Пиратите го окупраат светот?

• Креатор на темата Креатор на темата PhantomerX
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ме чуди што со толку развиена технологија, радари, сателити, воени бродови и да не можат да ги најдат:toe: Досега само за еден пиратски брод имав прочитано дека е фатен а од тогаш се киднапирани уште десетици.

A jas pak imam procitano deka somaliskite pirati bile agenti na CIA...:vozbud:

pirates.jpg

Шимер ми тимберс,walk the plank you land lover. Опасна закана за светот е ова.:nesum:

Amerikancite igraat majtap so celiot svet,somaliskite pirati 100% sum siguren deka rabotet za USA,za nekolku godini ke slusate od nekoj penzioniran razuznavac deka tie gi kroele ovie planovite so cel zaedno so USA i NATO da se prikluci na valkanite igri na amerikancite,vo Africa ima mnogu dijamanti e sega barat nekoja pricina za da odat tamu,vidoja deka matematikata ne odi samo so bliskiot istok tuku morat da se fokusirat i vo Africa..

prazno.gif
Сомалиските пирати киднапираа белгиски брод

18.04.2009 16:02
Сомалиските пирати киднапираа денеска белгиски брод со десетчлен екипаж на него, јавија светските агенции, повикувајќи се на изјава на еден од пиратите.
Пиратите го киднапирале белгискиот брод „Помпеи“ и планираат да го вкотват во пристаништето Харадере.
„Киднапиравме белгиски брод. Ќе го одведеме во Харадере“, изјави пиратот, кој сакал да остане анонимен.
Белгиските медиуми претходно јавија дека бродот изутрината два пати пратил сигнал за тревога, кој бил регистриран од белгиската крајбрежна стража и потоа испратен до кризниот центар во Белгија, кој дејствува во случај на бродски несреќи во земјата. Центарот направил неколку обиди да воспостави контакт со бродот, но тие биле без резултат.
На „Помпеи“ има десетчлен екипаж, од кои двајца се Белгијци, а останатите се Холанѓани.

НАТО ослободи 20 заложници, зароби седум пирати

Холандските специјалци синоќа ослободија 20 заложници кои се наоѓаа на пиратски брод што напаѓал трговски бродови во Аденскиот залив, јавуваат агенциите.

“Заложниците се ослободени откако холандските поморски сили во рамки на НАТО, заробија седуммина пирати кои нападнаа еден грчки танкер“, изјави полковникот Александар Фернандез од западната воена алијанса.

Холандските сили на грчкиот танкер подоцна пронајдоа и еден неексплодиран торпедо, што му припаѓал на оружениот арсенал на пиратите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom