Гласав за Рим. Мислам дека е најдобар главен грат во Европа. Не сум биден таму ама од шо имам гледано на телевизија и од на час по историја изгледа таму многу има да се види.
Brisel.Go posetiv pred nekoi 4 godini i se zaljubiv vo gradot.
Odlicno izdanie.Zasluzeno go nosi epitetot srceto na evropa.Grad vo koj se smesteni zgradite na EU i NATO.Grad koj izobiluva so istorija.Grad koj bil nem svedok na mnogu vojni, poplavi, poazari.Grad vo koe sekoe slobodno mesto e iskoristeno za zelenilo i spomenici.Grad vo koj se pravi preubavoto cokolado Marcipan.Samiot plostad Grand Palace e nesto izvonredno, nesto od koa ti zapira zdivot.Uste koga ke slusnes so kolku toni zlato se oblozeni predmetite na toj plostad, prosto zbudaluvas.Tuka e i interesnata statua Monikan Pis, coveceto koe vezden moca .Legendata veli deka taka e izgasnat eden od najgolemite pozari koj go zafatile Brisel.Tuka e i grandiozniot Atomium, koj navecer fascinira so svojata ubavina.Brisel si e Brisel i jas prosto go obozuvam!
Лондон. Не сум била, но јас сум збудалена по се што се англиско, акцент, време, политички систем ама баш се. Најголема желба ми е да одам во Лондон, да го посетам и разгледам секое ќоше. Ама баш секое. Аххх...:back:
Сите овие метрополи имаат свој посебен шарм што им дава засебна убавина и ги одвојува еден од друг, но јас се одлучив за Москва, има нешто што ме привлекува кај овој град, пред се тоа е прекрасната архитектура, црквите , црвениот плоштад (само колку атрактивно делува плоштадот за пречекот на Новогодишната ноќ, можеби има најдобар огномет во светот).
Би сакала еден ден да ја посетам Москва
Париз или како што многуте го нарекуваат ''Градот на светлината'' е мојот избор. Не сум бил, но ако се укаже можност со задоволство би го посетил. Едноставно има што да се види и запамти.
Сум посетил неколку од наведените главни градови на листава.Сите одлично изгледаат во секој можен аспект.
Гласав за Виена,град со прекрасна архитектура,со многу музеи,театри и споменици,а и еден од најзелените градови во Европа.Изобилува со фантастични императорски дворци како Шенбурнската палата,Хофбург...
Од градовите кои не сум ги посетил,а кои би сакал се Москва и Прага.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.