Да му кажеме ЗБОГУМ на плоштадот Македонија

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
41
збогум на Скопје и на плоштадот Македонија :vozbud:

M

marsovka

Гостин
:pop::pop::pop::pop:
барем пристојно да се збогувавме ,мислам поворка тажлнки плачење и такви ми работи по можност со поп

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Во прилог ви оставам едно клипче од една интересна кратка дебата помеѓу еден поборник за изградба на храмот и еден кој е против изградбата на храмот.

http://www.a1.com.mk/video-player.asp?VideoID=629

Ова е интересно видео да се погледне.

Само малце смешно ми е потенцирањето на тепачката од страна на водителкава, ко да дошло до колење на 40те маченици јбт :pos2:

А1 собира поени кај народот, за во одлучен момент го покажат вистинското лице.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
а да ја прашам таја прва архи бригада кај беше ко се градеја чудовиштата од згради во Охрид до Палас хотел, или во Струга го ја напраја ко “вашар“ да личит? Туку само за Скопје ве болит, море и аеродром да ви изградет на сред Скопје, то си заслужвите.

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Ме интересира само оти Грујовистите ги нема многу на оваа тема.... хмммм:tapp::tapp:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ме интересира само оти Грујовистите ги нема многу на оваа тема.... хмммм:tapp::tapp:
А која е разликата во решението на планот за Скопје?

Меѓу ВМРО и СДСМ?

За да знаеме конкретно, кој за што се залага.

Ова е планот на Грчев, од СДСМ:

Објектите во црвена боја се оние кои тој планира да ги изгради.

И кажи ми која е разликата?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
а да ја прашам таја прва архи бригада кај беше ко се градеја чудовиштата од згради во Охрид до Палас хотел, или во Струга го ја напраја ко “вашар“ да личит? Туку само за Скопје ве болит, море и аеродром да ви изградет на сред Скопје, то си заслужвите.
Не си прв со овој аргумент, ама тој твој аргумент не е валиден, бидејќи иочигледно во даденото време уште не била собрана доволна критична маса на млади и енергетични архитекти кои би сакале да ги внесат и негуваат модерните правила и принципи на архитектурата во начинот на донесување на ДУПови ГУПови и градење на капитални објекти од јавен интерес. Со други зборови неблагодарно е да се обвинуваат некои кои почнале ваква иницијатива точно поради тоа што поретходно не посотела таква организација која би се бунела за работите кои точно ти а и македонцки ги кажувате.

Инаку настрана од Плоштадот како и малиот ринг каок целина, кога сме веќеќ кај цркви, јас чинам дека МПЦ и останатите финансиери за изградба на цркви да изградат црква негде во подрачјето на Карпош 1,2,3 и 4 бидејќи тука во овој потег нема ниту една црква што во споредба со централното градско подрачје значи дека има многу помалку цркви по глава на жител.

А која е разликата во решението на планот за Скопје?

Меѓу ВМРО и СДСМ?

За да знаеме конкретно, кој за што се залага.

Ова е планот на Грчев, од СДСМ:

Објектите во црвена боја се оние кои тој планира да ги изгради.

И кажи ми која е разликата?
колку само аз споредба за да добиете некаква представа малиот ринг моментално изгледа вака некако

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
време е за проштална прошетка на плоштадот....Главниот град на Македонија нема да има никаков плоштад. Не само што ќе кажам збогум на плоштадот него и на Македонијава!

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Катастрофа! Па овие будали се! И без плоштад ќе останеме... :nesvest:

Не ми се верува дека за пари и душата ќе си ја продадат, а после ќе изиграваат патриоти :tapp: (оние кои ги почнуваат овие непотребни проекти).

За стечајците, млекарите и сличните на нив групи нема пари, а за затнување со градби на и тој мал простор што останал слободен - има :uvo:.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Штета шо плоштадот Карпошово востание не е досреден :(

Kajgana Shop

На врв Bottom