Градинарот е убиецот„Убиство на теренот за голф“ - Агата Кристи
Итен повик за помош го носи Херкул Поаро во Франција, но тој стигнува предоцна за да го спаси клиентот чие избодено тело лежи со лицето надолу во плиток гроб на теренот за голф. Пред да може Поаро да одговори на основните загонетни прашања романот тече кон пресврт поради откривањето на второ тело убиено на идентичен начин. Можеби еден од најдобрите романи на Агата што ги имам прочитано.
Логика! Логика! Логика! Многу интелигентна приказна.
Не е.Градинарот е убиецот
Поаро ќе дознае,зарем нема некоја шема во крими литературата???Градинарот е убиецот
„Фактотум“ - Чарлс Буковски
Се работи за еден „пропаднат“ човек на кого апсолутно ништо во животот не му е важно, менува многу работни места, многу жени, нема постојано место за живеење, талка, се пијанчи и не се грижи за ништо. Тоа е стилот на Буковски, препознатливо контроверзно.
„Мистеријата на синиот воз“ - Агата Кристи
Карактеристично за Агата, се случува убиство во возот под необјасливи причини, Херкул Поаро е тука да ја открие мистеријата. Сплетки и непредвидливи ситуации на повидок.
Веќе ја прочитав, денеска. Книгава се чита во еден здив и претставува една филозофска приказна за едно момче кое трага по Богатството, а на патот до него ќе ги научи тајните на животот, ќе запознае многу (не)пријатели и ќе ја проживее својата Лична Легенда. Се надевам дека ќе ти се допадне и на крајот.Алхемичарот - Пауло Коељо. На првиот квартал сум иако лесно соџваклива е, секогаш има доста скриени пораки кај типецов. Добро сеа за сеа (како порано не и` мавнав шмек на книгава?)
Hail to thee, Nature, thou parent of all things! and do thou deign to show thy favour unto me, who, alone of all the citizens of Rome, have, in thy every department, thus made known thy praise.
Само на мене ли не ми се свига книгата?Ја читав пред 4 години,ама не ми остави некој голем впечаток.Веќе ја прочитав, денеска. Книгава се чита во еден здив и претставува една филозофска приказна за едно момче кое трага по Богатството, а на патот до него ќе ги научи тајните на животот, ќе запознае многу (не)пријатели и ќе ја проживее својата Лична Легенда. Се надевам дека ќе ти се допадне и на крајот.