Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Ајде честито нека ни е победата и вака да е во среда против Барса :vozbud:

Не бев во можност да го гледам натпреварот ама затоа вас ве имам :pipi:

Браво Ето, браво Милито...очекував гол од Снајди ама изгледа се чуват за со Барса :icon_lol:

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Се држеа Парма се до голот на Ето,со 11 играчи во одбрана а јас незнам зошто Росети не го пушти и Гвидолин да игра:pos2:.

Шала на страна се очекуваше бункер,Интер победи и тоа е најважно.

Идеме на Барса!!!

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.750
Поени од реакции
6.484
Да мозе да се собереме негде кај што има добар телевизор на некое место ке биде добро да се собереме еднаш на ваков дуел ја сум за

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Овие натпревари со Бари, Парма, и слични екипи, ќе бидат многу потешки од оние со Милан, Барселона, Јувентус или други посилни екипи од ЛШ, без разлика што ќе направиме во нив. На Интер му одговараат натпревари во кои противникот сака да се надигрува, т.е. се игра некој нормален фудбал во кој и двете екипи сакаат да победат. Многу е потешко да се разбие бункерот, ама за среќа, денес видовме дека имаме играчи и за таа работа. Фали уште Снајдер да го наштима шутот и се разбира Дејан и Камби да се вратат. Кога ќе проработат играчите од позадина и на напаѓачите ќе им биде полесно.

Балотели денес беше добар и покрај пропуштените шанси, токму од таа замена се размрдаа работите. Одлично се снаоѓа во 4-3-3.

Мислам дека Мур малку повеќе треба да ја ротира одбраната, греота е Кордоба толку да седи на клупа, ќе изгуби и форма и после ќе биде неупотреблив. Посебно за вакви натпревари може да се најде, одличен скокач е и се снаоѓа кога противникот игра со 10 играчи во 16 метри. Едвај чекам да видам како ќе изгледа истиот овој Интер + Камби, мислам дека тоа ќе биде она вистинското.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.750
Поени од реакции
6.484
Еј ја заборавив финтата на балотели коа со ролинг ги заеба двајца фудбалери на парма сеа ми текна тоа беше потег на денот браво за него во второ полувреме се разигра интер и дадоа 2 гола

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Најважно е што победивме против традиционално незгоден противник кој секогаш ни задавал проблеми. Парма не играше толку дефанзивно како што тресеше коментаторот играше многу дисциплинирано, и онолку колку што може со способностите на играчите.

Интер има проблем со екипи кои играат премногу дефанзивно, очекував дека со плеј ќе се решат тие работи и може има некој чекор напред во споредба со дуелот против Бари но далеку од тоа што треба да сме.

Најпрво мора да се научиме да ги користиме првите шанси што ќе ги креираме. Ми се чини до 25 минута имавме три добри прилики а не искористивме ниту една. Многу полесно ќе ни беше доколку го отворевме резултатот во тој период зошто Парма после ќе мораше да се отвори и ќе имаше многу простор за НИТРО-ЕТО.

Втор проблем што мора да го решиме во иднина е темпераментот на играчите, имаме премногу палачи во тимот, Мота, Виеира, Дејан, Камбијасо, Мунтари, прават премногу глупави фаули за жолти картони уште во првите 30 минути.

Во среда ќе добиеме прва слика за тоа какви се можностите на овој тим. Секако воопшто нема да биде пресуден момент за иднината зошто со шест нови играчи тимот има можност да напредува уште многу.

пс Пола тим треба да се огледа на Лусио како се повлекува топка кога ќе се освои. Човекот е нај луд играч во цел свет во такви моменти. Ја освојува пред шеснаесетник, шпринт и веќе за две секунди имаме ТРАНЗИЦИЈА во напад. Штета што никој не го следи и останува во напад да бидеме со него, Милито, Ето и Снајдер.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Благорадам Син :)

Интересна рецензија, баш ми го долови мечот во вистинска смисла на зборот, онака као да нацрта како се изиграла утакмицата. Ако има денес реприза на Телма обавезно ќе ја гледам.
Инаку, Милито, секоја чест, поискулиран гол во живот немам видено или барем не паметам во последниве години да има дадено некој онаков гол, баш мртов ладен иако во налет до него беше противнички одбранбен играч, плус од лева страна, но човекот покажа права мајсторија, смирување и шут на топка како ја кога играм ,,фудбалски тенис'' :)

П.С. Го повлекувам зборот Балотели флоп, иако пак глупо ми е што промаши чист зицер.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.811
П.С. Го повлекувам зборот Балотели флоп, иако пак глупо ми е што промаши чист зицер.
сакаше мангуп да се направи ама не му успеа, требаше да си даде гол а за мајстории претходно двајца од парма ги истрча на спротивната страна со мајсторски дриблинг.

еве ја реакцијата на Мајкон кон навивачите

ADVISOR

barca & inter
Член од
4 јуни 2009
Мислења
799
Поени од реакции
16
лел аватарот од тетова хахахахахахах:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
23 февруари 2009
Мислења
166
Поени од реакции
5
сакаше мангуп да се направи ама не му успеа, требаше да си даде гол а за мајстории претходно двајца од парма ги истрча на спротивната страна со мајсторски дриблинг.

еве ја реакцијата на Мајкон кон навивачите

Маикон потполно е во право не треба да се свири играч ако погреши во додавањето и не треба сите да изиграваат професори и да кажуваат што треба и како треба да направи овој или оној наша работа е да ги подржиме и да ги бодриме во секој натпревар.

и ја сакам точак со помошни тркала ама нема.....

Немој пак со глупиве излети пак ќе се најде некој да те заебава.

Член од
31 август 2009
Мислења
78
Поени од реакции
4
da ne bese takov prekrasen gol na eto baloteli tr4ebase da bide fudbaler na mecot i ako ja promasi taa sansa ama vtoro poluvreme inter so nego cvetase i igrase fudbal od druga dimenzija kakov ke igra potiv barca

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom