- Член од
- 7 октомври 2008
- Мислења
- 6.055
- Поени од реакции
- 6.443
Ne verglam be druze bez veze....
Da, jasno e propisano koj smee a koj ne da dobie drzavjanstvo i spored toa sega ima tolku i tolku drzavjani vo R.M. Jas sakam taka do ostane, bez nepotrebni i dodatni egzibicii.
Ama nekoj sega saka da postavi novi pravila na igra.
Ok, ajde i so toa se soglasuvam, ama daj do kraj fer da odigrame.
Ne bre, i Skopje i Bitola ide so mene? Sakas or nejkes?
Ostaj be sea.....
Na povidok e muski dogovor pomegu Albancite i TMRO... da cujes da ne verujes.... hihihihi
Pa po taa logika i albancite od Kosova se albanci, ne gledam kaj e problemot.
Jas sum albanec, i ovaa drzava kolku sto e tvoja kako makedonec tolku e i moja kako albanec.
Pak po taa logika ja mozam da zaklucam deka ogromen procent od makedoncive ne se starosedelci.... vo Bitola mesat rodovi, na istok mavaat na bulgarski, vo Kumanovo na srpski...
Za boldiranovo: sega jas da bi bil bezobrazen mozam da kazam deka najdobroto sto moze da ni se sluci e cistenjeto na Makedonija od egejcite... parazite se, mrzlive luge, beneficirani bile sekogas i bla bla bla....
Druze, daj be ne zaebavaj, pa pogledni samo na forumot kolku toa makedonci ne znaat osnovni pravila i nacela na makedonskiot standarden jazik...
Kaj e fanaticot, odamna go nemam videno... nemase edna ebana recenica vo koja nemase minimum po pet pravopisni greski.... a ironijata bese sto toj se smetase za hardcore makedonec
Eпа не е баш логично бе друже. Македонец, роден во Њу Јорк, добива америчко државјанство, детето негово се раѓа американец. Што кур и по кое право му следува на него македонско државјанство? Не ме сфаќај погрешно, не ми пречи што е македонец, и албанец кога би бил.
Роден си е таму, си има америчко државјанство, и Америка му е на него татковина. Само поради тоа што дедо му некогаш на времето му кажувал бед тајм приказни за комитите, него не го прави тоа македонец.
Ама ок, јасно ми е. Се вика Благоја, православен е. Македонец е. По секоја цена.
Вака одговорот е во зборот ТАТКОВИНА...
Тебе Македонија ти е татковина затоа што твоите поколенија се од Македонија и тоа те врзува за оваа држава , ти немаш ништо со Албанија и Косово...
Што се однесува до тој од Њујорк за него исто така Македонија е татковина токму поради фактот дека предците му се од МАкедонија (без разлика Егејска , Пиринска или Вардарска)...
За разлика од тебе и мене , Албанецот од Косово или од било кај ,неможе да каже за оваа држава дека му е ТАТКОВИНА...
Што се однесува до Државјанства вреувај ми дека сите држави во светот дават државјанства ако се востанови дека имат потекло од истата...
Ти го наведов примерот со Казакстанците (Германците)...