Што читате во моментов? (со краток коментар)

M

Mario Gómez

Гостин
Странецот вечер ќе почнам да ја читам.

Ја читам зошто ми ја препорача другарка од постарите генерации, и зашто таа ја имаме за обработка наскоро.

K

kaiser soze

Гостин
Странецот вечер ќе почнам да ја читам.

Ја читам зошто ми ја препорача другарка од постарите генерации, и зашто таа ја имаме за обработка наскоро.
И да почнеш,одлична книга е,една од омилените ми е мене.
Инаку,сакам да ја прочитам "Арарат" од Лајош Зилахи,ама никако не можам да ја најдам преведена на македонски.Изгледа ќе морам на српски да ја читам.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Почнувам да ја читам "Тајните досиеа на FBI"...автор не пишува, пошто е тајна :)

Ј

јовица11

Гостин
Романот "А потоа..." на францускиот автор Гијом Мусо.
Генијално четиво за една фикцијална љубов и животот на еден човек кој верува дека ги живее последните денови од својот живот.
Голема препорака, бидејки не е само роман кој не ве остава мирни додека го читате, туку е полн со поучни делови кои на моменти ме тераа да размислам за одредени нешта во мојот живот.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ја завршив пред некој ден “Љубов со мали букви“ од Франсеск Миралјес. Не е којзнае колку добра книга, ама интересна е, како за опуштање е ок. Има и неколку забележливи мисли, кои вреди да се запамтат или запишат некаде. :)

А сега почнав да ја читам “Така зборуваше Заратустра“ од Ниче. Ниче си е Ниче, иако јас по неколку точки не се сложувам со неговата филозофија. (ама кој ме прашува мене :icon_lol:)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mr. Twilight!
Fantasy. Battle between good and evil, delving into the arcane, love and intrigue, etc. Standard plaknenje mozok!

Mischael Reeves & Maya Kaathryn Bohnhoff

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Вчера ја завршив `Стратегијата Банкрофт` од Роберт Ладлам и тој веќе влезе во доменот на моите омилени писатели. Човекот е цар на трилерите, ни Ден Браун не му е рамен. Има некој постојана динамика што не ти дозволува да ја оставиш недочитана книгата!
До сега од него прочитав:
`Стратегијата Банкорфт`
`Ракописот на Чанселор`
`Московски Вектор`

Утре одам во библиотека да ископам уште некоја негова книга, ако не во библиотека тогаш сигурно во книжара!

Едит: Дај кажете вие некој добар писател на трилери, ама што го имате читано(не од гугл да коирате Best triller writer). Кажете некој што ве воодушевил, онака што остава во текот на целата книга место за претпоставки. Има некој таков? Ако има пишете го, ако нема читајте Роберт Ладлам!

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
По втор пат ја читам Евгениј Онегин од Пушкин која ми е лектира(првиот пат кога ја читав ја разбрав ама не до крај).Се што пишувано во стихови ми е 2пати потешко од дела пишувани во проза.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Бранови од Вирџинија Вулф.
Плус едно прилично богато книже за фотографска уметност. Згора на тоа блог поезија.

Член од
22 септември 2008
Мислења
153
Поени од реакции
13
Бакни ме додека спијам - Линда Хауард.
Криминалистички роман, возбудлив и доста интересен за читање.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
„Фактотум“ - Чарлс Буковски

Се работи за еден „пропаднат“ човек на кого апсолутно ништо во животот не му е важно, менува многу работни места, многу жени, нема постојано место за живеење, талка, се пијанчи и не се грижи за ништо. Тоа е стилот на Буковски, препознатливо контроверзно.

„Мистеријата на синиот воз“ - Агата Кристи

Карактеристично за Агата, се случува убиство во возот под необјасливи причини, Херкул Поаро е тука да ја открие мистеријата. Сплетки и непредвидливи ситуации на повидок.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
"Милијардери-историја на светското богатство од Крез до Бил Гејтс"-Детлеф Гитлер

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Денес почнав да ја читам “Уметноста на љубовта“ од Ерик Фром. Chicago Tribune има напишано: Ерик Фром е остроумен психолог и способен писател истовремено. Значи со книгава нема намера човекот да продава бајки, туку баш од социјален, психолошки и општествен аспект ја анализира љубовта и сакањето. Баш ме заинтересира, не е голема, така што брзо ќе биде прочитана. :)

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Само пред еден ден ја прочитав книгата Порака во шише од Николас Спаркс.Преубава книга.Кој не ја читал вреди да ја прочита.:helou:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Алхемичарот - Пауло Коељо. На првиот квартал сум иако лесно соџваклива е, секогаш има доста скриени пораки кај типецов. Добро сеа за сеа (како порано не и` мавнав шмек на книгава?)

Kajgana Shop

На врв Bottom