Љубчо Георгиевски ќе се кандидира за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата ogledalo
  • Време на започнување Време на започнување
a1

Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски открива дека планира да се врати во политиката и тоа на голема врата. Во разговорот за „Дојче веле“ најавува претседателска кандидатура на наредните избори по пет години.
Мотивот за политичко активирање Љубчо Георгиевски вели дека го наоѓа во политиката на власта, која според него, ја води земјата во погрешна насока. Признава дека победата на неговата поранешна партија е триумфална, но смета дека е нелогична. Власта не покажува резултати ниту на економски план, ниту на евроинтегративен, а сепак победува на избори, оценува Георгиевски.
„Оваа ирационалност произлегува од некаква замислена проекција на македонскиот гласач, дека актуелната влада му е некаков заштитник по едно единствено прашање, тоа е за името. А од друга страна СДСМ се промовира како партија која сака да направи компромис по тоа прашање, во контекст на тоа има едно потпрашање, дека актуелната влада на македонскиот гласач му е некаква заштита за спас на она што се нарекува новокомпониран идентитет кој произлегува од некаква античка Македонија“, објаснува Георгиевски за „Дојче веле“.
Без итен прием во НАТО-неизвесна иднина
Георгиевски предупредува дека иднината на Македонија е неизвесна ако земјата веднаш не влезе во НАТО. Опасноста ја гледа во отворените регионални прашања и ги споменува состојбите во Босна и Херцеговина и во Косово. Смета дека се‘ уште не е затворено ниту албанското прашање во Македонија. Затоа препорачува промена на името за решение на спорот со Грција.
Георгиевски: „Северна Македонија“ е прифатливо име
„Името Северна Македонија за мене е идеално. Ако сега го испуштиме, повторно еден ден ќе се вратиме на опција од типот „Нова Македонија“, „Република Македонија-Скопје“, „Горна Македонија“, кои според мене се помалку достоинствени и понеприфатливи отколку „Северна Македонија“. Вториот момент на кој треба да се задржиме е проблемот на идентитетот, нацијата и јазикот, ако тука ја посветиме енергијата, ако тука ги анимираме нашите пријатели кои сакаат да помогнат, мислам дека лесно можеме да дојдеме до компромис.“
Георгиевски одбива да зборува за неговите национални чувства, со оглед на контроверзите што го следат. Вели дека го иритира да се докажува како патриот кога во изминатите години зборувал и работел за Македонија како независна држава на македонската нација. Не открива ниту зошто и дали воопшто земал бугарски пасош.

definitivno povrzetego ova intervju so aktivnosta na ljube, so rezultatov na izbori i ke vi bide pojasnokoi strukturi sto pravat vo zemjava )))
LG ne e idealen...no e naj kandidat na Vmro za predsednik...treba malu antika da go naucime...no ima vreme...
mislam deka sepak fintata e odrzuvanje tenzija kontra izbornive rezultati. i odrzuvanje na teren za da se dobie nulta pocetna tocka za promoviranje na ``spasiteli`` koja pak zadnina ima vo finalno razoblicuvanje na drzava vakva kako sto ja znaeme.
Mozi i to da e...ama zasega NG licno insistira da se formira novo Vmro...a ne nie sto ja pravime partijata...baska i LG opravdano ili ne za del clenstvo e neprifatliv...

Да не ти недостасува :pos2::pos2::pos2::pos2:
Овој ЉуБчо ептен одлепил, ама ја ќе се посмееме малку:toe::helou:

Не одлепил човекот е само цар за врзлами.Ако добро се сеќавам СДС му беше најлутиот непријател.Зошто сега добивам впечаток дека неговото појавување му оди во прилог на СДС.Како се појавува само пред избори а иначе никаде го нема.Но тоа што не му успеа на Лјубчо го продолжи братот Љубе.Доби 150 000гласови точно е но тие гласови се од неговите обожаватели од ВМРО-Народна.Но човекот едноставно неможе да сфати дека ги изгуби симпатиите кај обичниот човек.Неговата појава само ги зацврсти позициите на СДС.Толку ќе биде од братот Лјубе.

a1

Поранешниот македонски премиер Љубчо Георгиевски открива дека планира да се врати во политиката и тоа на голема врата. Во разговорот за „Дојче веле“ најавува претседателска кандидатура на наредните избори по пет години.
Мотивот за политичко активирање Љубчо Георгиевски вели дека го наоѓа во политиката на власта, која според него, ја води земјата во погрешна насока. Признава дека победата на неговата поранешна партија е триумфална, но смета дека е нелогична. Власта не покажува резултати ниту на економски план, ниту на евроинтегративен, а сепак победува на избори, оценува Георгиевски.
„Оваа ирационалност произлегува од некаква замислена проекција на македонскиот гласач, дека актуелната влада му е некаков заштитник по едно единствено прашање, тоа е за името. А од друга страна СДСМ се промовира како партија која сака да направи компромис по тоа прашање, во контекст на тоа има едно потпрашање, дека актуелната влада на македонскиот гласач му е некаква заштита за спас на она што се нарекува новокомпониран идентитет кој произлегува од некаква античка Македонија“, објаснува Георгиевски за „Дојче веле“.
Без итен прием во НАТО-неизвесна иднина
Георгиевски предупредува дека иднината на Македонија е неизвесна ако земјата веднаш не влезе во НАТО. Опасноста ја гледа во отворените регионални прашања и ги споменува состојбите во Босна и Херцеговина и во Косово. Смета дека се‘ уште не е затворено ниту албанското прашање во Македонија. Затоа препорачува промена на името за решение на спорот со Грција.
Георгиевски: „Северна Македонија“ е прифатливо име
„Името Северна Македонија за мене е идеално. Ако сега го испуштиме, повторно еден ден ќе се вратиме на опција од типот „Нова Македонија“, „Република Македонија-Скопје“, „Горна Македонија“, кои според мене се помалку достоинствени и понеприфатливи отколку „Северна Македонија“. Вториот момент на кој треба да се задржиме е проблемот на идентитетот, нацијата и јазикот, ако тука ја посветиме енергијата, ако тука ги анимираме нашите пријатели кои сакаат да помогнат, мислам дека лесно можеме да дојдеме до компромис.“
Георгиевски одбива да зборува за неговите национални чувства, со оглед на контроверзите што го следат. Вели дека го иритира да се докажува како патриот кога во изминатите години зборувал и работел за Македонија како независна држава на македонската нација. Не открива ниту зошто и дали воопшто земал бугарски пасош.

definitivno povrzetego ova intervju so aktivnosta na ljube, so rezultatov na izbori i ke vi bide pojasnokoi strukturi sto pravat vo zemjava )))

Ама првин поврзи го муабетов со најавата на " itar pero " за формирање “ново“ ВМРО со стари кадри кое го навестува на форумов. :kesa:

Ова е само рекла-казала, исто ко шо се кандидираше за градоначалник на Скопје, сега се кандидира и за председател. Кој будала ќе гласа за бугарофил?

Конечно и ЉуБчо си го покажа вистинскиот нарав и им се придружи на Фрле, Б. Ц. и Геровски. Што толку лепота најде во Северна Македонија па немој шанса да не испуштиме. Дал северна, дал горна, дал нова се е то исто. Се е то неприфатливо. Абе иди во твојата татковина - Бугарија и да заговараш промена на нејзиното име па да видиш што ќе ти се случи, а не тука продаваш муда за бубрези.

vo potpisot e se ona sto moze da se kaze za temata.
neznam dali stvarno tolku nemoze da razberete sto e fintata za imeto.sto vi ja plasira grujo. pa i vasiot grujo e za kompromis za imeto,e toa sto e ako ne promena na imeto???
slucuvanjata vo drzavata se tie sto samo LJubco moze da gi kaze.toj ne gi pravi rabotite takvi kakvi sto se ,tuku samo realno gi kazuva i toa javno bez da se krie,bez da iznaoga nacini da ne pravi glupavi,ko sto toa ni go pravi grujo.
sto pati pisav i pak ke vi pisam vo programata na grujo od 2006 i od 2008 godina ,toj vasiot grujo kazuva deka ako predlogot za novoto ime na drzavata e dobro,toj predlog ke go stavi na referendum,i ako vie grujovistite glasate za toj predlog imeto ke se smeni.
ZATOA VE PRASUVAM KAKO RAZBRAVTE DEKA NEMA DA GO SMENI GRUJO IMETO???
I USTE EDNO PRASANJE,SE LUTITE NA LJUBCO,BRANKO,LJUBE,FRCKO I SITE STO JAVNO VIKAAT DEKA MORA DA SE STAVI DODAVKA NA IMETO ZA DA VLEZEME VO EU I NATO,A NIKOJ NE MU SE LUTI NA GRUJO STO JAVNO PRIZNA KAJ MILENKO VO EMISIJA DEKA SE SOGLASIL USTE PRED BUKURES DA SE SMENI IMETO VO REPUBLIKA MAKEDONIJA (SKOPJE)
ZA KRAJ KOJ E GRUEVSKI,STO BEGA OD JAVEN NASTAP NA TELEVIZIJA KAJ STO BI GO PRASUVALE NOVINARI KOI NE GI KONTROLIRA,STO TOA KRIE ,STO RABOTI ZAD OCITE I USITE NA GRAGANITE KOI GO BIRAAT,KOJ E GRUJO STO VLADEE SO DRZAVATA,A SAMO NA SVOITE NOVINARI IM DAVA INTERVJU,SO KOE NE PRAVI GLUPAVI SITE -DEKA MNOGU NI E UBAVO AMA NIE GLUPITE NIKAKO DA GO OSETIME UBAVOTO.

LJUBCO E NAJOTVORENIOT POLITICAR KOJ SEKOGAS ZA SE JAVNO ZBORUVASE,BEZ OGLED NA TOA DALI NEKOJ KE PLUKA PO NEGO,SAMO ZARADI TOA STO NESAKA DA JA SLUSNE VISTINATA KOJA MNOGUPATI NI MENE NE MI SE DOPAGALA,NO SEPAK NEMOZAM DA GO PLUKAM ,TOJ NE E VINOVEN STO E TAKVA VISTINATA.

Георгиевски е премногу искусен политичар за да се впушта во претседателска трка ако претходно нема искалкулирано и проценето каква ќе биде неговата поддршка и кој ќе застане зад него. Не верувам дека неговото кандидирање ќе биде во својство на "обичен кандидат" кој оди по правилото: важно е да се учествува.

Љубчо и Бранко то су срца два љубили се грлили око пола два.

За него било прифатливо северна, за мене прифатливо е северен блок во идризово.

Да го браниш Љубчо е исто како да го браниш Бранко, односно неодбранливо, двојца најголеми вампири кои ја пиат крвта на Македонецот.
Јас почнав од подупирачите колчиња да си правам.

Да бевме малку поозбилна држава рошавиот и бугарчето одамна ќе беа прогласени за персона нон грата и немаше да смеат ни да стапнат во Македонија, а камоли да се активираат политички за да ни менуваат име.

Да бевме малку поозбилна држава рошавиот и бугарчето одамна ќе беа прогласени за персона нон грата и немаше да смеат ни да стапнат во Македонија, а камоли да се активираат политички за да ни менуваат име.

Тука си грешка.
Они самите ќе избегаа, а досега ќе беа распишани меѓународни потерници да ги вратиме, таму кај што припаѓаат :)

Љубчо Георгиевски ќе се кандидира за претседател
Смешки :tv:
Еден римајндер само
ljubco%20199.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom