Да му кажеме ЗБОГУМ на плоштадот Македонија

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
а да ја прашам таја прва архи бригада кај беше ко се градеја чудовиштата од згради во Охрид до Палас хотел, или во Струга го ја напраја ко “вашар“ да личит? Туку само за Скопје ве болит, море и аеродром да ви изградет на сред Скопје, то си заслужвите.

ме нервира кога некое се прават експерти за се
ме нервира кога така викате кај бевте тогаш, ебаго па еднаш мора да се почне а понатака би следел и други активности
поддршка за колегите архитекти и да се бунат за секоја градба во иднина ако не и е местото каде што треба

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Со цел да ја прекинам блентавата атмосфера која се создаде во Македонија ја користам оваа прилика да ги упатам граѓаните на Македонија како треба да се реши овој банален проблем кој поприми политички димензии со опасни последици за иднината на Македонија со урбанистичка солуција за која имам барем малку стручна способност и компетентност.Како идеално урбанистичко решение ја предлагам парцелата каде Камчевци го заградија кејот крај Вардар:

http://s455.photobucket.com/albums/qq274/abc_072/?action=view&current=4dbafcfd.jpg

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Со цел да ја прекинам блентавата атмосфера која се создаде во Македонија ја користам оваа прилика да ги упатам граѓаните на Македонија како треба да се реши овој банален проблем кој поприми политички димензии со опасни последици за иднината на Македонија со урбанистичка солуција за која имам барем малку стручна способност и компетентност.Како идеално урбанистичко решение ја предлагам парцелата каде Камчевци го заградија кејот крај Вардар:
Тамам и од влада ќе се гледа :)
Јас бу играл на 2-ка, ако бираме локации веќе.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Г

Грејвдигер

Гостин
Кажи му на Заев. Kthxbye.
Нема шо да му кажам на 3аев.

Тоа што го прават на плоштадот на ништо не личе... Хотел, црква... па зошто да нема и аеродром? Одма тие што ќе сакат да идат у хотел таму да се...:nesvest:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
а да ја прашам таја прва архи бригада кај беше ко се градеја чудовиштата од згради во Охрид до Палас хотел, или во Струга го ја напраја ко “вашар“ да личит? Туку само за Скопје ве болит, море и аеродром да ви изградет на сред Скопје, то си заслужвите.
A sto kur ne gi prasuvas i kaj bile koga se gradel kaleto, kameni most, Sv. Spas, Mustafa Pasinata dzamija, bit pazar, urnatiot oficerski dom, MRTV, MNT, nova zeleznicka, olimpiski bazen....... i se sto se izgradilo minatite 2000 godini na ovie prostori?

Ebate logika ebate, najglupaviot kontraargument forsiran od strana na podrzuvacite na gvujoviot debilen sens za gradenje i prostorno organiziranje.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
A sto kur ne gi prasuvas i kaj bile koga se gradel kaleto, kameni most, Sv. Spas, Mustafa Pasinata dzamija, bit pazar, urnatiot oficerski dom, MRTV, MNT, nova zeleznicka, olimpiski bazen....... i se sto se izgradilo minatite 2000 godini na ovie prostori?

Ebate logika ebate, najglupaviot kontraargument forsiran od strana na podrzuvacite na gvujoviot debilen sens za gradenje i prostorno organiziranje.
море теле едно, не се праени зданија од општ интерес туку само за нечиј џеб да се полнит, све шо имаш набројано е споменик на културата, за жал вие скопјаништа ја немате. Охрид ќе е туристички центар кога скопјани немат да идет овде

ојте скријај те се негде :kesa: :kesa: :kesa: :kesa: :kesa:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.744
Поени од реакции
12.199
Човек, овде темата е скопски плоштад, не охридска култура или чудовишта од згради. Барем читајќи го насловот. Скопјанчишта, нема нешто друго да кажеш него одма со навреди, расправии и скопјанчишта.

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
море теле едно, не се праени зданија од општ интерес туку само за нечиј џеб да се полнит, све шо имаш набројано е споменик на културата, за жал вие скопјаништа ја немате. Охрид ќе е туристички центар кога скопјани немат да идет овде

Momak, ne go sramoti Ohrid, site sto dosega sum gi sretnal se prilicno inteligentni momci.
A ti, od celiot moj post, ne uspea ama ni 1% od poentata da ja sfatis.
Ne e do karakterot na objektite, ne...... do vremeto e, faktorot vreme, ona so se meri so casovnik.
Gledas tamu na mojot post sto stoi... 2000 godini stoi.

Aj sea ukluci toa klikerot i razmisli sto sakal avtorot da kaze.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Охрид ќе е туристички центар кога скопјани немат да идет овде

Ај не бркај ни ги туристиве и не срами ни го градон молимте.
Фала.

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Одеднаш многу самосвесни граѓани што фрлаат ѓубре, плукаат, паркираат на тротоари, газат тревници се загрижија за нашиот велелепен плоштад кој е усран од почеток.
Нешо многу се запењавивте за ова... чудно.

Член од
9 февруари 2009
Мислења
51
Поени од реакции
2
не требе да се гради црква на плоштадот, оти требе да се гледа напред за европска унија.
иначе пак ке бидат радикалните христијани на власт и знаеме македонија на колку дела е од тие радикални христијани.

таму немаше црква сликата сама кажува дека е куќа и ништо друго.
а некоји фанатици христијани сакат пак омраза да има во македонија.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Што ќе ни е бе нас плоштад. Имаш плоштад во Охрид, Битола, Велес ... во скоро секој град. Мора ли во Скопје.
Ќе си имаме ние црква и два хотела такво нешто нема во цела македонија уникат ќе бидеме. Прва црква во македонија ќе изградиме.

Kajgana Shop

На врв Bottom