИИИИИИИ потоа ке мора да одат на рестриктивна политика.
ете дека сфаќаш, само место пари, клај терористи.
И после остај му само на медиумите да удрат со наслови:
War at terrorism
Search&Destroy Al-Qaeda
Terrorist are threat
и слично шо ќе го држи народот подалеку од вистинските проблеми, како оти пропаѓа Џенерал Моторс, шо се случе со Енрон итн итн
И убо си заприметил дека првите 50 резултати, јас би рекол и појќе од 50, зборуваат за опцијата да Америчката влада исценира напад. Значи или скроз е несалам светот, или вистина нешто смрди.
Има и доста од прежживеаните кои не се слагаат со официјалната верзија, само шо нормално, никој не им дава до значење на нивните изјави.