NeСте слушнале за чаробни љубавни мишиќ?
A ja trgnale magijata ili...?Ова ме потсети на мојата тетка.
Кога била млада била многу убава,а тетин ми не можел никако да ја освои.
Па така,тогаш биле многу популарни маѓиите и решил тој да и направи магија.
И откако некој човек баел за да го засака,тетка ми одма се заљубила во него.
Толку била занесена што само неговото име го изговарала,како замаена била.
И се земале,па после на тетка ми толку и се влошило здравјето,до умирачка,едвај ја спасиле.
И ден денес,се заедно имаат три деца,се сакаат и лично тие ми имаат кажувано за ова.
Ама тетин ми вели-не сакам да слушнам никогаш за магија!
Колку се интересни толку се и штетни,а дека постојат-постојат,секој во што сака нека верува.
Не можем да ти раскажем. Тоа или го имаш или го немаш.Ne
Raskazi ni
Магијата имала кратко дејство и трае еден период,после ја нема.Ne
Raskazi ni
A ja trgnale magijata ili...?
I sea si ziveat zaedno.
Neznam kako da kazam... kako reagira taa na toa deka nejziniot maz i napravil magija?
Порано со дедо ми посетувавме разни верски објекти и мистериозни места и луѓе, дека дедо ми беше запален по натприродни појави, скриени богатства, мистериозни лекови... Еднаш додека во џамија чекавме да не прими оџата се запознавме со еден човек кој исто така чекаше да биде примен. Онака ни раскажа дека со помош на оџата кој направил некоја магија или незнам што жена му го засакала и друг маж не ни погледнувала ама сега пак имале некој конфликт па овој за тоа бил дојден. Пред некое време оваа случка ја раскажав на еден мој пријател кој е муслиман и на тоа ми рече дека е точно. Рече дека оџата имал такви моќи да направи некоја девојка да се вљуби во некој маж. Ми раскажа и дека во неговото село кое е муслиманско многумина се ожениле со девојките со кои сакале благодарение на таква магија. Ми кажуваше дека магијата била едноставна и дека не мора баш да се прави од оџа, кажа и како се прави ама не памтам баш. Ми раскажа дека и тој порано на шега и направил магија на некоја девојка и оваа лудо го засакала, едвај после ја отарасил. Сеа незнам дал е коенциденција во неговиот случај. Детево е симпатично не е невозможно и без магија некоја да се вљуби лудо во него, ама сеа незнам кажуваше дека и на други луѓе им успевала магијата ... Истовов муабет го имам правено и со други што имаат слушнато за вакви работи меѓу кои и едни муслимани од Турција кои потврдија дека вакви работи се можни и дека и самите биле сведоци. Во еден весник дури и наидов на оглас дека оџа правел магија за љубов. Што мислите вие за ова? Можно ли е да се вљубиш во некој поради некаква магија. Сте слушнале ли за некои вакви случки? Затоа што по кажување на оние со кои сум правел муабет не се реткост
:smeshko:A да дадеш ти број, меил од оџата? Не дека ми треба, туку да не затреба...
Темата ја отворив чисто да размениме искуства околу таа мистерија (или глупост според некои форумџии). Некој можда бил сведок или пак нешто слушнал. Јас се што знам за тоа пишав, а за број немам ама ако случајно ти затреба ќе отидеш до најблиската џамија и ќе си прашаш.A да дадеш ти број, меил од оџата? Не дека ми треба, туку да не затреба...
Мојата нога не стапнува на другата страна на Вардар, а не па во џамија!Темата ја отворив чисто да размениме искуства околу таа мистерија (или глупост според некои форумџии). Некој можда бил сведок или пак нешто слушнал. Јас се што знам за тоа пишав, а за број немам ама ако случајно ти затреба ќе отидеш до најблиската џамија и ќе си прашаш.
Тетке ако пишеш бар пиши по темата, а ако не ти се допаѓа не мора ни да ја читаш. Ако мислиш дека е општествена закана за моралот на младите побарај да ја затворат еве не ми пречи. Само немој да тролуваш !!!Мојата нога не стапнува на другата страна на Вардар, а не па во џамија!
Размена на искуства. Значи, свиѓаш типка. Се упознавате. Излегувате n-пати, или се мувате или станувате најдобри другари. Тука нема некоја филозофија, мене прашај ме, ја ќе ти кажам како да и се пуштиш на некоја, немора оџи да прашуваш.
Прво, пази како се обраќаш.Тетке ако пишеш бар пиши по темата, а ако не ти се допаѓа не мора ни да ја читаш. Ако мислиш дека е општествена закана за моралот на младите побарај да ја затворат еве не ми пречи. Само немој да тролуваш !!!