Македонија VS Шпанија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonia>>Europe
  • Време на започнување Време на започнување

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
5nrm00.jpg

Како ја меркаат Шпанциве Каролина :pos2: :pos2:

Второ полувреме видовме ние другарите дека падна атмосверата, и почнавме да правиме авиончиња. Веднаш после нас, цела јужна почна прави, и авиончињата станаа атракција. :pos2:

п.с имав 50 денари железни, и криво ми е тој при проверката што ми ги зема. :nesum:

И кога дојде учителката што правевте?

И што ќе правеше со 50-те денари железни? :tapp:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Жутото авионче нај на крај што влезе у терен свака част.:)

И забораив да кажам дека не ми ја скинаа картата можев да ја штинам али јбг.:)

Не сум се наежил гледајќи утакмица како сношти.
Првото полувреме како да гледав екипа од светски рамки.
Одлични два гола, но третиот на Шпанија беше WOW.

Заврши сеа на мтв 2 мкд - шпанија глеав само последни 15 мин. На прва коа ке даваат реприза знае неој да го глеам цел натпревар по што вчера бев на стадион.Иначе доста со тоа местене коа немате докази факт е дека во прво полувреме нашите изиграа феноменално зш шпанците не играа најдобро и во второ запнаа и ни дадоа 3 гола.

Многу лекција посет на топка 30 со 70 многу лекција и 3 контри и тоа цело полувреме ама лекција у пичку матер,ти изгледа друга утакмица си гледал.:tapp::tapp::pusk:
Не ти си гледал друга утакмица а кажи ми колку беше резултатот а????

И кога дојде учителката што правевте?

И што ќе правеше со 50-те денари железни? :tapp:

Ќе си купев семки, и цела вечер ќе грицкав, многу подобро, одколку да ги фрлам така. Не сум само јас таков, има уште мнооогу такви, кога сето тоа ќе се собере, ќе испаднат не 50, туку 50000. Нормално е дека со 50 денари ништо не се прави, меѓутоа, зошто некој да се богати од тие пари..

Не сум се наежил гледајќи утакмица како сношти.
Првото полувреме како да гледав екипа од светски рамки.
Одлични два гола, но третиот на Шпанија беше WOW.
И јас исто.Одлично игравме прво полувреме ама второ мислам многу рано го примивме првиот гол а вториот од пике беше во офсајд 5 метри.Како можи некој да речи дека утакмицата била местена?На секоја изгбена утакмица на македониија со пресврт истиот муабет местена....како во фудбалот да не се случуваат резултатски пресврти.
Сакав да прашам за баражот ако имаме најмалку бода од сите второпласирани екипи во другите групи нема да играме бараж?(Во случај на крај ако завршиме втори)

И јас исто.Одлично игравме прво полувреме ама второ мислам многу рано го примивме првиот гол а вториот од пике беше во офсајд 5 метри.Како можи некој да речи дека утакмицата била местена?На секоја изгбена утакмица на македониија со пресврт истиот муабет местена....како во фудбалот да не се случуваат резултатски пресврти.
Сакав да прашам за баражот ако имаме најмалку бода од сите второпласирани екипи во другите групи нема да играме бараж?(Во случај на крај ако завршиме втори)
Моментално имаме најмалце бодови од сите второпласирани репрезентации... но ако триумфираме на наредните два меча би било за очекување да бидеме во оние кои ќе играат бараж :raz:

Од Шпанска „Марка“:

The Spanish team beat Macedonia thanks to an epic remontada in five minutes. The Balkan origin were rest winning 2-0 but the Red reacciónó thanks to changes, both players and attitude.

What was reported as an events to catch something filming before of qualifiers parties for the world soon became into something more complicated. Spain came out with less rate than normal - something logical for these dates - and Macedonians realize it. The Centre of the field wasn't fluent other days. Had the ball but you are not delivered in good condition to the front. Only the Arbeloa additions to attack and Villa shot pole can save of the Spanish team in the first half.

So premises opted to play the against and did so with wonder. Popov, lateral left, and Pandev, extreme, brought the colors to the Spanish defence on several occasions. Precisely the player of the Lazio was responsible for achieving the two goals from your computer. Firstly, after completion of a perfect contrataque of the Macedonian combined. The second after receive only at the front, wait for Puyol to challenge him in a hand to hand and overcome him definitely. With the captain of FC on the ground, beat Queen with a measured shot.

In the rest Vicente del Bosque moved the bench and knew touching the appropriate keys. Stuffed Busquets, Riera and CESC and the entry of the two players that militate in the Premier was decisive. I was with a different to the rest of the computer - something logical pace also-. The Blender that became Macedonia launched with them.

The first both was Torres, that cabeceó a measured Xavi Centre. Pique put tables to the Crown in outside of game shot pole CESC and Riera culminated the win with a boom of theirs. Arrival by left and start from the peak of the area. Nikolovski nor smelled it. Five minutes from Spain pure.

With the marker in favour and, above all, with a very different to the first part mentality, Spain did not problems to withstand the result. Forest took to make debut Diego López and Monreal. The first had two key interventions, the second met his work.

Spain continues, therefore with the path of the victory that began after winning the third place in South Africa. A path should not lose until next summer.

Шпанско-Англиски превод не е баш коректен, но убаво е да се прочита како шпанските медиуми го величаат Горан Пандев.

Моментално имаме најмалце бодови од сите второпласирани репрезентации... но ако триумфираме на наредните два меча би било за очекување да бидеме во оние кои ќе играат бараж :raz:
Aма не се гледа тоа што ние имаме и најмалку натпревари , не можат да не стават во ист балон со тиа 8 другите тие играат 2 натпревари повеќе од нас.

Едно огромно браво за нашата репрезентација одигравме одлично иако изгубивме..Имајки во предвид со кого играме и не е така лош резултат..

Утакмицата беше каква што беше, не знам зашо плачете толку, покрај цела лоша атмосфера што се крена околу репрезентацијата и федерацијата покрај неа па до пред утакмицата со сите испади и внатрешни расколи момциве ни пружија полувреме на кое имав падавици од радост.
Разликата во квалитет ја искомпензираа со агилност и борбеност феноменално. Штета за нас е општото правило по кое никогаш до крај тоа не може да се компнезира, на крај квалитетот си испливува.
Убеден сум дека со 65 минути ваква игра, и состав без Владе Лазаревски во него, Норвешка и Шкотска ќе го јадат ко магариња.
Атмосферата.... Не ви ги знам критериумите за атмосфера ама на утакмици на Македонија за мене никогаш немало атмосфера. Никогаш не сме имале асална песна што може да ја викне цел стадион и рака на срце никогаш не сме имале ни резултати на кои може да се збесне. “Комити ги немало’’?!?! Па и да беа што мислите ќе се десело со нив пристни. Па они бре 20 години не можат да направата една асална песна за репрезентација, 20 години од тоа “УУУ--ААА и Излези момче’’ не мрднаа, креативност имаат нула кога станува збор за репрезентација , тоа што не биле е позитивно, бар сте се спасиле од “цела јужна педери и ффм лопови’’ со кое замараат со посер.

БРИЧИ Ку....

Ајде и ти на 3 дена.

Оладете веќе еднаш, решавајте си конфликти по мсн, оставете ги на мира тие што имаат нешто паметно да кажат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom