тоа со огледалото си збориш или со некого до тебе? сељак, педер...што е следно на твоето омилено мени дибек? Немаш речник достоен за образован граѓанин или последно време вакво изразување е во мода?
Тоа се вика директно обраќање.
Ти, Лурц, во минатиот пост
ме обвинуваш за нешто што не сум го рекол. Лажеш, сфакаш? Кога мене другар ќе ме излаже, ја му викам: „Зашто, бе, педер, така напраи?
Истото е и со сељак.
Не се криј зад финиот речник. Мислам дека веќе доволно се познаваме. Тоа што ти не користиш експлицитни квалификации не значи дека твојот дискурс е искрен и коректен. Мојата агресија е барем отворена и јасно насочена јас напаѓам ставови - ти играш. Твојата агресија е скриена и маскирана во форма. ...а патем, понекогаш и дрско лажеш.
Затоа, Лурц, ајде покажи се и стави го тука постот каде јас викам дека верниците не се луѓе.
Покажи како сум јас нечовек.
--- надополнето ---
Демек буљашите дозволено им е да посвојуваат деца(и соодветно тоа посвојување на деца тие двата педери се достојни да израснат дете со достојни манири??)ова е апсурд....
а зошто педофилијата да биде криминал(кога нели и тоа по дифолт е некој нагон..исто како кај педерите деформација),а хомосексуланоста да биде нормална појава???
Може ли две згодни лезбејки да раастат едно машко дете?
--- надополнето ---
Нема јас што да се сложувам или не. Мојата среќа не зависи од мислењето на друг, ниту пак туѓата од моето мислење.
Ако некој сака да си стапи во брак, нека си стапи.
Ако некој може и сака да чува дете, нека чува. Има институции, кои за секој одделно проверуваат кој е подобен за тоа, а кој не.
Исто така, секој кој може да создаде дете, нека создаде. Децата не се кукли па некој да чека едно на поклон.
Токму така. Остави го секој да си одлучува за себе и својата интима, а остави им го гарантинрањето на основните човекови права на институциите кои се праведни за тоа
и кои не деискриминираат помеѓу своите граѓани, според раса, пол, потекло, вера, сексуална ориентација и социјален статус.
Ако двајца луѓе, кои и да се, се ОК луѓе, нема причина да не ги уживаат сите права како и целото човештво.