Героски: Секој следен предлог ќе биде полош од Северна Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
од кога ти за прекин? :)
Од самиот почеток пишував дека спорот со грција има два можни епилога.
Едниот е разумен компромис со кој името за меѓународна употреба би се заменило со сложено име со придавка.
Другиот е прекинување на преговорите и давање до знаење дека додека ЕУ и НАТО се спремни да го толерираат диктатот од грција, Македонија нема што да бара во овие организации. Со самото тоа ќе наметневме една поширока дебата во меѓународната заедница за прагот на толеранција кој им го дозволува на нивните членки.
требаше да се деси обединување ... точно ...
но дали ти текнуе зошто неможеа да се створат такви предуслови?
кој од уста не извади ЕУ НАТО ЕУ НАТО ....
кој уште од старт бараше компромис .. за побрза интеграција ..
ај потсети ме не ми текнуе ..
Зошто напишав предуслови. Па судејќи по првичните ставови на Груевски откако ја презеде власта за прв пат во 2006-та, лично очекував дека работите во државава ќе се сменат на подобро, тргнувајќи од департизација во државата, департизација на судството и департизација на секоја пора од од општествениот живот во Македонија.....и конечно вистински, а не декларативни реформи.
Тоа требаше да бидат предусловите кои ќе водеа до обединување на Македонскиот народ.
Но наместо ова, се случи токму спротивното.

Мислам дека сега е малку касно за било какво обединување.

После ветото во НАТО беше идеална прилика лесно и елегантно да се прекинат преговорите и НИКОЈ (од надвор) да не може да зуцне дека Македонија е нефлексибилна или не знам што.

Само се плашам дека СДСМ и ЛДП ќе беа првите (од внатре) кои ќе крикнеа дека тоа е огромна грешка и дека Македонија МОРА да ги продолжи преговорите.

Речи дека не сум во право!

Makedonija ke gi prodolzi pregovorite sakale ili ne nie.Samo laznite patrioti se izreklamiraa pred narodot deka se nepopustlivi.
Zavrsija izborite a Djole kaj Zaev samo rekol da ne gi vikaat predavnici.
Sepak izborite se nesto drugo,trebaa glasovi .

А кој вели дека ние по секоја цена треба да прифатиме НОВО ИМЕ????

Ова е една од стратегиите на војување при специјална војна...внесување паника со изјави дека не не бива сами, мора да попуштиме или ... , мора да го смениме името или ... , да прифатиме сега оти секој нареден предлог ќе биде полош (си виде на таквото тој педеро Героски па знај какви че бида предлозите)... и слични пароли и изјави кои ќе те натераат да избрзаш и да ја донесеш "вистинската" одлука за менување на името, која МАКЕДОНИЈА ќе ја води кон "просперитетна иднина".

Е сега...

Нато е гарант за безбедност???? Грузија е пример за спротивното...

ЕУ е гарант за подобар живот????Романија и Бугарија се доказ за спротивното...

КОНЕЧНО треба да се свестите сите, дека влегувањето во тие организации не треба да биде примарна цел на МАКЕДОНИЈА, туку само едно од сретствата за постигнување на единствената вистинска цел - ПРЕРАСНУВАЊЕТО НА МАКЕДОНИЈА ВО ПРОСПЕРИТЕТНА, БОГАТА И БЕЗБЕДНА ДРЖАВА!!!

Пример дека секогаш има алтернативни начини за постигнување на целта се Швајцарија, Израел, Тајван, Ј.Кореа!!!

И за крај...со промена на името на државата им ја обезвреднуваме жртвата тие кои храбро гинеле за незе (сите што се бореле под МАКЕДОНСКОТО знаме без разлика дали на него стоело Сонце, Лав, Еднорог, Крст, Петокрака ...)

П.С. Се срамам од луѓето како Героски и сличните на него...

Ако некој во име на иднината на Македонија треба да ги менува своите определби, тоа не сме ние, туку актуелната власт. Дојде време и таа да се запише на списокот на предавници и странски платеници што самата го правеше во изминатиот период и да ја понесе одговорноста за изгубеното време и претрпените штети.[/I][/QUOTE]

Ако некој во име на иднината на Македонија треба да ги менува своите определби, тоа не сме ние, туку актуелната власт. Дојде време и таа да се запише на списокот на предавници и странски платеници што самата го правеше во изминатиот период и да ја понесе одговорноста за изгубеното време и претрпените штети.[/i]
[/quote]
добро,има некој од тоа педераната од сдс да не сака промена на име,или сите мислите како што ќе ви се каже?
нема промена на име,кој ве еб...

добро,има некој од тоа педераната од сдс да не сака промена на име,или сите мислите како што ќе ви се каже?
нема промена на име,кој ве еб...[/QUOTE]

vie samo ke si pisuvate i ke vregate ,a premierot vi vas drag ke go smeni imeto.

Ke go smenat tie sto se na vlast.

Просто полудувам кога ќе видам дека воопшто се споменува и дебатира за став на платениот грчки пропагандист Грекоски. Такво суштество не е достојно да арчи македонски воздух!!!

vie samo ke si pisuvate i ke vregate ,a premierot vi vas drag ke go smeni imeto.[/quote]
не ми е премиерот драг,ти си ми драга..имаш став и пророк си..се гледа дека мислењето ти е на своја основа...ако пишиш уште 3 поста,ом да го бацам геро за брада..ме убеди...:smir:

Ne se nervirajte, jas odlucuvam dali ke se smeni imeto ili ne, taka da ne se nadevajte nema promena, na kogo ne mu se dopaga eve jas ke vi potpisam dozvola da se obesite i nema da odgovarate.

Ke go smenat tie sto se na vlast.

Ако беа за промена на името, зошто не го сторија тоа во Букурешт, а на изборите ќе имаа НАТО и БЕЗВИЗЕН РЕЖИМ в'џепче!

НИКОЈ НЕМА ПРАВО МЕНЕ ДА МИ ГО СМЕНИ ИМЕТО!!!!

ЈАС СУМ ПРОТИВ РЕФЕРЕНДУМ!!!

И еден да е против РЕФЕРЕНДУМОТ Е НЕУСПЕШЕН!!!

СМРТ ЗА ЗАГОВОРАЧИТЕ ЗА ПРОМЕНА НА ИМЕТО!!!!

Кога-тогаш името ќе биде сменето, не зависи ич од нас... И да има референдум ако виша сила рече дека мора да се мења, ќе се мења. Ние ништо не може да правиме освен да следиме шо се случува... :salut:

Ако беа за промена на името, зошто не го сторија тоа во Букурешт, а на изборите ќе имаа НАТО и БЕЗВИЗЕН РЕЖИМ в'џепче!

Pa otidoa da go smenat, ama onie gore gi ispaskaa (zosto ne znam, verojatno ne im se dopadna). Gruevski otide so predlog za promena na ime.

Кога-тогаш името ќе биде сменето, не зависи ич од нас... И да има референдум ако виша сила рече дека мора да се мења, ќе се мења. Ние ништо не може да правиме освен да следиме шо се случува... :salut:

Браво ако со своите 16 години така лесно се предаваш. После некој ќе рече младината нема став. Има, има, и тоа каков....

Pa otidoa da go smenat, ama onie gore gi ispaskaa (zosto ne znam, verojatno ne im se dopadna). Gruevski otide so predlog za promena na ime.

Хаха, пак со тоа - Груевски и Црвенковски отидоа со предлог за промена на име, како што викаш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom