FORTRAN - Tricks & Tips - издание - 1984 год.
Неможам да се замислам себе си да читам романи од разонода или пак не дај боже да читам за ставовите на некој си и љубовните драми или кој знае што. Ја навредува мојата интелигенција самата помисла како некој може да чита вакви работи... Освен стручна литература која се базира на докажани факти или барем мислења на експерти од некоја област, навистина не ми е јасно како некому може да му претставува задоволство да чита рекла искуства,ставови и муабети на некој си од којзнае каде во некоја од таканаречените "книги" кои ги чита обичниот и припрост народ.
Да го образложам мојот став.
Можеби мојот став кон ова е таков каков што е затоа што сум електро инженер и работите ги гледам од повисоко. И да можете да ме наречете егоист, нарцис или кој знае што но навистина е така, ние работите ги гледаме од повисоко. Инженерот го има најдобриот поглед и најдобрите сфаќања за се во животот, затоа што она што тој го знае, на обичните луѓе не им доаѓа ни на сон. Ве молам да се воздржите од обвинувања за моето гледиште од некој без соодветно образование(дури и доколку некој се смета за интелигентен без образование, зашто интелигенцијата е нешто што мора да се развива)