Пиратите го окупраат светот?

• Креатор на темата Креатор на темата PhantomerX
  • Време на започнување Време на започнување

PhantomerX

Несопирлив
Член од
30 октомври 2008
Мислења
623
Поени од реакции
46
Пиратите полека полека заземаат замав по морињата и океаните низ светот...
Кој ги гони нив?
Го засенија Бин Ладен (како што беше насловот на еден натпис во наш дневен весник).
Дали тие се новата закана за Светот?

Пиратите полека полека заземаат замав по морињата и океаните низ светот...
Кој ги гони нив?
Го засенија Бин Ладен (како што беше насловот на еден натпис во наш дневен весник).
Дали тие се новата закана за Светот?

Мене ме чуди што со толку развиена технологија, радари, сателити, воени бродови и да не можат да ги најдат:toe: Досега само за еден пиратски брод имав прочитано дека е фатен а од тогаш се киднапирани уште десетици.

Колку што иди тие претставуваат се поголема закана :toe:

Хилари Клинтон со план за борба против пиратите

Американскиот државен секретар Хилари Клинтон објави план за борба против пиратите, кој меѓудругото, предвидува и замрзнување на нивните банкарски сметки и покренување судски процеси против нив од страна на засегнатите држави.
„Тие пирати се криминалци, тоа се поморски вооружени банди. Оние кои планираат напади треба да бидат уапсени и осудени. Успеавме да ги откриеме и замрзнеме сметките на многу групации“, вели Клинтон.
Хилари се заложи за итен состанок на контакт групата за пиратство покрај Сомалискиот брег, на кој ќе биде разгледан овој план, во кој се повикува и за изготвување на стратегии за ослободување на бродовите и екипажите, кои се киднапирани од пиратите.
Во моментот пиратите во заложништво држат повеќе од двеста луѓе.
Меѓународната заедница предводена од САД во соработка со повеќе држави се обидуваат да стават крај на нападите на модерните

Тоа е и чудното овде... Стварно, гледајќи ги нив, некој ќе си рече... Па што јас да почитувам закони, ќе одам да плачкам бродиови, после ке си се вратам, и ете ти богат човек...

Ама се уште не успеале да киднапираат американски брод. Од 2-3 обиди колку што јас знам, сите беа неуспешни...

Тоа е и чудното овде... Стварно, гледајќи ги нив, некој ќе си рече... Па што јас да почитувам закони, ќе одам да плачкам бродиови, после ке си се вратам, и ете ти богат човек...

Ама се уште не успеале да киднапираат американски брод. Од 2-3 обиди колку што јас знам, сите беа неуспешни...

Досега мислам киднапираа 2 американски бродови од кои едниот беше спасен.

Сомалиски пирати беа тие мислам...

Сомалиски пирати беа тие мислам...

Сомалиските пирати повторно киднапираа брод. Овој пат настрада американски товарен брод со 21 члениот американски екипаж.
Бродот Мерск Алабама пловел за данска компанија која соработувала со американскиот секретаријат за одбрана. Сите членови на посадата се американски државјани. Грабнувањето се случило рано утрово во водите пред источното сомалиско крајбрежје, на околу 450 километри од градот Ејл. Ова е шести брод киднапиран за само една недела, а прв со чисто американска посада. Никаде не се наведува што носел бродот.

Шести киднапиран брод за една недела :uvo:

Џабе, не се романтични како Карибските пирати....

2669710.jpg

060706modernpirates_big.jpg

Него за кратко време сигурно ке ги сотрат. Не им е приоритет сеа да ги фатат. Али коа ке им дојде како следна точка, ке бидат сотрени за 1 ден.

Хахахаха пирати бе :pos2:

Се согласувам со постот над мене... сеуште изгледа не се на дневен ред на некои подморници... а како што изгледа полека ќе почнат да исчезнуваат.... тивко, длабоко...

„Пиратите го окупираат светот!“

Причина плус зошто не излегуваме на море.

Остваруваме, Влада на Р.М

Хехе ме насмеа она со радари сателити и слично. Како прво се согласувам со членовите над мене. На дневен ред кога ќе дојдат ќе ги сотрат. Сега не се од некоја важност за американците да ги пренасочат сателитите да го набљудуваат тој реон. Друга работа исто така е што пиратите се лоу тек. Со дрвени чамци доаѓаат и на радар фаќање амин.

пирати! се случувало и порано...

Must be aliens involved.

Покрај оваа технологија, радари, сателити, подморници, тие киднапираат бродови на наводно најмоќната нација во светов, Америка. И успешно си исчезнуваат.

*pof*

Грешка во насловот. Окупираат.

Почнаа доста пагресивно да ги гонат. Пиратите што го киднапираа Американскиот брод пред некој ден, односно капетанот на бродот, Филипс, беа убиени со снајпери следниот ден.

Кога настапија уште гусарски чамци кон друг Американски брод следниот ден (затоа што не ја добиле исплатената сума) беа одбиени со огнено оружје.

Сега владата на Германија донела одлука да се потопуваат сите гусарски бродови ако се приближат, без предупредување:

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,619482,00.html

169317.891bw_im_dschibuti.jpg

Истата наредба ја имаат јапонските и многу други воени бродови.

Проблемот е што Сомалија е целосно пропадната држава, па нема каде да ги најдат во тоа хаосот кога набрзина бегаат од море на копно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom