Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Од Макаби очекувам да играат отворено и без бункери во шеснаесетникот. Доколку играат бункер, би требало да бидат свесни дека без минимум 4 гола не си одат од Торино, со оглед на квалитетот на одбраната што ја имаат, а и оној квалитет на нашите напаѓачи, така да очекувам да си играат свој, напаѓачки фудбал. Во секој случај, ќе ги победиме, моја прогноза 2-0. Очекувам конечно Џовинко да добие минутажа, а би било добро и Касерес да учествува во мечот.
Tокму така. Во оваа формација бековите не мора да се уфрлуваат напред колку во 4-3-1-2, и во оваа формација нападите ќе се одвиваат по средината, а со оглед дека таму се Диего, Мело и Сисоко сигурно Јуве ќе биде поопасен за разлика од оној пристап на играта кога нападите најмногу се темелеа на нафрлања од бековите. Касерас изигра одлично со Уругвај, и мислам дека во 4-2-3-1 би се снашол многу подобро отколку во 4-3-1-2 бидејќи нема да има потреба од исфрлање во напад, а тој е доста подобар во одбрана.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Tокму така. Во оваа формација бековите не мора да се уфрлуваат напред колку во 4-3-1-2, и во оваа формација нападите ќе се одвиваат по средината, а со оглед дека таму се Диего, Мело и Сисоко сигурно Јуве ќе биде поопасен за разлика од оној пристап на играта кога нападите најмногу се темелеа на нафрлања од бековите. Касерас изигра одлично со Уругвај, и мислам дека во 4-2-3-1 би се снашол многу подобро отколку во 4-3-1-2 бидејќи нема да има потреба од исфрлање во напад, а тој е доста подобар во одбрана.
Потполно се сложувам, само до сега јас не видов еднаш Јуве да игра преку средина (освен дуелот со Рома и Лацио), од тогаш наваму нон стоп Ферара преферира некоја си своја тактика на игра со долги топки и видовме како резултираше сето тоа (зар не е свесен дека така нема да победиме никогаш со оглед на тоа колку е квалитетен Григера), Касерес во 4-2-3-1 би се снашол одлично а и Џовинко добро би се снашол (зш нема да мора да игра дефанзивно), незнам што се случува со Ферара, како да не може да увиде кај му се грешките, како можевме да победиме една Рома и Лацио на сред Рим а да киксаме против минијатурни тимови, несфатливо е тоа, Диего не е ама воопшто крив за ваквиот развој на настаните, бидејќи од утакмицата со Лацио кога се повреди, нон сто е прерипнуван во средина и се игра преку зденката или Гросо на центаршутеви, а со оглед на тоа колку се прецизни и Амаури и Јакинта во последно време видовме како искочи се на крај, со Макаби очекувам само победа и ништо друго, ако киснеме и сега ферара веднаш може да си се пакува, има тренери што со ваква екипа би правеле дар мар не само во италија туку и во европа.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Потполно се сложувам, само до сега јас не видов еднаш Јуве да игра преку средина (освен дуелот со Рома и Лацио)
Па сигурно увидел кога изјави во интервјуто дека ќе има промени, а сите медиуми шпекулираат дека тие промени ќе бидат изразени преку 4-2-3-1 формацијата, а таа формација нападот се реализира стриктно по средина.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Па сигурно увидел кога изјави во интервјуто дека ќе има промени, а сите медиуми шпекулираат дека тие промени ќе бидат изразени преку 4-2-3-1 формацијата, а таа формација нападот се реализира стриктно по средина.
Епа тоа и велам, незнам зошто ја смени формацијата кога се виде дека вродува со успех, 2 меча 2 победи, потоа се тргна надолу, незнам ама немам ама ич доверба во Чиро, нема да завземе некој црст став кон играчите, цело време мирен седи, така тренер не се станува, со Макаби му е последна шанса, доколку и тука не успее, може да се спакува:toe:

Vinnetou

Continium Transfunctioner
Член од
15 мај 2005
Мислења
3.513
Поени од реакции
482
Grygera суспендиран поради жолти картони за утакмицата против Сиена :je:

Член од
25 јануари 2008
Мислења
1.839
Поени од реакции
68
Buffon

Caceres - Canna - Chiellini - Grosso

Sissoko - Melo

Camoranesi - Diego - Giovinco

Amauri

Ако со оваа формација не успееме да ги победиме Макаби на домашен терен, дефинитивно не заслужуваме да одиме понатака....
Не само со оваа формација туку со било каква формација ако не ги тепаме ќе биде незаслужено да идеме понатака.

Инале одлична формација, само што јас би го ставил Зебина пред Касерес, и то је то ако и тука Џио не одигра како што треба тогаш е слободен.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Не само со оваа формација туку со било каква формација ако не ги тепаме ќе биде незаслужено да идеме понатака.

Инале одлична формација, само што јас би го ставил Зебина пред Касерес, и то је то ако и тука Џио не одигра како што треба тогаш е слободен.
Брат и да тепаме, со Чиро не верувам да отидеме далеку, што сакаше повеќе, му донесоа креативец светска класа, деструктивец светска класа, Касерес не е лош, што сака повеќе од тоа, со ваков тим мораше да ора во италија а не да имаме 6 натпревари веќе без победа, колку и да е легенда, да сум јас на метото на Блан уште утре би му дал отказ, ова не е Месина туку ЈУВЕНТУС.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Трампа меѓу Молинаро и Зунига е најдоброто нешто штоможе да се случи во јануари но Наполи сигурно ќе сака плус и пари. Да се земи Зунига за Молинаро + 2 милиони максимум(со помош на Фосоне) ќе биде супер и налет другото Зунига има 24 години и има простор да напредува а и ќе се заштедат пари за на лето да се земи квалитетна замена за Канаваро (мислам на Кјаер или Мексес):smir:
Зунига мислам дека игра у Сиена, а не у Наполи. Иначе ако тоа се случи ќе бидам најсреќен иако не сум го гледал многу Зунига. Али у секој случај полош од Молинаро неможе да биде.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Со оглед на тоа дека Мело и Сисоко се фит за овој натпревар , најпаметно ќе биде Чиро да игра со 4-2-3-1.

Да сум јас Ферара вечер би излегол со ваква формација во средината.

______________Мело__________Сисоко______________

Каморанези ____________________________Џовинко

____________________Диего_____________________

____________________Амаури_______________________

Со ваква формација Макаби прима најмалку 3 комада
Очигледно формацијата на Мурињо во Џенова со 5 играчи во средината те инспирирала за оваа формација. :helou:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
ја уплатив 1-1 3+
редно време е Јуве да го преќинат постот без победа.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
И јас се согласувам со вас за формацијата со 1 напаѓач додека Каморанези и Џовинко опасни по страните, и Диего во средината. Ама се плашам ако сме со оваа формација па ако не им тргне ни на Чиро нема да му текне да промени нешто. Сакам победа, редно е да победиме, ако не победиме како што кажа Гарфилд нема одење понатака од групата. И да се разберат МОРА да се победи Баерн на домашен терен, ако веќе влеземе во победничка серија или ако победиме убедливо.
Не сум сигурен за некоја огромна победа против них, незнам зошто секогаш Јуве не давал многу голови особено на вакви натпревари (сега не се враќам во 96тата година па да ми пастирате тука со Олипијакос кога дадовме 7) зборам за тие 2-3 години.
Ке победиме 1-0 или 2-0, ако играме супер би се надевал на повеке голови ама како што играме просечно тоа ти е.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.481
Поени од реакции
5.562
Зунига мислам дека игра у Сиена, а не у Наполи. Иначе ако тоа се случи ќе бидам најсреќен иако не сум го гледал многу Зунига. Али у секој случај полош од Молинаро неможе да биде.
Зуинга замина во Наполи ова лето и не успеа да се наметни. Јас кога читав на Гоал пишеше дека трампава би можела да се направи во Јануари но во нив верба немам.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Зуинга замина во Наполи ова лето и не успеа да се наметни. Јас кога читав на Гоал пишеше дека трампава би можела да се направи во Јануари но во нив верба немам.
На линкот од гол.ком пишува за размена на играчите само после крајот на сезоната:

The report suggests both clubs are considering swapping the players, but only until the end of the season. Apparently, the Old Lady had already agreed a deal with former Partenopei sporting director Pierpaolo Marino, who has since vacated the Stadio San Paolo.
Grygera суспендиран поради жолти картони за утакмицата против Сиена :je:
A доколку Григера е суспендиран, тогаш убава можност за Касерас, или Зебина доколку е физички подготвен.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Очигледно формацијата на Мурињо во Џенова со 5 играчи во средината те инспирирала за оваа формација. :helou:
Друже ти имаш некаков проблем изгледа, колку пати човек треба да ти каже да факаш магла од тука, си имаш свој фан клуб пишувај си таму, гледам дека единствена цел ти е да провоцираш, затоа ај гитла сеа.

С

сашенко

Гостин
Дај боже да е вистина.Зунига е многу подобар од Молинаро.Молинаро само трошок му прави на Јувентус со платата што ја зима а не верувам дека е нешто голема сепак.Ако ова е вистина тогаш ке биде супер зашто како нов играч Зунига би пробал да се докаже а има квалитет мислам сепак ако ЈУВЕНТУС го сака.

Не верувам.Тоа си е наша желба одамна да почне Ферара да ги користи своите играчи соодветно и да направи формација каде играчите ке ги покажат своите квалитети.

А ЗА ФОРМАЦИИТЕ НА МУРИЊО ТЕ МОЛАМ НЕ МИ ЗБОРИ.СЕ ВИДЕ КАКО ГИ ИГРА ТОЈ ВАЖНИТЕ НАТПРЕВАРИ СО ПОЈАКИ ТИМОВИ.СИТЕ ИГРАЧИ НАЗАД.НЕЗНАМ КАКО НЕ МУ ТЕКНА АВТОБУС ДА ПОСТАВИ ПРЕД ГОЛОТ НА ЦЕЗАР.НА УТАКМИЦАТА СО ЈУВЕ МОЖЕ И САМИОТ ТОЈ ДА ВЛЕЗЕ ВО ОДБРАНА ИЛИ АВТОБУСОТ СО КОЈ КЕ ДОЈДАТ ДО ТОРИНО НЕКА ГО ПОСТАВИ ПРЕД ГОЛ НАЈУБАВО КЕ МУ БИДЕ.ГОЛЕМИОТ СТРАТЕГ МУРИЊО.Хахахаххахха

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom