Што читате во моментов? (со краток коментар)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
"Уличен адвокат". Сега за сега не ми свиѓа. Нереална е.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
„Убиство на теренот за голф“ - Агата Кристи

Итен повик за помош го носи Херкул Поаро во Франција, но тој стигнува предоцна за да го спаси клиентот чие избодено тело лежи со лицето надолу во плиток гроб на теренот за голф. Пред да може Поаро да одговори на основните загонетни прашања романот тече кон пресврт поради откривањето на второ тело убиено на идентичен начин. Можеби еден од најдобрите романи на Агата што ги имам прочитано.

Логика! Логика! Логика! Многу интелигентна приказна.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
„Убиство на теренот за голф“ - Агата Кристи

Итен повик за помош го носи Херкул Поаро во Франција, но тој стигнува предоцна за да го спаси клиентот чие избодено тело лежи со лицето надолу во плиток гроб на теренот за голф. Пред да може Поаро да одговори на основните загонетни прашања романот тече кон пресврт поради откривањето на второ тело убиено на идентичен начин. Можеби еден од најдобрите романи на Агата што ги имам прочитано.

Логика! Логика! Логика! Многу интелигентна приказна.
Градинарот е убиецот

S

smart ass

Гостин
Фатална вообразеност од Хаек.

И:vozbud:

По втор пат мојата омилена која едваи ја најдов пред четири години а и ме чинеше многу....

RAKETNI SISTEMI PROTIVVAZDUSNE ODBRANE:vozbud:

Knigata origanl e Руска prevedana od ruski od potpolkovnik Milislav stamenkovi;

Od vojnoizdavacki zavod beograd

Морам по втор пат да ја читам да се рефрешувам....Маестрално дело од 270 страници со повеќе САМ системи и нивни карактеристики,а и интересен почеток,односно математички изразени системите,понатаму теоријата,шематски приказ на ракети:vozbud:

ЗАКОНН!!!

добро зачувана и тоа...книга од 75-та мора по втор пат,нели треба повторно да се потсетиме,а инаку ја завршив современи производствени технологии...

Еве една книга од мене...за машинци ко мене..

Principles and applications of nanofluidic transport
W. sparreboom*, a. van den berg and J. c. t. eijkel

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=1688178

Градинарот е убиецот
Поаро ќе дознае,зарем нема некоја шема во крими литературата???

Некоја предвидливост,инаку од филмојте шо ги имам гледано Холмс може вода да му носи на поаро.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
``Англиски Атентатор`` од Даниел Силва! Сеуште сум на почетокот ама доста е интересна книгата. Ме потсеќа на трилерите на Роберт Ладлам, но некако многу оди на описи на околината Даниел Силва!

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Сто години самотија интересна книга сега пред малку почнав да ја читам па ќе видеме како ќе биде понатаму

„Фактотум“ - Чарлс Буковски

Се работи за еден „пропаднат“ човек на кого апсолутно ништо во животот не му е важно, менува многу работни места, многу жени, нема постојано место за живеење, талка, се пијанчи и не се грижи за ништо. Тоа е стилот на Буковски, препознатливо контроверзно.

„Мистеријата на синиот воз“ - Агата Кристи

Карактеристично за Агата, се случува убиство во возот под необјасливи причини, Херкул Поаро е тука да ја открие мистеријата. Сплетки и непредвидливи ситуации на повидок.

А гледам си се зачитала доста :) оваа од Буковски му е втората книга после Пошта или како му иди? јас ја читав пред некое време Жени и знам за што книга станува збор

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Алхемичарот - Пауло Коељо. На првиот квартал сум иако лесно соџваклива е, секогаш има доста скриени пораки кај типецов. Добро сеа за сеа (како порано не и` мавнав шмек на книгава?)
Веќе ја прочитав, денеска. Книгава се чита во еден здив и претставува една филозофска приказна за едно момче кое трага по Богатството, а на патот до него ќе ги научи тајните на животот, ќе запознае многу (не)пријатели и ќе ја проживее својата Лична Легенда. Се надевам дека ќе ти се допадне и на крајот.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Naturalis Historia енциклопедијата од Плиниј постариот. Едно од најголемите, најобемни и целосни, зачувани дела од времето на Рим.
Hail to thee, Nature, thou parent of all things! and do thou deign to show thy favour unto me, who, alone of all the citizens of Rome, have, in thy every department, thus made known thy praise.

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Веќе ја прочитав, денеска. Книгава се чита во еден здив и претставува една филозофска приказна за едно момче кое трага по Богатството, а на патот до него ќе ги научи тајните на животот, ќе запознае многу (не)пријатели и ќе ја проживее својата Лична Легенда. Се надевам дека ќе ти се допадне и на крајот.
Само на мене ли не ми се свига книгата?Ја читав пред 4 години,ама не ми остави некој голем впечаток.
Онака,се чита ама ништо посебно.А пред да ја земам 100 души ми ја препорачаа демек била многу јака.Е шо толку де?

Инаку моментално ја читам Демијан,за лектира ми е.

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
„Нежно ... Навистина нежно “ на Вуди Ален ... Симпатична книгичка ... А пак и смислата за хумор на Вуди од секогаш ми била забавна .

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
До пред некој ден ја читав „Дали знаеш да чуваш тајна’’ од Ана (не_знам_како_се_презиваше)
А денес ја прочитав „П.С. Те Сакам’’ од Сесилија Ахерн

.. и двете се солидно убави книги :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
"Теорија на хаосот"

Почетокот нејасен али потоа со тек на време се разјаснува. Позната книга е веќе, што има да објаснувам.

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Пред неколку часа ја прочитав "Парадоксот на Диоген", драма во два чина во која целото дејствие е всушност судски процес кој се води против инжинерот Драшко Каровски, обвинет за рушење на зградата на хотелот "Сплендид".
Сега ја почнав "Скакулци" од Петре М. Андреевски, во која по малку прочитаното забележав дека дејството е сместено во слободна Македонија, периодот после 1945 г. во времето на воспоставувањето на новиот, социјалистички режим.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50

Имав чуено доста позитивни критики со кои се сложувам во целост.

Kajgana Shop

На врв Bottom