Не се сложувам дека сексуалната ориентација е прашање на избор. Не знам со кого ти тоа си зборувал, ама луѓето со кои јас сум праел муабет, сите до еден/на, тврдат дека
се такви. Никој од моите LGBT познаници/другари ми нема кажано дека може да одлучи да стане стрејт. Дали ти имаш таков другар или зборуваш на памет?
Тоа што огромниот дел од популацијата во Македонија би ги обесила на плоштад, мене не ми прави да се чувствувам како застранет член на ова општество. Тоа што сум стрејт а имам разбирање за LGBT, мене барем, ми прави да се чусвтвувам толерантен и човечен.
Стварно не можам да разберам како некој може да се гордее со тоа што некому му порекнува човечки третман.
За фобиите, мислам дека имаме муабет за правење, ама пошто се фобии, затоа ќе чекам ти да почнеш, како што и се прави со оние кои ги имаат
...аха, да: Ориентацијата не секогаш подразбира ИЗБОР. Имаш пар страници поназад. Ако те мрзи да бараш, пиши define: orientation, па прочитај си.
Луѓето често пати се во заблуда од инерција. Затоа, мислам дека и ти си во заблуда кога мислиш дека самиот можеш утре да станеш Геј. Пошто не можеш. Ти можеш да се ебеш у г'з колку сакаш, ама сигурно никогаш нема да ти биде толку мерак како некој кој е роден педер.
Еве ти и Вики што вика:
Сеа, ти ако сакаш можеш да тврдиш дека психолозите, неуролозите, социолозите и останатите лози немаат појма, а дека ти си во право, ама мислам дека нема многу зелена репутација да добиеш