- Член од
- 27 мај 2008
- Мислења
- 1.025
- Поени од реакции
- 41
збогум на Скопје и на плоштадот Македонија
зошто да не умираш...:pop::pop::pop::pop:
барем пристојно да се збогувавме ,мислам поворка тажлнки плачење и такви ми работи по можност со поп
Кажи му на Заев. Kthxbye.sakame i aerodrom na plostad !!!
Во прилог ви оставам едно клипче од една интересна кратка дебата помеѓу еден поборник за изградба на храмот и еден кој е против изградбата на храмот.
http://www.a1.com.mk/video-player.asp?VideoID=629
А која е разликата во решението на планот за Скопје?Ме интересира само оти Грујовистите ги нема многу на оваа тема.... хмммм
Не си прв со овој аргумент, ама тој твој аргумент не е валиден, бидејќи иочигледно во даденото време уште не била собрана доволна критична маса на млади и енергетични архитекти кои би сакале да ги внесат и негуваат модерните правила и принципи на архитектурата во начинот на донесување на ДУПови ГУПови и градење на капитални објекти од јавен интерес. Со други зборови неблагодарно е да се обвинуваат некои кои почнале ваква иницијатива точно поради тоа што поретходно не посотела таква организација која би се бунела за работите кои точно ти а и македонцки ги кажувате.а да ја прашам таја прва архи бригада кај беше ко се градеја чудовиштата од згради во Охрид до Палас хотел, или во Струга го ја напраја ко “вашар“ да личит? Туку само за Скопје ве болит, море и аеродром да ви изградет на сред Скопје, то си заслужвите.
колку само аз споредба за да добиете некаква представа малиот ринг моментално изгледа вака некакоА која е разликата во решението на планот за Скопје?
Меѓу ВМРО и СДСМ?
За да знаеме конкретно, кој за што се залага.
Ова е планот на Грчев, од СДСМ:
Објектите во црвена боја се оние кои тој планира да ги изгради.
И кажи ми која е разликата?