Вооружен грабеж во Про Кредит банка

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Да те потсетам дека вакви пукања секој ден има во Германија, УК, Англија...

Во комунизмот беше мирно, но добивме она што баравме од капиталитичките продобивки :toe:

Сакаш да кажеш дека пред 10-15 години немало вооружени грабежи кај нас? Ако се спореди бројот на убиства 1993-1998 година, тој период беше рекордер.

А во Америка денес вака не е?
Во Загреб вака не е?
Во Лондон вака не?

Премногу е мизерно и бедно е СДС да собира ниски политички поени од обичн грабеж на Банка.
Вакви работи не се дешавале во кумунизамот,а зошто.
Покрај многуте негативности што ги имало во кумунизамот милицијата е била многу позитивна за вакви случаеви.
Едноставно криминалците биле принудени надвор од Југославија да плачкаат банки во Европа.
Сетете се на Аркан покојниот, и мн.други.
Значи Европа ни дојде и кај нас,бидејки моилиме дека секој закон во Европа е соврчен.Јас на пр.не би го заменил законот што го имаше во тогашната Југославија,кога ние народот имавме потполно поверение во милицијата,се дечавало во тоа време и кога граганинот кога оди на одмор клучевите од станот,куката,викендицата да ги остава на реонскиот полицаец.
Затоа да не мислиме дека ако тие закони се од Европа и се златни,се докажува спротивното,дека милицијата е доста била поуспешна тогаш и од полицијата во Европа.
Денес сите заедно треба да се запрашаме зошто е така,мислам за целата транзиција овие 19год и сите влади заедно.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Што е проблемот со вас бе луѓе?
Се пукаше у 9 саат сабајле во сред центар на Скопје! Луѓе се ранети, кој на должност, кој ради тоа што се нашол на грешно место во грешно време! Сето тоа за мочани 50 000 евра!

И вие ми мешате партии, националности, што ти уште не???
И по партиска и по верска и по национална определеност тие се криминалци! Крадци, убијци и ништо повеќе!
e na ovoj pod forum taka e ili si so nas ili si nivni:smir:

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.752
Поени од реакции
1.016
Вакви работи се случуваат во сите нормални држави и незнам шо е толку чудно шо еве и кај нас се случи ( додуша дискутабилно е колку и дали и ние сме држава ама тоа е веќе башка муабет ) ... проблемот овде јас го гледам во нешто друго ... според најголем дел од извештаите а и од тоа шо го видов на вести на тв пред 20 минути , нигде не се спомнува дека барем засега има застрелано или фатено некој од напаѓачите , а за разлика од тоа има двајца или тројца ранети полицајци и неколку ранети случајни минувачи ... навистина не ми е јасно за кој кур полицијава наша носи оружје кога не е способна да застрела или фати ниту еден од напаѓачите ... не верувам дека до толку не се спремни и тренирани за да застрелаат или фатат барем еден од напаѓачите ... чудна работа ... Someting is rotten in Denmark ( in this case Macedonia )

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Сакав да кажам да ги оставите тие коментари како - жално, трагично, леле, ииии, страшно итн на женскиот пол.

Ако ме сваќаш што сакам да кажам.
Изразот е таков.што можеме ние со изразот.како треба.
Не знам изразот го делиш на машки и женски пол.повторно не те разбирам извини ми,а и ама ич не те свакам

Член од
14 август 2006
Мислења
45.279
Поени од реакции
84.392
Все дечавало во тоа време и кога граганинот кога оди на одмор клучевите од станот,куката,викендицата да ги остава на реонскиот полицаец.
...
Прв пат слушам за вакво нешто.

Член од
3 декември 2008
Мислења
321
Поени од реакции
8
Изразот е таков.што можеме ние со изразот.како треба.
Не знам изразот го делиш на машки и женски пол.повторно не те разбирам извини ми,а и ама ич не те свакам

Нема везе уживај си во стакленото ѕвоно поздрав.

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Оф... кутриот ти...
зошто кутриот.оној играч во тимот што е добар дали треба да го мениме со некој послаб.Ајде да ја најдиме статистиката за Југославија и тогашна Европа за вакви случаи па послем да видиме кој е кутриот.
Од она изгледа што многу се преценивме како македонци ни дојде и ова што ни дојде.
Југославија ебеш Југославија,нема веза полицијата ке ја правиме по стандарди на Вавилонската Курва Европа и точка.
Ама има некој многу добри елементи од претходниот систем што не треба да ги смениме,едноставно да продолжиме,
Ти трај,и ако многу зборуваш.ке те избркам од работа зашто ти не знаеш мене ова курва колку ме нафатира,колку коли скапи имам,колку убава кука на Водно,колку послем работа убав бизнис има жена ми и син ми.
.....................................................................................................................Ако некој се пронајди во вицот нека ми извини,затоа што ова ни е реалност кој ние утре треба да ја оставиме на нашето идно поколение,ако не се разбудиме од сонот и живото во пештерите,во темнината со лилјаците заедно.......................................Само да знаиме дека и позади секое скапо одело се крие працовекот...............................

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
ПОчнаа и сред бел ден банки да ограбуваат. или мене ми е чудно. Забега народов брееееееееее.
Neeeeeee taka ti se cini..:baeh: Ne zabegal narodot tuku nema leb da jade.
Ajde sega ke ve prasam imase li vakvo nesto vo bivsa Jugoslavija? Ke mi dade nekoj odgovor kako e sega podobro koga se ograbuvaat banki sred bel den i se puka kako na film???:baeh:

Член од
4 април 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
21
Вакви работи се случуваат во сите нормални држави и незнам шо е толку чудно шо еве и кај нас се случи ( додуша дискутабилно е колку и дали и ние сме држава ама тоа е веќе башка муабет ) ... проблемот овде јас го гледам во нешто друго ... според најголем дел од извештаите а и од тоа шо го видов на вести на тв пред 20 минути , нигде не се спомнува дека барем засега има застрелано или фатено некој од напаѓачите , а за разлика од тоа има двајца или тројца ранети полицајци и неколку ранети случајни минувачи ... навистина не ми е јасно за кој кур полицијава наша носи оружје кога не е способна да застрела или фати ниту еден од напаѓачите ... не верувам дека до толку не се спремни и тренирани за да застрелаат или фатат барем еден од напаѓачите ... чудна работа ... Someting is rotten in Denmark ( in this case Macedonia )
Секоја акција за вакви случаеви кординирано оди со цел тим.
Секој што поединечно ке преземе активност без кординација се дешаваат вакви работи.
Затоа велев дека народот најпрво треба да биде блиску до полицијата и полицајците,бидејки за некој одреден криминал,или за било што ке дојде најпрво до ушите на нас обичните грагани,од каде ме чуди следноточ
Како никој во центарот на нашиот град не го видел овој вод на параполиција,зарем биле невидливи.
Потоа избрзаната реакција на полицајците на лице место кои се најделе,и на крај управо сте што смрди многу за ваков криминал.
Многу тешко ги фаќа полицијата,да не беше тешко немаш и да постои овој вид на криминал.
Понатаму .............................................................................

Нема везе уживај си во стакленото ѕвоно поздрав.
.................................................................................................

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
Немал леб да јаде?:tapp:

А имал пари да купи калаш и кола и да оди на ограбува. Па ете му го лебот.:tapp:
Пријател калашњиков не се купува бе!! :vozbud: Колку се изгубија од војната во 2001 не се сеќаваш? Второ кога еден ден не ке може некој леб да им купи на децата со мизерната плата со која се подмируваат само сметките.. што у банка што за струја, што за вода, телефон.........и мн.др. .......тогаш можеби некој и тебе ке ти затропа на врата или на ветробранското стакло од автомобилот...ке ти го впери пиштолот во глава и ке ти рече: Копиљ ај излегувај од кола!!! :vozbud:
Па сеа ти види колку ви е добар овој ваш систем?!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Neeeeeee taka ti se cini..:baeh: Ne zabegal narodot tuku nema leb da jade.
Ajde sega ke ve prasam imase li vakvo nesto vo bivsa Jugoslavija? Ke mi dade nekoj odgovor kako e sega podobro koga se ograbuvaat banki sred bel den i se puka kako na film???:baeh:
Значи според логиката твоја, во Америка и цел запад одамна немаат леб да јадат, пошто грабежите со пукање како на филм одамна се таму секодневие. :tapp:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.214
Поени од реакции
8.313
Еден од полицајците подлегна на раните жално...

Kajgana Shop

На врв Bottom