Нови имиња на улици во Крива Паланка

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Нови имиња на улици во Крива Паланка
Советот на Општина Крива Паланка донесе одлука за преименување на повеќе улици во градот. Главната улица Маршал Тито ќе се преименувана во „Свети Јоаким Осоговски“, улицата Борис Кидрич во „Борис Трајковски“, а „29 Ноември“, „4 Јули“ и „Иво Лола Рибар“ ќе ги носат имињата на загинатите полицајци во конфликтот во 2001, Горан Стојановски, Момир Стојановски и Јане Јакимовски. Против иницијативата гласаа советниците на СДСМ, ЛДП и на НСДП.

Izvor dnevnik...

Bravo za Kriva Palanka...

Ovaa praksa treba da prodolzi i vo drugite gradovi...

90% od glavite ulici vi drzavata ni se Josip Broz Tito...Po koja logika i zasluga???

БРАВО! ГОЛЕМО БРАВО! Сакам насекаде во Македонија така да биде! Какви Маршали Титовци и останати срања, сите училишта така што се викаат да се преименуваат во Македонски дејци, сите улици и институции.

Пропаст за комуњарите!

БРАВО! ГОЛЕМО БРАВО! Сакам насекаде во Македонија така да биде! Какви Маршали Титовци и останати срања, сите училишта така што се викаат да се преименуваат во Македонски дејци, сите улици и институции.

Пропаст за комуњарите!

Vidi koj bil protiv inicijativata te molam...
Taka da od start mozes da gi isklucis STRUMICA, KUMANOVO i OHRID deka ke se priklucat na vakva inicijativa...

Убава иницијатива е ова.Инаку, мојата улица во Прилеп од пред неколку месеци или година го носи името на еден од резервистите што загинаа кај Карпалак во 2001-ва.

Пропаст за комуњарите!

Не се согласувам потполно. Погрешно е и нема да фати корен строгото поставување во однос на историјата, која е реална и неизбришлива. Да, да се воведе баланс, да се уважат личности кои се значајни и заслужуваат, но без „пропаст за комуњарите“ или „пуши ми го антанто“ моменти.

Не се согласувам потполно. Погрешно е и нема да фати корен строгото поставување во однос на историјата, која е реална и неизбришлива. Да, да се воведе баланс, да се уважат личности кои се значајни и заслужуваат, но без „пропаст за комуњарите“ или „пуши ми го антанто“ моменти.

Мене ми е смачено од такви личности кои се деградирачки за општеството. Сепак тоа е мое мислење.

Мене ми е смачено од такви личности кои се деградирачки за општеството. Сепак тоа е мое мислење.

Како те деградира Ул. Франклин Рузвелт, на пример? :)

Што е срамота Бwане?

Срамно е тоа што по секоја цена се врши бришење на вистинската историја и се заменува со нова. Наместо да изградат нови улици, нови училишта и слично па да ги именуваат они старите ги бришат. Патетиката на киндергарден бојс секој ден е се поголема и поголема.

Како те деградира Ул. Франклин Рузвелт, на пример? :)
Рузвелт не ми пречи, мада не ни има причина улицата сеуште да се вика така, а Маршал Тито е деградирачки. Погледни ги простите старци, кои ги научиле дека е above & beyond Тито за нив.

Срамно е тоа што по секоја цена се врши бришење на вистинската историја и се заменува со нова. Наместо да изградат нови улици, нови училишта и слично па да ги именуваат они старите ги бришат. Патетиката на киндергарден бојс секој ден е се поголема и поголема.

Каква врска има преименувањето на улица со градење мене не ми е јасно ?

Рузвелт не ми пречи, мада не ни има причина улицата сеуште да се вика така, а Маршал Тито е деградирачки. Погледни ги простите старци, кои ги научиле дека е above & beyond Тито за нив.

Тито ти е деградирачки, епа затоа никој не ве ебе 2%, затоа што не знаете да цените.

Каква врска има преименувањето на улица со градење мене не ми е јасно ?

Зашто да ги преименуваат, знаете ли колкава фрустрација предизвикува кај граѓаните, им ја бришеш младоста ги правиш помалку вредни.

Тито ти е деградирачки, епа затоа никој не ве ебе 2%, затоа што не знаете да цените.
Зборувај и мисли што сакаш, се додека ти помага да го пребродиш денот...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom