- Член од
- 7 октомври 2008
- Мислења
- 6.055
- Поени од реакции
- 6.443
Ima, ima, upotrebi go prvin samiot malku mozokot, pa ela vamu.
Ako pak ne uspees da skontas, ke ti objasni bato fino lepo, ke ti nacrtam ako sakas.
Ama ne e vazno cuvstvoto be druze. Jas mozam i hardcore francuzin da se cuvstvuvam. Ama sto ako, menuva toa nesto? Ne. Roden sum vo Skopje, Republika Makedonija.
Denesna Republika Makedonija ima jasno definirani granici i samo tie mozat da bidat kriterium. Inace, kako sto kazav, ke treba i Albanija da se povikuva na teritoriite koi se nadvor od nejzinite segasni politicki granici. A toa ne ke da e na arno.
Drugo: uste preeska sakav da ti navedam edna kontadiktornost koja sto ja kazuvas, ama me mrzese, pa ete sega .
Od edna strana vikas deka jas kako Quark bidejki sum roden vo ovaa drzava logicno e da ovaa drzava bide moja tatkovina a ne Albanija. I jas so toa celosno se soglasuvam.
Ama, od druga strana vikas deka egeecot od Lerin treba ovaa drzava da ja smeta za tatkovina, a ne Grcija.
Logika? Dvojni standaradi, dvojni arsini ?
Ти велиш дека Македонија ја чувствуваш како твоја татковина и се идентификуваш со државата...
Во случај да не е така сигурно би побарал Албански пасош...
Егејските Македонци се идентификуваат исто така со Македонија а таа како матична земја е должна да им даде државјанства....
Македонецот е староседелец во Егајска Македонија (денешна Грција) веројатно има Грчко државјанство , мегутоа ако побара Македонско има право да го добие исто како што и ти имаш право на Албанско...ако си заинтересиран се разбира...
А Косовецот ниту по една линија нема правна ниту морална основа да има македонско државјанство...Од таков човек неможе да се очекува државотворност...
Инаку ти го посочив примерот на Германците од Казакстан кои пред да ги добијат државјанствата не двапати (како што вика римз) туку ниеднаш не биле во Германија, незнаат ниту Германски да зборуват , а ги добија документите само затоа што 1/8 од крвта им е Германска...