Најубавиот град во Европа (главен град)

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Најубавиот град во Европа (главен град)

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Анкетата нуди повеќе можни одговори,а прашањето е јасно.
Кој според вас е најубавиот главен град во Европа,од секој можен аспект ??( освен Скопје:nenene: :tv: )

Берлин,мајками беше ми покажуваше слики,прекарасна метрапола.

Сум бил во повеќе европски метрополи но на прво место се Рим и Париз. Јас гласав за Рим:smir:

Не сум бил нигде џабе ќе зборам,али ај нека биде Рим:uvo:

Big+Ben_+Houses+of+Parliament_+London_+England.jpg

London%20Tower%20Bridge_1.JPG
Big-Ben-at-Dusk-London-England.jpg
tower-Bridge_travel_+London+England+UK.jpg

LONDON дефинитивно!!!

Се мислев меѓу Париз и Лондон, ама некако се повеќе ме влечеше накај Париз.

Од горе наведените сум бил во Париз,Рим,Виена,Прага и Брисел и би се одлучил за Париз од тие кај што сум бил инаку најубав ми е Лондон и за него гласав.

Од слики што сум гледал, за мене Прага е нешто неверојатно!

гласав за Москва ... мн ги сакам руските градој :pipi:

гласав за Москва ... мн ги сакам руските градој :pipi:

Исто и јас гласав за Москва.Убави ми се рускиве градови.А и Прага,Рим,Виена и Лондон се добри.Многу ми се допаѓа концертот секоја година што се одржува во Виена на 01.01,и кога даваат снимки за време на концертот од некои замоци и други градби,убавини бе. :smir:

Секој град си има своја убавина. Од анкетава посетени ми се Виена, Амстердам и Париз.
Гласав според тоа кај би можела да престојувам јас подолго време.

Мојот глас го дадов за Виена. Преубав град, секое ќоше е исполето со знаменитости, феноменална историја, прекрасна архитектура, многу паркови и зеленило (она со што другите градови не можат баш да се пофалат). Би сакала повторно да го посетам.

Амстердам е убав град, специфичен, интересно е изграден меѓу тие каналчиња и постојано вештачки продолжуван. Многу малечки улички, ниски градби сите слични една на друга и премногу велосипеди како никаде на друго место во светов :)

А Париз е огромен град. Со богата историја, но сепак јас никогаш не би можела да живеам во него. Тој е град за посетување, за возвишување на прекрасните зданија, но за живеење преопасен. Би отишла пак зашто невозможно е цел да се посети и секогаш ќе имам убави сеќавања.

Исто така и Букурешт би го спомнала а го нема на анкетава. Многу интересен град, го нарекуваат мал Париз. Град кој може да се пофали со многу одлични градби, а посебно она што вечно ќе го помнам е нивната парламентарна зграда во која се беше позлатено.

Се надевам ќе имам шанса да ги посетам дожливиот Лондон, ладната Москва, топлиот Мадрид и секако Рим :)
Aх да и Прага и Будимпешта.
По слики сите градови се убави, сепак најдобро е кога ќе се посетат и ќе се увиди нивната убавина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom