LGBT-популацијата и современиот свет

• Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Хахаха, „им даваш право„. Сами ќе си го земат. Ќе се гласа фино и лепо!

--- надополнето ---

Кој се плаши? Веќе има партии што ја имаат секс-ориентација во програма. Ќе бидне и тоа:) Веруј иако иде пополека,.

Е па чуму ви се тие права кога се криете,зошто ве страв да се прошетате за рака со љубовникот,еве се фалите дека има висок процент на педери во Македонија,а никој нигде нема видено двајца мажи за рака да се шетаат

Инаку друга прича е дали ќе се излгалса таков ретардиран закон(поготово за посвојување на деца)мало морген!

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Е па чуму ви се тие права кога се криете,зошто ве страв да се прошетате за рака со љубовникот,еве се фалите дека има висок процент на педери во Македонија,а никој нигде нема видено двајца мажи за рака да се шетаат

Инаку друга прича е дали ќе се излгалса таков ретардиран закон(поготово за посвојување на деца)мало морген!
Карловиќу, како да излезат, кога има ненормални луѓе по земјава, а посебно такви што се насилни. Виде ли ти завчера во Училиште Цветковски. Се испоколеа. Замисли, имаш такви на куп!!!
Инаку јас имам видено двајца мажи што се држат за рака во Скопје, ама траеше многу кратко...

Сегде има процент педери тоа е факт и мора да го прифатиш!!! Закон ќе се изгласа, оти како што гледам, политичариве веќе немаат финти, па тоа може исто да дојде на ред. Ама сигурно ќе дојде за некое време.

I

Iblis

Гостин
Карловиќу, како да излезат, кога има ненормални луѓе по земјава, а посебно такви што се насилни. Виде ли ти завчера во Училиште Цветковски. Се испоколеа. Замисли, имаш такви на куп!!!
Инаку јас имам видено двајца мажи што се држат за рака во Скопје, ама траеше многу кратко...

Сегде има процент педери тоа е факт и мора да го прифатиш!!! Закон ќе се изгласа, оти како што гледам, политичариве веќе немаат финти, па тоа може исто да дојде на ред. Ама сигурно ќе дојде за некое време.
Ако се изгласа закон , истиот нема да биде во корист на GLBT заедниците, како што и самиот кажа има ненормални луѓе, тоа е факт, има и насилни , полно е со хомофобични или поарно кажано мизхомични? (не дека им се плашат на педерите , само едноставно ги мразат онака од с'ржта)и истите се мнозинство. Од друга страна педери секаде има , помалце се. Кажи ми ти сеа која партија ќе си изврши политичко самоубиство преку изгласување на закон за права на хомосексуалците во средина каде што преовладуваат традиционалните,религиозни практики и чувства?

Член од
28 јули 2010
Мислења
232
Поени од реакции
41
Ако се изгласа закон , истиот нема да биде во корист на GLBT заедниците, како што и самиот кажа има ненормални луѓе, тоа е факт, има и насилни , полно е со хомофобични или поарно кажано мизхомични? (не дека им се плашат на педерите , само едноставно ги мразат онака од с'ржта)и истите се мнозинство. Од друга страна педери секаде има , помалце се. Кажи ми ти сеа која партија ќе си изврши политичко самоубиство преку изгласување на закон за права на хомосексуалците во средина каде што преовладуваат традиционалните,религиозни практики и чувства?
Абе Албанија е исто традиционална (или се лажам), па изгласа закон за забрана на дискриминација врз хомосексуалците.
Ако ги гледам вака нашиве политичари, а за тоа си и ти свесен Ангеликусе, веруј ми, они се спремни на се, само газето да го мазнат и топлат во топлото плишано фотељиче во биронцето. Затоа немој да се чудиш ако им текне одеднаш да воведат и тоа... Во Македонија се е можно.

Кој би извршил политичко убиство? Јас не сум СДСМ, ама тие споменуваа дека се против дискриминација на хомосексуалците пред некое време.
Да, педери има сегде, но дали се помалце не знам. Ги има и тоа е факт и тоа е сигурно (повеќе или помалку) 5 проценти од населението на секоја земја.

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
СДСМ споменуваа дека се против дискриминација на хомосексуалците пред некое време.
Немој да ме сватиш погрешно, нема да зборувам против тебе, него мојот впечаток за наведените ќе го кажам само. Ако сакаа тие да направат што не направија кога можеа!? Мене на фарса ми личи тоа, пошо се лева партија - мора да застапуваат пошироки погледи . . . Но на дело - ниту една акција, а со тоа ни резултат :(
Од политика многу-многу фајде нема :D, туку да се надеваме дека поради европските реформи кои ги воведуваме - ќе биде нешто, не битно која влада е на стол. Тоа е единствената политичка надеж која останува . . . Ќе биде добро да се донесе закон за заштита од дискриминација (ова е многу широко поле) на основа сексуална ориентација. И да се легализираат испопловите двојки/парови. За почеток тоа ќе биде супер . . . се надевам за скоро ќе се здеси, пошо 100 години назад ќе останиме ако за брзо не се промени нешто. . . Во делови од светот одамна ги поминја овие детски болести . . . нас последни не фаќаат :D:D:D:D:D

--- надополнето ---

и уште едно прашање..оти се плашат да се појават со правото лице и јавно да кажат дека се педери..и да се изборат за некој закон во парламентот,од што се плашат?
Друже ти да си педер дали јавно би излегол да си ги бараш своите права, овде кај нас? Ако-не, зашто не? Ако -да, зашто да? :):):)
. . .она што е многу битно кај педерите и нивните права,како е можно да бараат права за посвојување на деца,тука постојат многу БТИТНИ подпрашања..Имено како тоа дете ќе го воспитуваат?дали по хомо или по стрејт патеки?
Пошо не си геј - јасно ми е дека некои работи не ти се разбирливи . . . ќе кажам за мене - ме родија стрејт родители, не сум имал влијаније од некој педер врз мене(додуша и да сум имал - педерлукот не е заразен), никој не ме злоставувал како мал (фала Богу) - и прашање од каде сега јас педер!? Педер човек си се раѓа - не избира (иако некои геј луѓе така тврдат, тоа можеби ради тоа што подоцна сватиле што ги привлекува). И сите педери и лезбејки што ги знам се родени во стрејт фамилии - Тоа само го потврдува веќе докажаното, дека нема врска во какво семејство, па и средина, расте детето. Тоа неможе да влијае на неговата сексуална ориентација (која btw си ја носи секој со себе си од раѓање).
Статистиката во САД покажала дека бројот на луѓе (полнолетни) кои се изјасниле како хомосексуалнци а, биле одгледани од истополови родители VS деца одгледани во хетеро фамилија, не се разликуваат, Тие кои растеле во геј семејство единствено биле послободни во експериментирањето во сексот и полот на парнерот. Инаку колку што тебе некој на сила може да те направи педер - толку педерот на сила ќе го направат стрејт. Тоа е законот на природата (Кој за луѓето од нашата земјичка е малку контрадикторен, али тоа е- што да правиме - нема квалитетна едукација, па и народот не е информиран)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Отсекогаш, 10% од популацијата на човекот (забележано и кај останатите примати) е хомосексуална.

Хомосексуалноста не е болест. Со толку информации за оваа тема на интернет сеуште постојат луѓе кои се прават глупави при ум. Земи и прочитај.

Едно е да не ти се допаѓа некоја појава и да имаш контра-став према неа, а сосем друго е од незнаење или слепа омраза да сераш против појавата извитоперувајќи ја нејзината природа.

Хомосексуалноста НЕ Е БОЛЕСТ. Таа не се лечи. Тоа е ориентација.

Ко што те читам, ти во државава би ги оставил само себе и своите копии. Ова се вика фобија. Јас нема да ти објаснувам какви све фобии манифестираш. Можеш самиот да си проучиш. Ако ти треба помош, слободно пиши.
Ориентацијата подразбира избор. Значи, хомосексуалците избираат да бидат хомосексуално ориентирани. А зошто? Единствена причина е нивната умствена или психичка состојба. Ниеден научник, социолог, психолог, сексолог и каков ли не профил на „поддржувач“ на хомосексуалната кауза не може да докаже и да потврди дека хомосексуалците се раѓаат како такви. Најдобар пример и потврда за тоа се бисексуалците кои имаат афинитети и кон двата пола поради нерешителност на која страна себе да се постават. Вашиот проблем е од длабока психолошка и психијатриска природа и како што велиш не се лекува или пак многу тешко се лекува. Но, за да избереш да си хомосексуалец, секако треба да имаш тежок психички или душевен проблем за да се откажеш од една многу нормална и карактеристична желба за секој човек со здрава психа и ум, а тоа е да имаш потомство по еден сосема нормален пат.
-Да, мојот начин на размислување можеби наликува на фобија, можеш слободно да ме прогласиш за хомофб, но верувај воопшто нема да ми пречи тоа :) За разлика од тебе, ги немам проблемите со неприфаќањето од страна на нормалното мнозинство во државата и покрај сите фобии кои ги носам во себе според твоето тврдење. :tapp:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ориентацијата подразбира избор. Значи, хомосексуалците избираат да бидат хомосексуално ориентирани. А зошто? Единствена причина е нивната умствена или психичка состојба. Ниеден научник, социолог, психолог, сексолог и каков ли не профил на „поддржувач“ на хомосексуалната кауза не може да докаже и да потврди дека хомосексуалците се раѓаат како такви. Најдобар пример и потврда за тоа се бисексуалците кои имаат афинитети и кон двата пола поради нерешителност на која страна себе да се постават. Вашиот проблем е од длабока психолошка и психијатриска природа и како што велиш не се лекува или пак многу тешко се лекува. Но, за да избереш да си хомосексуалец, секако треба да имаш тежок психички или душевен проблем за да се откажеш од една многу нормална и карактеристична желба за секој човек со здрава психа и ум, а тоа е да имаш потомство по еден сосема нормален пат.
-Да, мојот начин на размислување можеби наликува на фобија, можеш слободно да ме прогласиш за хомофб, но верувај воопшто нема да ми пречи тоа :) За разлика од тебе, ги немам проблемите со неприфаќањето од страна на нормалното мнозинство во државата и покрај сите фобии кои ги носам во себе според твоето тврдење. :tapp:
Не се сложувам дека сексуалната ориентација е прашање на избор. Не знам со кого ти тоа си зборувал, ама луѓето со кои јас сум праел муабет, сите до еден/на, тврдат дека се такви. Никој од моите LGBT познаници/другари ми нема кажано дека може да одлучи да стане стрејт. Дали ти имаш таков другар или зборуваш на памет?

Тоа што огромниот дел од популацијата во Македонија би ги обесила на плоштад, мене не ми прави да се чувствувам како застранет член на ова општество. Тоа што сум стрејт а имам разбирање за LGBT, мене барем, ми прави да се чусвтвувам толерантен и човечен.

Стварно не можам да разберам како некој може да се гордее со тоа што некому му порекнува човечки третман.

За фобиите, мислам дека имаме муабет за правење, ама пошто се фобии, затоа ќе чекам ти да почнеш, како што и се прави со оние кои ги имаат ;)

...аха, да: Ориентацијата не секогаш подразбира ИЗБОР. Имаш пар страници поназад. Ако те мрзи да бараш, пиши define: orientation, па прочитај си.

Луѓето често пати се во заблуда од инерција. Затоа, мислам дека и ти си во заблуда кога мислиш дека самиот можеш утре да станеш Геј. Пошто не можеш. Ти можеш да се ебеш у г'з колку сакаш, ама сигурно никогаш нема да ти биде толку мерак како некој кој е роден педер.

Еве ти и Вики што вика:

Sexual orientation describes a pattern of emotional, romantic, or sexual attraction to men, women, both genders, neither gender, or another gender. According to the American Psychological Association, sexual orientation is enduring[1] and also refers to a person's sense of "personal and social identity based on those attractions, behaviors expressing them, and membership in a community of others who share them."[2] The current consensus among scholars is that sexual orientation is not a choice
Сеа, ти ако сакаш можеш да тврдиш дека психолозите, неуролозите, социолозите и останатите лози немаат појма, а дека ти си во право, ама мислам дека нема многу зелена репутација да добиеш ;)

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Не се сложувам дека сексуалната ориентација е прашање на избор. Не знам со кого ти тоа си зборувал, ама луѓето со кои јас сум праел муабет, сите до еден/на, тврдат дека се такви. Никој од моите LGBT познаници/другари ми нема кажано дека може да одлучи да стане стрејт. Дали ти имаш таков другар или зборуваш на памет?

Тоа што огромниот дел од популацијата во Македонија би ги обесила на плоштад, мене не ми прави да се чувствувам како застранет член на ова општество. Тоа што сум стрејт а имам разбирање за LGBT, мене барем, ми прави да се чусвтвувам толерантен и човечен.

Стварно не можам да разберам како некој може да се гордее со тоа што некому му порекнува човечки третман.

За фобиите, мислам дека имаме муабет за правење, ама пошто се фобии, затоа ќе чекам ти да почнеш, како што и се прави со оние кои ги имаат ;)

...аха, да: Ориентацијата не секогаш подразбира ИЗБОР. Имаш пар страници поназад. Ако те мрзи да бараш, пиши define: orientation, па прочитај си.

Луѓето често пати се во заблуда од инерција. Затоа, мислам дека и ти си во заблуда кога мислиш дека самиот можеш утре да станеш Геј. Пошто не можеш. Ти можеш да се ебеш у г'з колку сакаш, ама сигурно никогаш нема да ти биде толку мерак како некој кој е роден педер.

Еве ти и Вики што вика:

Сеа, ти ако сакаш можеш да тврдиш дека психолозите, неуролозите, социолозите и останатите лози немаат појма, а дека ти си во право, ама мислам дека нема многу зелена репутација да добиеш ;)
Колку ѓеја се обесени до сега на плоштад?
Нема никаква репресија на ѓејој во РМ.
Тоа што рајата не ги прифаќа како нормални е ствар на консенсуз реалити.
Не се сомневам дека тој дел од консензус реалити ќе се измени, медиумите веќе си го прават своето,либералната програма се даунлодира even as we speak...:)
Next stop -

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391

Еве ти и Вики што вика:

Ха! Браво ако мислиш дека сум овде заради зелена репутација. Погледни од кога сум член, погледни колку постови имам и колкава е мојата зелена репутација и ќе ти стане јасно колку ми е битна :pos2: Меѓутоа, со ова само индиректно на сите овде им даде до знаење зошто си толку „човечен“ кон ЛГБТ популацијата и ги поддржуваш нивните идеи и барања. Но, не ти вреди многу ако си решил да ќаруваш зелени на тој принцип зашто се во малцинство на форумов како што се впрочем и секаде во светот. Кој колку има или нема појма е за мене небитно. Ако некој изложи свој научен труд или изјави нешто по одредено прашање, воопшто не значи дека јас треба или пак морам тоа тврдење или теорија да ги прифатам. Она што е за мене и мојот систем на вредности во животот прифатливо го прифаќам, она што не е, го отфрлам и се борам против него. Многу нормално и природно однесување за човек кој има цврсто изградени ставови во животот. Немам фобии, посебно не од хомосексуалците, на работа кај мене ги има барем тројца за кои со сигурност се знае дека се педерчиња, но колеги ми се и најнормално соработувам и со нив без да тоа да ми создава некакви проблеми. Кутрите, имаат проблем со себе и со својата самобендисаност поради која доаѓаат во судир со по некои од колегите, но со мене немаат таков проблем бидејки на работа не доаѓам поради нив туку за да си го заработам лебот. Но, тоа не значи дека морам да ги прифатам и поддржам нивните идеи и барања, нели? Знам дека е ептен кул да си геј, ама што да правам, јас сум конзервативен и старомоден, им робувам на стереотипите и не ја прифаќам хомосексуалноста како појава во општеството која сака да се издигне на пиедестал.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Она што е за мене и мојот систем на вредности во животот прифатливо го прифаќам, она што не е, го отфрлам и се борам против него. Многу нормално и природно однесување за човек кој има цврсто изградени ставови во животот. Немам фобии, посебно не од хомосексуалците, на работа кај мене ги има барем тројца за кои со сигурност се знае дека се педерчиња, но колеги ми се и најнормално соработувам и со нив без да тоа да ми создава некакви проблеми.
* * *
Знам дека е ептен кул да си геј, ама што да правам, јас сум конзервативен и старомоден, им робувам на стереотипите и не ја прифаќам хомосексуалноста како појава во општеството која сака да се издигне на пиедестал.
Ми се допаѓа што имаш цврсти ставови. Тоа кажува дека имаш изграден карактер. Тоа е добро.

Кул беше да си геј во Скопје пред некои 10-15 години. Ги гледав тогаш скопските педерчиња како се прават големи фраери заедно со помодарските хорсаче-џаначиња кои се препичуваа по кафичите модерни.

Сега веќе не е кул. Сега, во земјава е едно друго време - љуто и накурчено време. Сега можам само да замислам како би си прошле двајца педери ако прошетаат фатени за рака по плоштад или недајбоже по Ѓорче, Маџари или низ Драчево.

Никој не се обидува да ја дигне хомосексуалноста на пиедестал. Во целиот нормален развиен свет хомосексуалноста е прифатена како неминовна појава која не е личен избор туку состојба на ум и тело. Мене не ми пречат ЛГБТ. Не гледам што е тоа со овие луѓе што тебе ти пречи. Можеш ли да објасниш?

И за крај, мислам дека го апсолвиравме делот со „хомосексуалноста е прашање на избор“. Мислам дека сега се сложуваме дека не е прашање на избор! Или не мислиш така?

--- надополнето ---

Колку ѓеја се обесени до сега на плоштад?
Нема никаква репресија на ѓејој во РМ.
Тоа што рајата не ги прифаќа како нормални е ствар на консенсуз реалити.
Не се сомневам дека тој дел од консензус реалити ќе се измени, медиумите веќе си го прават своето,либералната програма се даунлодира even as we speak...:)
Се сложувам дека нема репресија. Сметам дека тоа се должи на склоноста кон самоцензура која е типична за македонецот. Ние сме покорни мифки кои немаат идентитет. За ништо не сме се избориле.

Доволно беше што еднаш во јавност се дигна џева дека ќе им ја запалат Мала Змија ко планираа да го праат педер клуб и тоа ги убеди ѓејојте во следните 10 години да не пробаат ни да писнат!

Истото важи и за името, за идентитетот, за јазикот, за границите недемаркирани, за „соживотот“ со албанците, за пун ку*ац работи во оваа држава за кои некој требал да заземе цврст став и да не отстапува no matter what!

Самоцензурата е најодвратната карактеристика на македонштината! Сите сизабрануваме однесувања поради стравот од авторитети кој не' држи у ова сивило последниве 6 века. За пред тоа немам информации. Ваљда сме имале поише г'з...

Затоа и педерите се кријат како пи*ки, па има луѓе у земјава што сеуште мислат дека ги нема. Јас да бев педер - ќе бев ко Коче - само што ќе псуев и викав поише од него.

S

Sagan

Гостин
Ако се изгласа закон, истиот нема да биде во корист на GLBT заедниците...
Ќе влијае психички.

Кој би извршил политичко убиство?
Од кога +200.000 гласови е политичко самоубиство? Ако воопшто се толку де...

Статистиката во САД покажала дека бројот на луѓе (полнолетни) кои се изјасниле како хомосексуалнци а, биле одгледани од истополови родители VS деца одгледани во хетеро фамилија, не се разликуваат...
Некаде читав дека социјалната средина малку или воопшто не влијае врз ориентацијата. За тие неколкумина што ги знам, израснале во просечни семејства, без било какво влијание од некој педер.

Ориентацијата подразбира избор. Значи, хомосексуалците избираат да бидат хомосексуално ориентирани.
Во ориентација спаѓа и хетеросексуалноста, па јас не сум избрал да сакам жени. Тоа едноставно си е така и не верувам дека некогаш ќе се смени.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Ми се допаѓа што имаш цврсти ставови. Тоа кажува дека имаш изграден карактер. Тоа е добро.

Кул беше да си геј во Скопје пред некои 10-15 години. Ги гледав тогаш скопските педерчиња како се прават големи фраери заедно со помодарските хорсаче-џаначиња кои се препичуваа по кафичите модерни.

Сега веќе не е кул. Сега, во земјава е едно друго време - љуто и накурчено време. Сега можам само да замислам како би си прошле двајца педери ако прошетаат фатени за рака по плоштад или недајбоже по Ѓорче, Маџари или низ Драчево.

Никој не се обидува да ја дигне хомосексуалноста на пиедестал. Во целиот нормален развиен свет хомосексуалноста е прифатена како неминовна појава која не е личен избор туку состојба на ум и тело. Мене не ми пречат ЛГБТ. Не гледам што е тоа со овие луѓе што тебе ти пречи. Можеш ли да објасниш?

И за крај, мислам дека го апсолвиравме делот со „хомосексуалноста е прашање на избор“. Мислам дека сега се сложуваме дека не е прашање на избор! Или не мислиш така?

Дефинитивно е прашање на избор поради состојбата на умот и психата! Никогаш нема да размислувам поинаку од ова што го пишувам. Сексуално да те возбудува припадник на твојот пол, далеку е од здраво однесување гледано од психолошки аспект. Да, „љубов е во прашање“ ќе рече некој. Но, поради икс околности во денешницава во недостаток на можност за еден нормален љубовен живот кај голем дел од човештвото, треба ли да прифатиме и ваква појава? И не ми пречи постоењето на ЛГБТ, ми пречи токму обидот за нивното институционализирање, влегување во општеството и официјализирање во сите негови пори. Ако решиле да бидат надвор од нормалното природно однесување тогаш од каде правото да помислат воопшто да бараат засебни права во општеството? Најпосле, ич не сакам да ми шетаат низ град, по кафетерии и клубови машки фатени за рака и да се лапаат по ќошиња. Таков „избор“ нема да им дадам на своите деца за чие воспитување, подигање и израснување во здрави личности и членови на ова општество носам одговорност. Толку од мене за сега, мислам дека ги појаснив доволно причините за мојот став.

--- надополнето ---

Во ориентација спаѓа и хетеросексуалноста, па јас не сум избрал да сакам жени. Тоа едноставно си е така и не верувам дека некогаш ќе се смени.
Не си избрал, за тоа што веројатно поради влијание на некакви психолошки фактори се случило да не те привлекува спротивниот пол. Повеќе од 70% хомосексуалци во детството биле малтретирани од родителот од спротивниот пол кое подоцна влијаело сексуално да се определат кон сопствениот пол мразејки го спротивниот. Ова е една од најчестите причини за сексуална определба кон сопствениот пол, но постојат и други фаактори од психолошка природа кои имаат влијание.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Дефинитивно е прашање на избор поради состојбата на умот и психата! Никогаш нема да размислувам поинаку од ова што го пишувам. Сексуално да те возбудува припадник на твојот пол, далеку е од здраво однесување гледано од психолошки аспект. Да, „љубов е во прашање“ ќе рече некој. Но, поради икс околности во денешницава во недостаток на можност за еден нормален љубовен живот кај голем дел од човештвото, треба ли да прифатиме и ваква појава? И не ми пречи постоењето на ЛГБТ, ми пречи токму обидот за нивното институционализирање, влегување во општеството и официјализирање во сите негови пори. Ако решиле да бидат надвор од нормалното природно однесување тогаш од каде правото да помислат воопшто да бараат засебни права во општеството? Најпосле, ич не сакам да ми шетаат низ град, по кафетерии и клубови машки фатени за рака и да се лапаат по ќошиња. Таков „избор“ нема да им дадам на своите деца за чие воспитување, подигање и израснување во здрави личности и членови на ова општество носам одговорност. Толку од мене за сега, мислам дека ги појаснив доволно причините за мојот став.
Традиционалист, значи. Фер. Треба да постојат и конзервативци. Ништо страшно.

Сепак, ти живееш во демократско општество и тоа не е најсреќниот избор за конзервативците. Со развојот на демократијата овој слој на луѓе постојано ги губат битките за вредностите, пради тоа што светот е дијалектичен по природа и се се менува. Традициите се скарани со промените.

Околу изборот, мислам дека не се разбираме. Како некој да не сака да прочита нешто. така ми изгледа.

Јас разбирам дека не ги сакаш педерите (иако можам рука да дадам дека би сакал со две згодни напалени лезбејки да поминеш еден викенд у all-inclusive хотел со 5 ѕвезди) ама тоа е твој индивидуален, субјективен став кој, мислам дека ќе се сложиш, нема многу врска со основните демократски вредности на општествата кои се декларираат како демократски.

Ако сакаш, да разглабаме малку што е тоа демократија, а? ;)

--- надополнето ---

Не си избрал, за тоа што веројатно поради влијание на некакви психолошки фактори се случило да не те привлекува спротивниот пол. Повеќе од 70% хомосексуалци во детството биле малтретирани од родителот од спротивниот пол кое подоцна влијаело сексуално да се определат кон сопствениот пол мразејки го спротивниот. Ова е една од најчестите причини за сексуална определба кон сопствениот пол, но постојат и други фаактори од психолошка природа кои имаат влијание.
Ни постовите на опозицијата не си ги читал, а? ;)

Во првите недели од бременоста се случува хормонален дисбаланс кој условува хомосексуалност кај машките деца.

Тоа НЕ Е прашање на избор.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Традиционалист, значи. Фер. Треба да постојат и конзервативци. Ништо страшно.

Сепак, ти живееш во демократско општество и тоа не е најсреќниот избор за конзервативците. Со развојот на демократијата овој слој на луѓе постојано ги губат битките за вредностите, пради тоа што светот е дијалектичен по природа и се се менува. Традициите се скарани со промените.

Околу изборот, мислам дека не се разбираме. Како некој да не сака да прочита нешто. така ми изгледа.

Јас разбирам дека не ги сакаш педерите (иако можам рука да дадам дека би сакал со две згодни напалени лезбејки да поминеш еден викенд у all-inclusive хотел со 5 ѕвезди) ама тоа е твој индивидуален, субјективен став кој, мислам дека ќе се сложиш, нема многу врска со основните демократски вредности на општествата кои се декларираат како демократски.

Ако сакаш, да разглабаме малку што е тоа демократија, а? ;)

--- надополнето ---

Ни постовите на опозицијата не си ги читал, а? ;)

Во првите недели од бременоста се случува хормонален дисбаланс кој условува хомосексуалност кај машките деца.

Тоа НЕ Е прашање на избор.
Колку што сум упатен во медицината, хормоналните дисбаласи се лекуваат успешно!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Колку што сум упатен во медицината, хормоналните дисбаласи се лекуваат успешно!
Станува збор за матката. Детето не е уште родено. Докторот не знае дека има дисбаланс.

Мандрак, зашто сеа пишуваш вакви работи. Нели доби мислење од научници кајшто ти вика дека не е прашање на избор. Како сега се обидуваш да ја ставиш медицината во игра кога таа ти вика дека не е избор?!

Зошто овака дискутираш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom