Дали ВМРО го остварува ветеното ?

Дали ВМРО го остварува ветеното ?

• Да

Гласови: 69 52,3%
  • Не

Гласови: 63 47,7%

• Вкупно гласачи
    132
Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
I instalirani se kompjuteri koj sluzat samo za dekor. Sto kur ostvarile more, go kupija narodot so subvencii i vauceri :vozbud:

Од сите претходни само зијан видов никој ништо не ми даваше само многу повеќе ми земаше.

Сега бар компјутер видов.:helou:

Овде имаш околу 300 ставки ти останаа уште 299, првата не ти успеа.:tapp:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да бидеме искрени, она што е за почитување е дека сите минстри особено оние од ВМРО ДПМНЕ работат посветено и макотрпно за остварување на ветеното.

Можеби не е исполнето се, но најголем дел од работите се исполнети.

Тие што мислат дека не е исполнето доволно сигурно не ја прочитале програмата, а ако не ја прочиташ програмата не може ни да судиш дека се што е ветено дека не е остварено.

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Се спремаме за целосно уништување на ПРОГРЧКАТА политика:vozbud:
Sakas da kazes deka SDSM vodi progrcka politika?

Aj te molam objasni mi go toa.

Да бидеме искрени, она што е за почитување е дека сите минстри особено оние од ВМРО ДПМНЕ работат посветено и макотрпно за остварување на ветеното.

Можеби не е исполнето се, но најголем дел од работите се исполнети.

Тие што мислат дека не е исполнето доволно сигурно не ја прочитале програмата, а ако не ја прочиташ програмата не може ни да судиш дека се што е ветено дека не е остварено.
Da no mozes da zabelezis deka skoro polovina od forumdgiite ne se zadovolni so vasata politika, neli e krajno vreme da se smeni nesto.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Најдобар пример на ВЕТЕНО - ИСПОЛНЕТО е поранешниот градоначалник на Газибаба , Коце Трајановски , неговата работа и исполнување на порограмата треба да влезе во учебниците како пример како треба да работи еден градоначалник...
А мислам дека и Градоначалникот на Прилеп не е далеку од ова...

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Eve edna informacija za gradonacalnikot na Aerodrom, sto se vika od prva raka ( citaj komsinica negova)

toj ziveese u moja zgrada
[13:33:47] a sega se preseli vo Aerodrom
[13:35:10] hahaha
[13:35:32] samo negovite ziveele tuka
[13:35:44] vika Vmrovcive go namestija
[13:35:52] imal samo 30 god
[13:36:00] a nit fax nit niso
[13:36:08] vika lazat deka ima praven
[13:36:28] ali podlizurko bil se butkal sekade

:uvo::uvo::uvo::uvo:
Ева ја биографијата конкретно на овој човек:

Ивица Коневски е роден на 14 декември 1978 година во Скопје. Дипломира на Правниот Факултет при Универзитетот “Свети Кирил и Методиј” во Скопје и се стекнува со звањето дипломиран правник со положен правосуден испит.

Во период од 2005-2006 година ја извршува функцијата советник во советот на Град Скопје. Во 2006 година е именуван за генрален директор на Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор на Република Македонија. Претседател е на Бордот на Директори на Градски Трговски Центар. Во периодот од неговото назначување за директор претпријатието бележи голем развој,напредок во работата,чесно и некорумпирано работење што резултираше со зголемување на капацитетите на претпријатието и реализација на бројни значајни проекти како што се изградба на голем број на социјални и комерцијални станови,изградба на станови за млади брачни парови во Општина Аеродром,изградба на северната трибина и одпочнување на постапка за целосно обновување на стадионот Арена Филип II во Скопје итн.Воедно Ивица Коневски прв воведе “ISO” стандард за квалитет во Јавно претпријатие на Р.Македонија и со тоа ЈПССДП на Р.Македонија е прво Јавно пртпријатие со “ISO” стандард за квалитет.

Г-дин Ивица Коневски, во период од 2003 до 2007 година, ја извршуваше функцијата Претседател на УМС на Градски Комитет Скопје на ВМРО-ДПМНЕ. На предвремените парламентарни избори во 2008 година ја извршува функцијата Шеф на изборниот штаб на И.Е.1 каде што носител беше Премиерот на Р.Македонија м-р Никола Груевски.
Исто така, Ивица Коневски е Потпретседател на Градски Комитет Скопје на ВМРО-ДПМНЕ.Член е и на Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Почитувани сограѓани, г-дин Ивица Коневски претставува млад и динамичен политичар и менаџер со европски кодекс на однесување, човек перфекционист во работата со способност за тимска работа, работа во мултикултурна средина, креативен, флексибилен, инвентивен, експедитивен, со јасен концепт за иднината на Општина Аеродром. Во неговата личност се препознава новиот пристап во работата и политиката што со себе го донесе актуелната гарнитура на ВМРО-ДПМНЕ на чело со
м-р Никола Груевски.

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Sakas da kazes deka SDSM vodi progrcka politika?

Aj te molam objasni mi go toa.

Da no mozes da zabelezis deka skoro polovina od forumdgiite ne se zadovolni so vasata politika, neli e krajno vreme da se smeni nesto.
Па добро нели е логично да има и незадоволни?

Второ, скоро половина не значи и половина што во превод би значело дека мнозинствоо се задоволни.

Трето, да не отвориме тема за СДСМ па да видиш каков ќе биде резултатот!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ставовите на грција кон Македонија и на СДС кон Македонија се исти.

Што повеќе има да се зборува тука.
А какви се ставовите на раководството од ДПМНЕ кон Македонија?Или со “Разумниот Компромис“ исто така нема што да се зборува тука?

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Ставовите на грција кон Македонија и на СДС кон Македонија се исти.

Што повеќе има да се зборува тука.

Sakas da kazes deka i stavovite na Gruevski se isti so stavovite na Branko bidejki vo Bukurest bea so ist stav.... Republika Makedonija Skopje :smir:
Ne se lazete deka Gruevski i kompanija se pogolemi patrioti, kolku poveke veruvate vo toa tolku potesko ke vi bide da se soocite so vistinata.

Ева ја биографијата конкретно на овој човек:

Ивица Коневски е роден на 14 декември 1978 година во Скопје. Дипломира на Правниот Факултет при Универзитетот “Свети Кирил и Методиј” во Скопје и се стекнува со звањето дипломиран правник со положен правосуден испит.

Во период од 2005-2006 година ја извршува функцијата советник во советот на Град Скопје. Во 2006 година е именуван за генрален директор на Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор на Република Македонија. Претседател е на Бордот на Директори на Градски Трговски Центар. Во периодот од неговото назначување за директор претпријатието бележи голем развој,напредок во работата,чесно и некорумпирано работење што резултираше со зголемување на капацитетите на претпријатието и реализација на бројни значајни проекти како што се изградба на голем број на социјални и комерцијални станови,изградба на станови за млади брачни парови во Општина Аеродром,изградба на северната трибина и одпочнување на постапка за целосно обновување на стадионот Арена Филип II во Скопје итн.Воедно Ивица Коневски прв воведе “ISO” стандард за квалитет во Јавно претпријатие на Р.Македонија и со тоа ЈПССДП на Р.Македонија е прво Јавно пртпријатие со “ISO” стандард за квалитет.

Г-дин Ивица Коневски, во период од 2003 до 2007 година, ја извршуваше функцијата Претседател на УМС на Градски Комитет Скопје на ВМРО-ДПМНЕ. На предвремените парламентарни избори во 2008 година ја извршува функцијата Шеф на изборниот штаб на И.Е.1 каде што носител беше Премиерот на Р.Македонија м-р Никола Груевски.
Исто така, Ивица Коневски е Потпретседател на Градски Комитет Скопје на ВМРО-ДПМНЕ.Член е и на Централниот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ.

Почитувани сограѓани, г-дин Ивица Коневски претставува млад и динамичен политичар и менаџер со европски кодекс на однесување, човек перфекционист во работата со способност за тимска работа, работа во мултикултурна средина, креативен, флексибилен, инвентивен, експедитивен, со јасен концепт за иднината на Општина Аеродром. Во неговата личност се препознава новиот пристап во работата и политиката што со себе го донесе актуелната гарнитура на ВМРО-ДПМНЕ на чело со
м-р Никола Груевски.
I treba samo da dodades deka poradi toa sto mu precel zvukot na avtobusite na JSP doslo do promena na postrojkata, bez pritoa da se konsultira so graganite dali taa odluka im odgovara.

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
ДОДЕЛЕНА СПОРТСКА СТИПЕНДИЈА ЗА КАРАТИСТКАТА ИЛИЕВСКА ОД СТРАНА НА АМС
15.05.2009

Во просториите на Агенцијата за млади и спорт директорот Драган Ѓурчевски ја прими каратистката Наташа Илиевска која освои 2-ро место во дисциплина кумите во категорија до 55 кг. на Европското првенство во Загреб, Хрватска одржано од 08-10.05.2009 г. и според Правилникот за категоризација на спортистите на Република Македонија се стекна со стипендија од спортската категорија – Спортист од светска категорија во времетраење од четири години.
На стручното лице – Бошко Заборски тренер и селектор му се додели еднократна парична награда од 40% од вкупните средства што му следуваат на категоризираниот спортистот за една година во вредност 155.000,00 илјади денари.
Исто така директорот, Драган Ѓурчевски ја награди со еднократна парична награда каратистката Наташа Илиевска во вредност од 300.000,00 илјади денари.

Извор: Агенција за млади и спорт

А какви се ставовите на раководството од ДПМНЕ кон Македонија?Или со “Разумниот Компромис“ исто така нема што да се зборува тука?

Па сдс прифаќаат северна македонија без проблем сосе пакет за јазик и пасоши и се друго.
А вмро глумат конструктивност во РАЗГОВОРИТЕ пред светот.

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
Форумџиите ли се репер за тоа дали треба да се смени работата на Владата?:kesa:

Hint:Погледни ги изборите за да дознаеш.

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Sakas da kazes deka i stavovite na Gruevski se isti so stavovite na Branko bidejki vo Bukurest bea so ist stav.... Republika Makedonija Skopje :smir:
Ne se lazete deka Gruevski i kompanija se pogolemi patrioti, kolku poveke veruvate vo toa tolku potesko ke vi bide da se soocite so vistinata.
Па сега за сега сдсг сменија име, знаме, устав, химна, се откажаа од Македонците од Егејскиот дел на Македонија, и го сечат во корен се што е Македонско и поврзано со Македонија.
Додека вмро не направија ништо од ова и поддржуваат се што е Македонско.:helou:

Branko is Back

Im The Best
Член од
16 мај 2009
Мислења
114
Поени од реакции
8
Форумџиите ли се репер за тоа колку е задоволен народот од работата на Владата?:kesa:

Hint:Погледни ги изборите за да дознаеш.
Da no ubavo imas vo uvodnikot na temata, dali malce nefer izigra Gruevski koga posle silnite vetuvanja i ogromnata pobeda na izborite ja sobra cela vlada i najavi stedenje.

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
АКЦИЈАТА “ЗАЕДНО ЗА ЧИСТО И ЗЕЛЕНО СКОПЈЕ” ПРОДОЛЖИ ВО ОПШТИНА ЦЕНТАР
15.05.2009

Во организација на Град Скопје, скопските општини и јавните градски претпријатија, акцијата „Заедно за чисто и зелено Скопје“ денеска продолжи во општина Центар.
Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски изјави дека оваа акција продолжува во општина Центар, од просторот помеѓу МКЦ и МТВ.
- Целта на оваа акција е да се упати порака до јавните претпријатија, до стручните служби и до граѓаните дека треба да се чисти Скопје. Оние аномалии кои тука ќе ги откриеме, потоа со општина Центар ќе направиме план како, со кои средства и со кои лица ќе се работи, рече Трајановски.
Тој најави реорганизација на јавните претпријатија и стручните сектори во Град Скопје за да бидат поефикасни во извршувањето на своите функции и за почисто Скопје.
На новинарско прашање дали јавните претпријатија можат со средствата кои ги поседуваат да успеат во својата работа, Трајановски рече дека ЈП се задолжени, а особено „Улици и патишта, „Комунална хигиена“ и Јавното сообраќајно претпријатие, најголемиот дел од приходот е од неплатено ДДВ и, како што потенцира, затоа ќе разговараат со Владата и со Управата за јавни приходи како тој проблем да се надмине.
Градоначлникот на Скопје додаде дека на овие ЈП максимално ќе им се помогне за почисто Скопје, со финансиски средства и со субвенции.
- За ЈП ќе издвоиме дополнително средства, за вклучување на луѓе, за купување на опрема за подобро да се исчисти Скопје, рече Трајановски.
Тој додаде дека веќе ЈП „Паркови и зеленило“ од своите средства набавува опрема за косење на трева и оти тие ќе имаат дополнителни средства од Град Скопје за да примаат сезонски работници.
Градоначалникот на општина Центар, Владимир Тодоровиќ рече дека на територијата на општината постојат одредени локации кои биле запуштени или имале третман на неуредена јавна површина и затоа акцијата ја посветуваат токму на тие површини.
Тој информираше дека општината ќе прими од 50 до 100 сезонски работници кои ќе работат во парковите и за чистење снег.
- Ова со Буџетот на општината не е планирано и потребно е да се направи ребаланс на Буџетот на општината. На првата седница на Советот ќе се обидеме да направиме ребаланс во Буџетот и да одвоиме средства за овие работници, рече Тодоровиќ.
Тој најави дека постои можност оваа акцијата во општината да се спроведува на секои три месеци.
Акцијата „Заедно за чисто и зелено Скопје“ почна од општина Гази Баба, а треба да продолжи и во општините Чаир, Аеродром, Карпош, Ѓорче Петров, Кисела Вода, Бутел и Шуто Оризари.

Никој од сдсг никогаш нема излезено и да ја набљудува акцијата а камо ли да земе гребло како Коце Трајановски.
Уф што зборувам јас за време насдсг не ни имало вакви акции за чистење.

Kajgana Shop

На врв Bottom