Вооружен грабеж во Про Кредит банка

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Види, не сум јас крив што има луѓе до толку опседнати со политика, што секоја ебана тема која што можат - ќе ја исполитизираат и ќе ја користат за пресметка со стари форумски "непријатели" или истурање на гнев кон нив, или истурање на гнев кон политичка партија.

Форумот е, ама учесниците не се. Пожелно е да се почитува туѓото мислење, ама некој се гледа низ призма на политика. Наместо аргументи, се нудат навреди.

Кога ќе подразмислам, што се замарам па јас...

Еден убав сончев ден, може и да ми прдне да направам воопшто да нема подфорум за политика на форумов. Ниту пак подфорум за историја. Барем нема да читам досадни постови и напорни луѓе кои меѓусебно постојано се навредуваат, и онака главниот концепт на порталот и форумот се забавни содржини.

Едит: ијааа, стварно добра идеја. Онака, еден тест период, со политика ставена на стенд бај. Нирвана.
Јас те поддржувам во ова. Од поодамна го мислев ова но ете..
Мислам дека така ќе се намалат фрустраците помеѓу младинава и секако раздорот ќе биде сведен на помлаку.:smir:

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
50.000 евра кај нас, градоначалник на селска општина ги зема со два-три тендери.
Некој ги преварил крадциве, којзнае што очекувале.
Ако биле повеќе од 10тина , ќе има за секој по еден мобилен и нешто ситно.
Да не ги подценуваме бидејки можеби не се работи за криминалци,можеби е нешто поголемо во питање.

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
NIE ... toa sum jas i obicnata sirotinja kako mene. A VIE ste naduvanite tatini i mamini mazi so besni koli i kapital so koj se kurcite niz gradov. Ukradenite pari se ukradeni bez razlika dali ke bide toa od banka ili od nekoja firma ili “bogata kuќа“. И кога крадецот оди да пљачка нема да дојде кај мене зошто нема што да украде од мене. Тоа е она зошто се плашите вие. Сиромавиот не се плаши од лопов. Само лопов се плаши од лопов.
Чудно како си го плаќаш интернетов кога си толку голема сиротиња.

Со ова болдираново сам си се закопа. Мислам ако ги погледнеш твоите напишани постови нели:tapp:

J

Johnny Stulic

Гостин
Чудно како си го плаќаш интернетов кога си толку голема сиротиња.

Со ова болдираново сам си се закопа. Мислам ако ги погледнеш твоите напишани постови нели:tapp:
Mozi od besplatniot surfa Makedonija zemja na informaticari e ili zaboravi?

Ami i ti vo pravo si pred 1215 godini nemase kolce vo makedonija sega telivizor sekoj eden ima i se zali deka uslovite mu bile mizerni

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
Извине те ми ама мислам дека вакво препукување мегу себе за ваков случај кој се случи денес е непотребен.
Препукување? Абе луѓе не работата што ке се препукуваме овде на форумов...можеме да јадеме г...а цел ден. Проблемот е многу поголем одошто ви се чини ама тоа на некои воопшто не им е грижа. Тие се убедени во некои свои идеи и идеали и како овци преку река кога една ке почне да ја гази...сите по неа. ррррррррррррррррр..

Јас се сочувствувам со секоја трагедија што ке се случи во Македонија па и со оваа.

Барајќи информации за случајот наидов на усте една трагедија.

Трагедија во Битола, два млади животи згаснаа, а 4 малолетни деца останаа на улица. Фатени за раце невенчаните сопружници Ерџан и Ариета, се фрлија во 30 метри провалија, над населбата Баир во Битола.

Осум часа заробен во овој тоалет, така ја поминал ноќта чуварот на велешката библиотека, кога доцна синоќа разбојник му вперил пиштол во главата.

Според информации од истрагата, Сенат Мифтари се обесил во приемното одделение на тетовскиот затвор, околу 12 часот напладне. Полицијата го привела вчера во тетовската населба Дреновец во која Мифтари живеел.

Брат го уби родениот брат во Куманово, а потоа си пресуди самиот со куршум во глава. По четириесет години хармонија во семејната куќа на Алексоски, утрово околу 6 часот, истрели од пиштол ги разбудиле најблиските.

50-годишниот Иван Божинов, вознемирен од одлуката на Основното обвинителство во Кочани да ја отфрли пријавата против возачот на камионот што учествувал во сообраќајната несреќа во која загинал неговиот син, реши да се пресмета со институциите.

Машки труп изутрината во 8 часот е изваден од водите на реката Вардар кај новиот мост од страната на населбата Ќерамидница во Скопје.

Скоро една година телото на 51-годишниот Тодор Ангелески се распаѓало во близина на мариовското село Чаниште.

СВР Охрид поднесе кривична пријава против лицата И.В. (1973) и З.В.(1991), двајцата од селото Велешта, за “насилство,, и „напад врз службено лице при вршење на работи на безбедноста“.

На улицата „Џон Кенеди“ во скопската населба Чаир ноќеска околу 3 часот и 30 минути по полноќ е потпален дел од маркетот „Кам“.

Ова се секојдневните информации кои можеме да ги видиме и прочитаме по вестите. Ова е нашата реалност која некој или неможе ама најверојано не сака да ја согледа затоа што така му одговара. Епа каде ги гледаш овде партиските препукувања ти се молам??

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Едит: ијааа, стварно добра идеја. Онака, еден тест период, со политика ставена на стенд бај. Нирвана.
Ова не е стварно добра, ова ти е најдобра идеја!:cuc:

п.с. Ќе има тешки кризирања по форумов и ќе треба да се префрлат на полесни дроги.

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Mozi od besplatniot surfa Makedonija zemja na informaticari e ili zaboravi?

Ami i ti vo pravo si pred 1215 godini nemase kolce vo makedonija sega telivizor sekoj eden ima i se zali deka uslovite mu bile mizerni
Сеа ти за теливизорот се запна, а го заборави - кола, споствен стан, скап мобилен со 2-3 броја, нов лцд 100, компјутер со најјаката конфигурација (лаптоп) итн.

Но знаеш се нема џакузи, фитнез клуб по дома и маса за билјард, новиот ајфон, нема мече во гаража од 50 000 евра и вила во Маврово и стан во Охрид па затоа се мизерии.:tapp:

Препукување? Абе луѓе не работата што ке се препукуваме овде на форумов...можеме да јадеме г...а цел ден. Проблемот е многу поголем одошто ви се чини ама тоа на некои воопшто не им е грижа. Тие се убедени во некои свои идеи и идеали и како овци преку река кога една ке почне да ја гази...сите по неа. ррррррррррррррррр..

Јас се сочувствувам со секоја трагедија што ке се случи во Македонија па и со оваа.

Барајќи информации за случајот наидов на усте една трагедија.

Трагедија во Битола, два млади животи згаснаа, а 4 малолетни деца останаа на улица. Фатени за раце невенчаните сопружници Ерџан и Ариета, се фрлија во 30 метри провалија, над населбата Баир во Битола.

Осум часа заробен во овој тоалет, така ја поминал ноќта чуварот на велешката библиотека, кога доцна синоќа разбојник му вперил пиштол во главата.

Според информации од истрагата, Сенат Мифтари се обесил во приемното одделение на тетовскиот затвор, околу 12 часот напладне. Полицијата го привела вчера во тетовската населба Дреновец во која Мифтари живеел.

Брат го уби родениот брат во Куманово, а потоа си пресуди самиот со куршум во глава. По четириесет години хармонија во семејната куќа на Алексоски, утрово околу 6 часот, истрели од пиштол ги разбудиле најблиските.

50-годишниот Иван Божинов, вознемирен од одлуката на Основното обвинителство во Кочани да ја отфрли пријавата против возачот на камионот што учествувал во сообраќајната несреќа во која загинал неговиот син, реши да се пресмета со институциите.

Машки труп изутрината во 8 часот е изваден од водите на реката Вардар кај новиот мост од страната на населбата Ќерамидница во Скопје.

Скоро една година телото на 51-годишниот Тодор Ангелески се распаѓало во близина на мариовското село Чаниште.

СВР Охрид поднесе кривична пријава против лицата И.В. (1973) и З.В.(1991), двајцата од селото Велешта, за “насилство,, и „напад врз службено лице при вршење на работи на безбедноста“.

На улицата „Џон Кенеди“ во скопската населба Чаир ноќеска околу 3 часот и 30 минути по полноќ е потпален дел од маркетот „Кам“.

Ова се секојдневните информации кои можеме да ги видиме и прочитаме по вестите. Ова е нашата реалност која некој или неможе ама најверојано не сака да ја согледа затоа што така му одговара. Епа каде ги гледаш овде партиските препукувања ти се молам??

Ова е реалноста во целиот свет но некој едноставно треба да ја свати, па затоа ти го препорачувам Марс - таму никој нема да те замара (толку често):vozbud:

J

Johnny Stulic

Гостин
Сеа ти за теливизорот се запна, а го заборави - кола, споствен стан, скап мобилен со 2-3 броја, нов лцд 100, компјутер со најјаката конфигурација (лаптоп) итн.

Но знаеш се нема џакузи, фитнез клуб по дома и маса за билјард, новиот ајфон, нема мече во гаража од 50 000 евра и вила во Маврово и стан во Охрид па затоа се мизерии.:tapp:
Ljupco jas licno ne go poznavam stefan_tm i ne navleguvaam vo vasite licni prepuknuvanje ama ne mozes da doneses zaklucok za nekoj ako ima internet deka zivee solidno.Samo kaj nas i vo nekolku Africki drzavi se smeta internetot za luksuz zatoa i bese namenet postot.

Mir so tebe :smir:

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23

Ова е реалноста во целиот свет но некој едноставно треба да ја свати, па затоа ти го препорачувам Марс - таму никој нема да те замара (толку често):vozbud:
Ako tolku sakas da znaes ziveam so mizerna plata od 13000 denari. I da ne e platata na soprugata moja ke trpam za lep. A internetot ne e skap ako sporedam so faktot deka ne trosam pari za izleguvanje, pijancenja, drogiranja, cigari, ne trosam pari za benzin vo kolata...i eden kup slicni raboti koi se vistinski luksuz vo sporedba so ova. I ke ti kazam deka internetot e najeftinata varijanta da se dojde do informacii. Spored tebe internetot e privilegija samo na bogatite kako sto te razbrav. Tuka e problemot. Otkako go izmislija nikako da mu najdat kraj. More avtorski prava, more piraterija, legislativi dr..mrr..samo da mu se ukine privilegijata na siromaviot da bide informiran i educiran.

DA SE ZIVI I ZDRAVI HAKERITE I PIRATITE!!!!!!

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708

pa za taa realnost se krivi Bankarite

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Ako tolku sakas da znaes ziveam so mizerna plata od 13000 denari. I da ne e platata na soprugata moja ke trpam za lep. A internetot ne e skap ako sporedam so faktot deka ne trosam pari za izleguvanje, pijancenja, drogiranja, cigari, ne trosam pari za benzin vo kolata...i eden kup slicni raboti koi se vistinski luksuz vo sporedba so ova. I ke ti kazam deka internetot e najeftinata varijanta da se dojde do informacii. Spored tebe internetot e privilegija samo na bogatite kako sto te razbrav. Tuka e problemot. Otkako go izmislija nikako da mu najdat kraj. More avtorski prava, more piraterija, legislativi dr..mrr..samo da mu se ukine privilegijata na siromaviot da bide informiran i educiran.

DA SE ZIVI I ZDRAVI HAKERITE I PIRATITE!!!!!!
Ајде еве еден добронамерен совет.
Бидејќи се изјасни дека не си вработен да ти предложам една идеја што да направиш.
Купи или земи под наем една гаража или некој подрум од 40 тина квадрати и произведувај печурки кои недостасуваат на нашиов пазар.
Загарантирано месечно околку 30 -40 000 денари.
Но се разбира тебе ти е побитно што јас ќе напишам на форумов отколку да си го подобриш животниот стандард:tapp:
И престани да кукаш дека мизерно се живее туку земи нешто и работи не туку дреми на компјутер и само кукај колку е тешко, лошо и мизерно да се живее во државава.
Најлесно е да кукаши да викаш нема пари, а ништо да не работиш.
А инаку ако сакаш да го искористиш интернетот како што треба читај како луѓето од 0 стигнале со работа до нешто, а притоа не кукале.:tapp:

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Бидејќи се изјасни дека не си вработен да ти предложам една идеја што да направиш.
Купи или земи под наем една гаража или некој подрум од 40 тина квадрати и произведувај печурки кои недостасуваат на нашиов пазар.
Но се разбира тебе ти е побитно што јас ќе напишам на форумов отколку да си го подобриш животниот стандард:tapp:
И престани да кукаш дека мизерно се живее туку земи нешто и работи не туку дреми на компјутер и само кукај колку е тешко, лошо и мизерно да се живее во државава.
А инаку ако сакаш да го искористиш интернетот како што треба читај како луѓето од 0 стигнале со работа до нешто, а притоа не кукале.:tapp:
abe za da pocnes biznis treba da zemes kredit so visoka KAMATA od tvoite prijateli bankarite

znaes li kolku e kamatnata stapka na Centralnata Banka vo Japonija ? 0.1 procent :tapp:

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Кој ... си ти бе да солиш памет некому што и како да прави. Садење печурки, одгледување ноеви, тркачки зајци...и пари куп!? :tapp:
Ти излегуваш ли од дома да видиш што се случува во реала ? И ај да не ја тупам овде, ова погоре што си го напишал напиши го на некоја тема која има врска со економојата за да можам соодветно да ти реплицирам.

Околу темава.

Грабеж во десет часот за 50 000 евара.....Хммм. Чудно.

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
Kako taka jas se izjasniv, pa izjasni se i ti.
A so rabota nema da se zbogatam toa go znam sigurno zosto godini vekje rabotam. I dali toa so pecurki se zbogatija onie klinci po gradot sto vozat besni koli na svoi 18 godini. Kolkava toa plata zemaa ili kakov biznis vodea?
Vasiot odgovor za sekoja sirotinja e deka ne saka da raboti...ne saka da se ispoti. Da mozebi si vo pravo.
Eve zatoa jas na tebe ke ti predlozam edna rabota, mnogu lesna....nema so prst da mrdnes.

SEDNI NA KAMENI MOST I PROSI. PROSI DA TE VIDAM DALI KE IMAS DOSTOINSTVO I HRABROST DA GO NAPRAVIS TOA.
I da ti kazam....ubava dnevnica mozes da zarabotis!!! :vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom