Да му кажеме ЗБОГУМ на плоштадот Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
:pop::pop::pop::pop:
барем пристојно да се збогувавме ,мислам поворка тажлнки плачење и такви ми работи по можност со поп

Во прилог ви оставам едно клипче од една интересна кратка дебата помеѓу еден поборник за изградба на храмот и еден кој е против изградбата на храмот.

http://www.a1.com.mk/video-player.asp?VideoID=629

Во прилог ви оставам едно клипче од една интересна кратка дебата помеѓу еден поборник за изградба на храмот и еден кој е против изградбата на храмот.

http://www.a1.com.mk/video-player.asp?VideoID=629

Ова е интересно видео да се погледне.

Само малце смешно ми е потенцирањето на тепачката од страна на водителкава, ко да дошло до колење на 40те маченици јбт :pos2:

А1 собира поени кај народот, за во одлучен момент го покажат вистинското лице.

а да ја прашам таја прва архи бригада кај беше ко се градеја чудовиштата од згради во Охрид до Палас хотел, или во Струга го ја напраја ко “вашар“ да личит? Туку само за Скопје ве болит, море и аеродром да ви изградет на сред Скопје, то си заслужвите.

Ме интересира само оти Грујовистите ги нема многу на оваа тема.... хмммм:tapp::tapp:

Ме интересира само оти Грујовистите ги нема многу на оваа тема.... хмммм:tapp::tapp:

А која е разликата во решението на планот за Скопје?

Меѓу ВМРО и СДСМ?

За да знаеме конкретно, кој за што се залага.

Ова е планот на Грчев, од СДСМ:
DSC00195.jpg

Објектите во црвена боја се оние кои тој планира да ги изгради.

И кажи ми која е разликата?

а да ја прашам таја прва архи бригада кај беше ко се градеја чудовиштата од згради во Охрид до Палас хотел, или во Струга го ја напраја ко “вашар“ да личит? Туку само за Скопје ве болит, море и аеродром да ви изградет на сред Скопје, то си заслужвите.

Не си прв со овој аргумент, ама тој твој аргумент не е валиден, бидејќи иочигледно во даденото време уште не била собрана доволна критична маса на млади и енергетични архитекти кои би сакале да ги внесат и негуваат модерните правила и принципи на архитектурата во начинот на донесување на ДУПови ГУПови и градење на капитални објекти од јавен интерес. Со други зборови неблагодарно е да се обвинуваат некои кои почнале ваква иницијатива точно поради тоа што поретходно не посотела таква организација која би се бунела за работите кои точно ти а и македонцки ги кажувате.

Инаку настрана од Плоштадот како и малиот ринг каок целина, кога сме веќеќ кај цркви, јас чинам дека МПЦ и останатите финансиери за изградба на цркви да изградат црква негде во подрачјето на Карпош 1,2,3 и 4 бидејќи тука во овој потег нема ниту една црква што во споредба со централното градско подрачје значи дека има многу помалку цркви по глава на жител.

А која е разликата во решението на планот за Скопје?

Меѓу ВМРО и СДСМ?

За да знаеме конкретно, кој за што се залага.

Ова е планот на Грчев, од СДСМ:
DSC00195.jpg

Објектите во црвена боја се оние кои тој планира да ги изгради.

И кажи ми која е разликата?

колку само аз споредба за да добиете некаква представа малиот ринг моментално изгледа вака некако

malring.jpg

време е за проштална прошетка на плоштадот....Главниот град на Македонија нема да има никаков плоштад. Не само што ќе кажам збогум на плоштадот него и на Македонијава!

Катастрофа! Па овие будали се! И без плоштад ќе останеме... :nesvest:

Не ми се верува дека за пари и душата ќе си ја продадат, а после ќе изиграваат патриоти :tapp: (оние кои ги почнуваат овие непотребни проекти).

За стечајците, млекарите и сличните на нив групи нема пари, а за затнување со градби на и тој мал простор што останал слободен - има :uvo:.

Штета шо плоштадот Карпошово востание не е досреден :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom