Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
дискусијата за ибра конечно заврши сега каталонците нека мислат и нека му ги протолкуваат изјавите од типот 90 посто барса 10 посто реал ама за поголема плата процентот на барса ке се зголеми:smir:
Фала за титулите пошто само он играше на теренот(нема врска тоа што некогаш мајкон трчаше цел терен за да му ја нафрли или пак цезар се фрлаше како голфско топче).
добредојде на Ето се надевам на многу голови и порелаксирана атмосфера!
и за крај го молам бога мурињо да се вразуми и да не дели многу тактики туку да направи атмосфера кој прозборе за поголема плата ке ги фати клоците на трибини!

дискусијата за ибра конечно заврши сега каталонците нека мислат и нека му ги протолкуваат изјавите од типот 90 посто барса 10 посто реал ама за поголема плата процентот на барса ке се зголеми:smir:
Фала за титулите пошто само он играше на теренот(нема врска тоа што некогаш мајкон трчаше цел терен за да му ја нафрли или пак цезар се фрлаше како голфско топче).
добредојде на Ето се надевам на многу голови и порелаксирана атмосфера!
и за крај го молам бога мурињо да се вразуми и да не дели многу тактики туку да направи атмосфера кој прозборе за поголема плата ке ги фати клоците на трибини!
:pos2::pos2::pos2:За нападо:Еден гол една марка, сто гола - сто марки, понатаму ја не рачунам , ви рачунајте!!!
За Матераци: Една жртва, една марка, сто жртви - сто марки.
За Мајкон: Еднаш угоре-удолу, една марка, стопати угоре-удолу - сто марки.
За Виера: Еднаш скрши нога ,една марка, двапати скрши нога - НЕМЕТ МАРКИ!!!!
За друзите мене не ми теквит, вас нек ви теквит:smir:

Он: Welcome Eto'o, ко нема стомарки да спечалиш :)
Бај Шпакла, ко нема марка да не видиш:nerv:

Барса еден ден ке зажали, а и Лапорта, хипокритот, човекот кој до вчера ги критикуваше Реал за нивната трансфер политика, велејки дека Барса ги создава големите играчи, а сега истиот тој Лапорта, го дава Ето ( знае секој што беше Ето за Барса ), Хлеб и плус 45-50 милиони евра за Ибрахимович . Свака част за зделкава ! :smir:

абе доста се карате за ибра готово човекот си отиде и сфатив едно дека ибра бесе најдобар стрелец во италија зс сите играци играа за него и му местеа топки зборам за последните натпревари коа интер веке стана сампион и заради тоа требасе ибра да го поцитува клубот се му дадоа и бонус плата најголема на свет и пак си отиде.Само да знаете дека интер оваа сезона ке биде појак и без ибра

Барса еден ден ке зажали, а и Лапорта, хипокритот, човекот кој до вчера ги критикуваше Реал за нивната трансфер политика, велејки дека Барса ги создава големите играчи, а сега истиот тој Лапорта, го дава Ето ( знае секој што беше Ето за Барса ), Хлеб и плус 45-50 милиони евра за Ибрахимович . Свака част за зделкава ! :smir:
Се сложувам дека Барса го изеде во зделкава, ама што се однесува до создавањето играчи на Барса и нема рамен. Скоро цел прв тим им е од нивната школа. Сепак мора понекогаш и да се купи по некој играч, особено кога главниот конкурент ќе потроши милијарда евра на засилувања.

Се сложувам дека Барса го изеде во зделкава, ама што се однесува до создавањето играчи на Барса и нема рамен. Скоро цел прв тим им е од нивната школа. Сепак мора понекогаш и да се купи по некој играч, особено кога главниот конкурент ќе потроши милијарда евра на засилувања.
Најголема причина беа навивачите.
Реал носи 3-4 големи имиња а Барса не реагира. Навивачите станаа нестрпливи, ги фати паника од тимот кој го гради реал и единствено можно решение беше носење голема звезда во Барса.
Ето бараше нов договор, ги влоши односите со клубот тоа беше причина плус за носењето на Ибра.

После се, мило мии е што Ибра го напушти клубот. Сите знаевме дека тоа ќе се случи еден ден но барем јас не очекував ваков однос од Ибра!

Фала богу заврши шпанската серија на форумов. Одвај дочекав да помине ова со Златан и Ето па да отвориме една дискусија на место онака за прв тим шо би било најдобро. Според мене:

Цезар

Маикон ----------- Лусио------------- Самуел ----------Занети

Хлеб / Кварезма ---------- Камбиасо ----------- Мота / Мансини

Касано / Станкович

Милито ------------- Ето

А за 2 та гола на Милито неам шо да коменирам, ја за него кажав шо ќе биде ако дојде и шо мислам за играчот уште коа кружеа шпекулации дека ќе дојде во Интер и бев во право. Прво " дерби " 2 гола!!!!!

И додека сите се обидуваа да им објаснат на Ibrakadabra и Ibracadabra дека не е крај на свет (едниот беше поразумен од овие двајца, без навреда) ако си отиде Златан, ја ги читав постовите на едниот за кој што важи равенството ЗЛАТАН = ГОСПОД, и толку се смеев шо не бев во состојба да постирам нешто( едино прокоментирав за трансферот на Лусио).

Е сега штом заврши целата таа сага имам 3 работи да кажам:

1. Нека му е со среќа во Барса!
2. Милито ѕвер!!!
3. FORZA INTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

П.С. И више нека го продадат Виеира у пакет со Ривас и Бурдисо па ете и Суазо нека не влечат пари за џабе.

П.П.С. Што бидна со распродажбата у мадрид нели ќе имаше 50% попуст за играч или беше плати еден земи двајца???:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

ај да не барам по 10тина страни наназад... што и колку пари вклучуваше трансферот Ибра-Ето???

За ова не толку, колку за она што го изјави после презентирањето на Кака и Роналдо:
“Никогаш не би правеле вакви презентации, за да му покажеме на светот дека сме купиле добар играч.“
А што беше ова денеска? Ги изеде гомната од прво до последно што ги испосра пред еден месец.
Иначе мислам дека Ето ќе биде и подобар од Ибра, човеков едноставно е гол машина, како Руд. Нека му е со среќа, и нека дава голови како луд.

А за 2 та гола на Милито неам шо да коменирам, ја за него кажав шо ќе биде ако дојде и шо мислам за играчот уште коа кружеа шпекулации дека ќе дојде во Интер и бев во право. Прво " дерби " 2 гола!!!!!
jaс бев најголем скептик во врска со милито ама после оние потези вчера................................немам коментар......................

ај да не барам по 10тина страни наназад... што и колку пари вклучуваше трансферот Ибра-Ето???
46 милиони евра + Ето (20 милиони) = 66 милиони евра.

Некои го вклучуваат и Хлеб во овој трансвер но последно што прочитав е дека тој е дел од трансверот на Максвел.

A колку само не е логично Хлеб да е дел од трансфер за играч чиј договор истекуваше наредна година ( тоа беше изјавено од Раиола ) .
Па моменталната цена на Хлеб е поголема од онаа која Максвел ја имаше, цена која беше ниска баш поради истекот на договорот наредната сезона, или Максвел чинел 5 милиони евра + играч кој беше донесен во Барса за 17 милиони евра ( 15 м + 2 м ако Барса освои титула во Ла Лига, нешто што и се деси ), види богати логика на Раиола . :tv:
Исти случај беше и Ето со неговата цена поради истекот на договорот, пак чисто сумјам дека е проценет на 20 милиони, 15 преку сила, плус Хлеб, ете ви ги тие 70 милиони .

Дури и за Хлеб, Барса ќе плаќа 70% од платата, а Интер само 30%... Не им ја разбирам зделкава изгледа овој Реал делува многу застрашувачки :)

Како и да е, направивме „НБА“ трампа, ретко видена во фудбалски прилики. Само да ги служи здравје и да нема повреди, ова ќе биде најдобра сезона досега, убеден сум во тоа.

За ова не толку, колку за она што го изјави после презентирањето на Кака и Роналдо:
“Никогаш не би правеле вакви презентации, за да му покажеме на светот дека сме купиле добар играч.“
А што беше ова денеска? Ги изеде гомната од прво до последно што ги испосра пред еден месец.
Иначе мислам дека Ето ќе биде и подобар од Ибра, човеков едноставно е гол машина, како Руд. Нека му е со среќа, и нека дава голови како луд.
тебе нежен не те праша никој за мислење..а иначе оти нејќам да ме банираат ќе си поќутам а и ме мрзи да ви докажувам дека барса има најдобра младинска школа :smir:

Никогаш не би правеле вакви презентации, за да му покажеме на светот дека сме купиле добар играч.“

Kолку само го измисли ова!!!

Те молам најди ми статија со оваа реченица на Лапорта затоа што јас и покрај тоа што ги читам сите релевантни страни за Барса секој ден не можев да го најдам ова никаде.

Или го прочита на некоја македонска страна?

А, за Ибра и Ето размената мислам дека сите знаете кој го доби подобриот играч.

Малце скапичко не фати, ама тоа е тоа.

Уствари, денес финан. директор на Барса изјави дека Барса била ви ќар за секоја понуда што ќе ја добиеле за Ето поголема од 4.5 милиони (поима немам како го пресметале тоа ама не е ни битно), а во размената со Интер Ето бил проценет на 20 милиони.

Реалната вредност на Ето е мн. поголема, ама Барса неможе да ја бараа таа вредност заради истекот на договорот. Така што овој трансфер не вади од многу поголеми трошоци следната година и затоа сум презадоволен

Дали Ибра и Ето ќе се вклопат во новите тимови?

За Ибра сум сигурен. Имам 100% доверба во Пеп, а Ибра му беше прв избор уште од почеток на летото.

Ќе ни овозможи да видиме многу поразлична Барса од претходната година. Нема да биде ни приближно толку брза во напад но ќе биде многу посилна, а верувам и поефикасна.

Интер од друга страна добива стабилност и скоро нов тим. Дефинитивно ќе бидете сериозни кандидати за ЛШ оваа година. Не верувам дека ова можеше да се каже за вас претходните сезони.

Милито и Ето ќе дадат барем 50 голови заедно, знам дека можат да функционираат перфектно заедно. Барса сакаше да го купи Милито додека играше за Сарагоса ама на крај го купи само брат му.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom