Најубавиот град во Европа (главен град)

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Најубавиот град во Европа (главен град)

• Вкупно гласачи
    113
  • Гласањето е завршено на .
Гласав за Рим. Мислам дека е најдобар главен грат во Европа. Не сум биден таму ама од шо имам гледано на телевизија и од на час по историја изгледа таму многу има да се види.

Будимпешта е премногу накитена за мене.
Виена премногу модернизирана.
Но ... Прага ... злато, злато, злато и ЖИВОТ! :pipi:

Градот на Светлината ... Иако исто многу ми се допаѓа и Москва : )!

На прво место ми е Скопје тоа се подразбира, инаку на анкетава гласав за Москва од понудениве градови на анкетава ми се допаѓа највеќе

Прага :)
И Лондон,што да правам слаба сум на се што е Бритиш. :)

Сите се на различен начин убави ама некако Рим ми е најубав. Не дека сум бил ама од слики. :)

Пошто во ниту еден од овие не сум бил,освен Берн таму оди мојот глас. :)

atom-brussels.jpg

Night20Brussels2020Grand20Place.jpg

Brussels_Arch1245.jpg

brussels-st%20michiels-st%20goedele%20-%20cathedral-09.jpg

atomium-by-night-a.JPG

Brussels_Town_Hall_by_night.JPG

Brisel.Go posetiv pred nekoi 4 godini i se zaljubiv vo gradot.
Odlicno izdanie.Zasluzeno go nosi epitetot srceto na evropa.Grad vo koj se smesteni zgradite na EU i NATO.Grad koj izobiluva so istorija.Grad koj bil nem svedok na mnogu vojni, poplavi, poazari.Grad vo koe sekoe slobodno mesto e iskoristeno za zelenilo i spomenici.Grad vo koj se pravi preubavoto cokolado Marcipan.Samiot plostad Grand Palace e nesto izvonredno, nesto od koa ti zapira zdivot.Uste koga ke slusnes so kolku toni zlato se oblozeni predmetite na toj plostad, prosto zbudaluvas.Tuka e i interesnata statua Monikan Pis, coveceto koe vezden moca :D.Legendata veli deka taka e izgasnat eden od najgolemite pozari koj go zafatile Brisel.Tuka e i grandiozniot Atomium, koj navecer fascinira so svojata ubavina.Brisel si e Brisel i jas prosto go obozuvam!

Лондон. Не сум била, но јас сум збудалена по се што се англиско, акцент, време, политички систем ама баш се.:) Најголема желба ми е да одам во Лондон, да го посетам и разгледам секое ќоше. Ама баш секое. Аххх...:back:

Мене Рим најмногу ми се допаѓа,гласав за него.......

Сите овие метрополи имаат свој посебен шарм што им дава засебна убавина и ги одвојува еден од друг, но јас се одлучив за Москва, има нешто што ме привлекува кај овој град, пред се тоа е прекрасната архитектура, црквите , црвениот плоштад (само колку атрактивно делува плоштадот за пречекот на Новогодишната ноќ, можеби има најдобар огномет во светот).
Би сакала еден ден да ја посетам Москва

personaluse_1863625-FBFireworks-on-.jpg

personaluse_7745791-FBPedestrians-P.jpg

RU01237Moskva-River-Moscow-Russia-P.jpg

54iont.jpg

Париз или како што многуте го нарекуваат ''Градот на светлината'' е мојот избор. Не сум бил, но ако се укаже можност со задоволство би го посетил. Едноставно има што да се види и запамти.

Сум посетил неколку од наведените главни градови на листава.Сите одлично изгледаат во секој можен аспект.
Гласав за Виена,град со прекрасна архитектура,со многу музеи,театри и споменици,а и еден од најзелените градови во Европа.Изобилува со фантастични императорски дворци како Шенбурнската палата,Хофбург...
Од градовите кои не сум ги посетил,а кои би сакал се Москва и Прага.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom