Насилство и повредени на протестот во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мораше сеа заради наездата на планирани објекти во центарот на СК. Аман бе човек размислувај малце со глава. Немора се да биде задпартиски мотивирано. Еве јас имам план за протести кај мене во Општина зашто се гради околу паркот а не сум партиски определен ни мотивиран.
...ниту пак имаш во план да протестираш меѓу два изборни круга. :)

Дали е во мода лопатарање во избори, since Kljusev age?

Да
или
не?

Зашто да не? Сеа мора да се притисне. Се знае кога најмногу се работи. Пред избори.

AБЕ НЕ Е ТЕМА ЦРКВАТА, ТУКУ ЛОКАЦИЈАТА, АЛОООО!!!
Сите на ушињата си седат.

СРАМОТА НА ЦРКВА ДА ПЛУКАТЕ И НАРОД ДА ДЕЛИТЕ

Е пријателче ти треба да се пронајдеш меѓу овие што делат.
Ја извртивте ситуацијата демек не сме христијани,нејќаме црква.

Ама ајде простено ти е!!!

Не ми е особен ќеиф да бидам на „иста страна“ со Милчин, Беличанец и екипа, од лични причини а пропо нивните ставови за Македонија и компромисите. Тоа сум го нагласил милион пати. Но, АБ не е организација заведена во централен регистар со членски карти или што знам што...едноставно, не можам јас тебе да ти забранам да кажеш дека ме поддржуваш, нити ти мене. Она што можам да направам е да се оградам од нечиј став, доколку се повика на нашата организација.
Абе, едноставно бегајте од нив ко вампир од лук, тоа ти е мој совет, а верувам дека и на доста изгорени. Не само од Милчин и компанија, туку од цела „антиглобалистичка“ интернационала. Кога ти се тие мирудија во манџата, да знаеш дека ќе ти загорчи.

Дали е во мода лопатарање во избори, since Kljusev age?

Да
или
не?
Да, ама ти тврдиш дека вие немате политички намери, туку чисто архитектонски. Или сепак лопатаревте ?

Да биде уште потрагично целава ситуација денска на вести чув дека бандата од илјада агрсивни антиоритестирачи беа оценети како спонтано собрана група и дека за нив нема кривични пријави,а за организаторот ќе има пријави бидјеќи немало редари
Кхм некој рече дека владат не замешала прсти?

Си ги измешал работите, не сум јас ни за црква (на тоа место каде што е предвидено) ни плус споменик. Лумикс убаво се вклопува во просторот и убаво изгледа. Лошо е што е продавница.

Немам ни јас лошо мислење за ЛУМИКС, интересно изгледа, ама дали местото му е таму(настрана што ја утнаа намената, од све прават трговски центар).
Во секој случај, ми се допаѓа кога се гради убав објект, сакам да го гледам Скопје разубавено, ама да биде со некој саглам распоред, не хаос....
А за црквата што би се градела, патем, колку што знам, на таа локација постоела друга црква - Костадин и Елена, нели веќе ако се гради(или обновува), не е ли грев да се менува името, не слушнав ништо такво од свештениците на МПЦ...
Многумина знаат кои све чудни работи се случуваа кога се комбинираа разни планови за градење на местото на запалената црква св. Богородица, за на крај да се обнови речиси во идентична форма и големина......

Да, ама ти тврдиш дека вие немате политички намери, туку чисто архитектонски. Или сепак лопатаревте ?
Ние сме испровоцирани од лопатарите. Ете, имам цела тема отворено за Уставниот суд, кој прв пат го здогледав на тв, во еден лопатарски прилог пред некој ден.

Јас сум за „да се вратат лопатите на народот“ :)

Некој ќари од ова и тоа бајаги.
Се поделија 10ина боксови и по некоја клоца,полицијата си дремеше......чудно ми чудо.
Се дигна прашина како да се случи бог знае е што.
Да им ебам мајката на тие што ќарија од вчерашните случувања.:toe:

Абе луѓе кој видел аир од градење уште една црква. Па имате една одма од друга страна на камени мост св. Димитар мислам се вика.

Од кога е пишано во 10 заповеди дека не треба да се протестира, што ќе враќаме средновековни догми?

Ма сите на форумов сме Богохуљи, на ваков или онаков начин(секоја чест на исклучоците).
Само ќе го затвориме плоштадот и толку...
Таму може имало црква пред земјотресот, ама тоа било едно друго Скопје.

Ја ко што видов на тв и безгрешните христијани поделија по некоја клоца, така да не се вадете на вера , ептен застарена метода...

Биле пасивни. Сега одлучиле да го кренат гласот. Ќе се придружиш, како граѓанин кому му е од интерес исползувањето на јавниот простор во иднина, на други акции?
Ќе се вклучам кога нема да гледам околу фаци кои константно работат против интересите на мојата земја и мојот народ. Секаде каде се они вклучени не гледам искрен пристап и искрена намера за правење на подобро утре. Не е проблем црквата, не е проблем локацијата, проблем е тајмингот кој беше намерно одбран за да се исценира инцидент. Верувам дека во следните денови ќе има слични активности кои ќе кулминираат за време на изборите на 5 Април. Те прашувам, Кој има интерес за вакви инциденти во овој момент во Македонија КОИ ЌЕ КУЛМИНИРААТ ЗА ВРЕМЕ НА ИЗБОРНИОТ ДЕН???

Ај уште еднаш:

Не се протестира против градење на црквата, туку поради локацијата на која ќе се гради црквата.

Разграничи!!!

СЕ НИ Е ЈАСНО, ТИ ТРЕБИТ ДА РАЗГРАНИЧИШ
БРАНЕ ПОЈЌЕ ОД БОГ ГО ГЛЕДАТЕ..ОСЛЕПЕВТЕ

ЧИТАЈ

2.ЛИЦЕМЕРИЕ, пак ке се повторам..како сега одеднаж ве здоболе за ликот на градот...КАДЕ БЕВТЕ за балтазар зградите, за џамиите,за мал ринг,за фиком и за влајко...НЕМОЈ ЖИТИ МЕНЕ.

Некој ќари од ова и тоа бајаги.
Се поделија 10ина боксови и по некоја клоца,полицијата си дремеше......чудно ми чудо.
Се дигна прашина како да се случи бог знае е што.
Да им ебам мајката на тие што ќарија од вчерашните случувања.:toe:

:bravo:

Ние сме испровоцирани од лопатарите. Ете, имам цела тема отворено за Уставниот суд, кој прв пат го здогледав на тв, во еден лопатарски прилог пред некој ден.

Јас сум за „да се вратат лопатите на народот“ :)

Абе изборот на термин ви е ко да прошеташ во Газа со традиционална еврејска носија. Или во Харлем со качулка од ККК :)

Ко Ивица и Марица, ве однеле во шума да ве изедат волците.

Немам ни јас лошо мислење за ЛУМИКС, интересно изгледа, ама дали местото му е таму(настрана што ја утнаа намената, од све прават трговски центар).
Во секој случај, ми се допаѓа кога се гради убав објект, сакам да го гледам Скопје разубавено, ама да биде со некој саглам распоред, не хаос....
А за црквата што би се градела, патем, колку што знам, на таа локација постоела друга црква - Костадин и Елена, нели веќе ако се гради(или обновува), не е ли грев да се менува името, не слушнав ништо такво од свештениците на МПЦ...
Многумина знаат кои све чудни работи се случуваа кога се комбинираа разни планови за градење на местото на запалената црква св. Богородица, за на крај да се обнови речиси во идентична форма и големина......
Да бидеме начисто: Лумикс го заокружува просторот на плоштадот од таа страна. Место за градба пред него (кон плоштадот) нема. Според мене. Е сега, дали подобро ќе беше фонтана наместо Лумикс... тоа е веќе друга тема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom