Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.602
Поени од реакции
6.382
Затоа старите викаат, прво гледај во дворот твој, после кажувај за кај комшијата:toe:

GLORY GLORY MAN UNITED!
јас мислам дека им се удри од глава тоа и им се врати.:toe:сега нака скапуват во 2 лига :nesum:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.754
Поени од реакции
43.942
Честито победа!!!

GLORY GLORY MAN UNITED

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Честито победа...со малку поголемо задоцнување:):)

Честито победа, се надевам заслужена бидејќи не бев во можност да ја гледам- бев во Скопје на финале на купот... ако може некој накратко да каже како изиграле младите и кој беше најдобар денеска... и ако може да го постирате голот на Гибсон... :vozbud:

Gh0$T

BanishedFromMyOwnWorld
Член од
4 октомври 2008
Мислења
271
Поени од реакции
19
Извинете за офтопико :eek:ftopic:
Абе шо бива за собирачката да гледаме сите кајганџии финалто Маначестер - Барселона ај сите ојдете тука..

http://forum.kajgana.com/group.php?do=discuss&discussionid=65&pp=40&page=21

(се однесува само за Сртумица :smir: )

N

navivacka

Гостин
Меси: Роналдо нема да се наигра

http://www.netpress.com.mk/sport/vestiimages/6634/29664_news.jpg Сите патишта водат во Рим! Учесниците во финалето од Лигата на Шампионите, Манчестер Јунајтед и Барселона ги прават последните подготовки пред дуелот на сезоната на „Олимпико“. Каталонците во вечниот град пристигнуваат во вторник, Англичаните ден порано, во секој случај, в среда следи дуелот на титаните.
Барселона во саботата навечер и официјално беше крунисана во првенството на Шпанија. Капитенот Карлес Пујол го прими големиот пехар, 19 титула во историјата на Барселона, но нема време за прослава. Пеп Гвардиола на играчите строго им го органици времето за опутање, веднаш потоа сите се насочија кон мечот со "црвените ѓаволи".
Лео Меси секако ќе биде еден од главните адути на шпанската екипа, а негов голем мотив за победа ќе биде тоа што во мај 2006 година поради повреда го пропушти финалниот меч со Арсенал.
"Тоа што не играв во Париз и понатаму психички ме прогонува. Бев само гледач, затоа сега сакам да се радувам во Рим. Играме против голем тим, нивната игра е многу возбудлива. Најдобри се кога играат со максимално темпо, но добри се кога играат и стрпливо" - Аргентинецот упатил пофални зборови на сметка на противникот.
Талисманот на Барселона смета дека и покрај силата на Јунајтед, неговиот тим може да дојде до третиот пехар на УЕФА.
"Ако во Рим ја играме нашата игра, волшебно, брзо и дисциплинирано, не може да не славиме! Ова е поинаква Барселона од онаа која играше против Манчестер минатата сезона во полуфиналето. Чувствувам дека среќата ќе биде со нас ако играме според сопствениот систем. Ако отстапиме од тоа - не ни се пишува добро" - вели водечкиот стрелец во Лигата на Шампионите.
Сите очи ќе бидат насочени кон него и Кристијано Роналдо. Португалецот би можел да биде најголемата закана за одбраната на Барселона.
"Роналдо е секогаш закана, но не е единствениот опасен играч на Манчестер. Тие не се тим кој се потпира на еден играч. Сепак, треба да го спречиме Роналдо да ја има топката во нозе, бидејќи е многу вешт и брз. Има одличен дриблинг, шут и е незгоден од прекини. Исто така, мислам дека и Тевез е сличен на него, и тоа не го велам затоа што ми е другар од репрезентацијата" - потенцирал Меси.
Од таборот на Манчестер, синоќа можеа да се слушнат многу поинакви ноти кога е во прашање Кристијано Роналдо. Додека медиумите на Островот постојано зборуваат дека ќе се пресели во Реал, Португалецот рекол дека тоа не е точно.
"Ова е мојот дом. Дури и кога ќе кажам дека срцето ми припаѓа тука, луѓето постојано пишуваат дека заминувам. Манчестер е клуб за кој сакам да играм. Овој тим може да влезе во историјата, шефот верува во нас и сакаме нови трофеи" - порачал Роналдо.

В

Вори

Гостин
Ај малце офтопик ама....

Си бил некој Циго.И отишол во Англија,демек да го гледа најдоброто градско дерби помеѓу Манчестер Јунајтед и Манчестер Сити.И влегува во стадионот гледа од една страна фанови на Јунајтед од друга на Сити.И отишол кај тие од Јунајтед.Почнува мечот сите викаат,пејат навивачки песни се нервираат,а тој ко утка некоја само седел и се вртел наоколу.По извесно време некој фан на Јунајтед го прашал:-Абе гледам дека ни пееш,ни навиваш.....за кој Манчестер навиваш.И цигово се вртел,гледал...-Пааа,за Манчестер....Јунајтед.
-А,песна некоја знаеш навивачка од Манчестер Јунајтед...
-Па....знам...
-Па ај запеј ја...
-Манчестерррр Јунајтеееед.....такавввв сам и јаааа:helou:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.843
Поени од реакции
22.888
Честитки за победата и прекрасен гол на Гибсон...не можев да ја гледам утакмицата оти бев надвор оти имаше земјотрес. И така се е спремно за финалето...

манутд

24 is the number
Член од
20 октомври 2008
Мислења
482
Поени од реакции
13
Честито нека ни е победата и за одличниот гол на Гибсон. Ова сезона има одиграно 14 натпревари и има постигнато три гола. Се надевам дека следната сезона ќе има поголем удел во освојувањето на новите трофеи.
Од авион се гледаше дека на Флечер не му беше местото на овој натпревар но тој сам си ја направи штетата предходно.
Ова беше одлично загревање за натпреварот против Барселона каде што го очекувам следниот состав:

--------------------------Ван Дер Сар------------------------------

О’Шеј-------------Видич-------------Фердинанд-----------------Евра

----------Карик-----------------Андерсон-------------------Гигс---

Парк-----------------------------------------------------------Руни

------------------------------Роналдо------------------------------

Или на местото на Андерсон ќе игра Бербатов ако играме поофанзивно.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.716
Поени од реакции
11.556
Идеален состав според мене:

Иако не верувам да ги игра Рафаел и Тевез во првиот состав.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.602
Поени од реакции
6.382
напагач ке е или бербатов или тевез а во средина ке има 5 :toe:

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Уште само 2 дена еј , уште само два денаа :)))
Руни ќе игра как лево крило , Бербатов-Кристиано ќе бидат како шпиц играчи , а десно ќе биде Парк.:helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom