Фан Клуб: Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
haos e odranata mora da kupime nekoj klasa defanzivec:toe:
Абе сите знаеме дека ни треба дефанзивец ама одма не може утре да одат да купат, иде зимскиот преоден рок таму ке тераме ако најдиме ако не пак со истата :toe:

В

Вори

Гостин
Ти текнува каков му беше стартот на сеозната на Манчестер?Никаков,одвај 2 бода имаа во првите 5 кола,и во ЛШ тешко победуваа...ама на крај осовија и ПЛ и ЛШ,затоа има време не се нервирајте за џабе...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.046
Поени од реакции
5.689
Najprvin ne znaeme da kupuvame igraci kako sto kupija Inter i Milan. Quaresma, Mancini, Muntari huh so igraci. Da ne zboruvame za Ronaldinho, Flamini, Zambrotta, Shevchenko, Senderos. A nie prodolzuvame so mizornite pojacuvanja. Mellberg, Poulsen, Knezevic.. Naj zvucno pojacuvanje do sea od novoto rakovodstvo e Sissoko. I Amauri e super, bravo za nego. Nas ni e potreben eden igrac kako Diego, nekoj kreativec sto ke moze da zaigra so navalnata linija. Sto ke mozeme da praime so Poulsen. huhhh po dobro da mu dadea sansa na mladiot Albin Ekdal.
Јувентинит..Да дојде Диего...Ама после ќе викаш, зошто Џовинко не влегува..Што си се фатил за Поулсен, човекот игра солидно и мислам дека не е тој проблемот.Види вака една работа, Јувентус купува работници, не ѕвезди, тоа го одликувало тимот од секогаш...Дали кога го купивме Зидан тој беше ѕвезда?Давидс, Недвед, Буфон и уште многу што дошле и заминале во Јуве никогаш не биле ѕвезди пред да дојдат..Јуве СТВАРА фудбалски ѕвезди..Не знам зошто сите сакате преку леб погача, до вчера бевме во Сериа Б, знаеш ли каков шок е тоа за Јувентус??Јас мислиш не сакам да се вратат тие времиња, кога имавме најдобра одбрана во цел свет, газевме се пред себе??Знаеш ли што воопшто му се случи на Милан кога падна во Сериа Б??Му требаа 5 години да стигни до 3то место, а 7 до Шампион..А Јуве му успеа тоа уште првата сезона, и годинава очекувам да биди конкуренција за освојување на Скудетото..Многу играчи си заминаа, половина тим е нов..Да не зборувам за финансискиот шок кој го претрпе Јувентус..

Можеби можеше подобро да се настапи, и мене не ми е мила оваа сериа од нерешени резултати, но тоа не ми дава да плукам врз сите, вака требало да биди, онака да биди, смена на тренерот, и нон стоп да се повикувам на минатото..Тоа е сепак минато..Фала му на Дел Пиеро, Буфон, Каморанези, Недвед, Трезеге и сите кои не го напуштија Јувентус, и кои не го оставија на цедило..Не би сакал да сум на местото на Замброта, како ќе се осеќа кога ќе пристигни во црно-црвениот дрес на Милан, да игра против тимот кој го остави на цедило кога му беше најтешко..Не ми е мака за Ибро, за Виеира, па и не толку за Канаваро..Ибро зинат за пари, Виеира исто, Канаваро но комент..Замброта беше заменик капитен, но го напушти тимот..Но life goes on, кој го сакал Јувентус, останал, кој не го сакал си заминал..Совеста нека гризи, ако воопшто ја имаат..Но треба малку и реални да бидиме, не на секој нерешен резултат, да го враќате минатото, вака било, онака било..Треба да го поддржувате тимот и кога ќе победи и кога ќе биде поразен..Гордо прими ја победата, достоинствено и со крената глава прифати го поразот!!Тоа е вистински навивач...Јуве е моја фамилија, моето срце е црно бело, останувам со тимот во Сериа Ц1д да го стават, ќе чекам ако треба 100години,ама пак ќе го видам да освои Скудето...

J@mbo

Zack de la Rocha
Член од
18 септември 2008
Мислења
386
Поени од реакции
8
Јувентинит..Да дојде Диего...Ама после ќе викаш, зошто Џовинко не влегува..Што си се фатил за Поулсен, човекот игра солидно и мислам дека не е тој проблемот.Види вака една работа, Јувентус купува работници, не ѕвезди, тоа го одликувало тимот од секогаш...Дали кога го купивме Зидан тој беше ѕвезда?Давидс, Недвед, Буфон и уште многу што дошле и заминале во Јуве никогаш не биле ѕвезди пред да дојдат..Јуве СТВАРА фудбалски ѕвезди..Не знам зошто сите сакате преку леб погача, до вчера бевме во Сериа Б, знаеш ли каков шок е тоа за Јувентус??Јас мислиш не сакам да се вратат тие времиња, кога имавме најдобра одбрана во цел свет, газевме се пред себе??Знаеш ли што воопшто му се случи на Милан кога падна во Сериа Б??Му требаа 5 години да стигни до 3то место, а 7 до Шампион..А Јуве му успеа тоа уште првата сезона, и годинава очекувам да биди конкуренција за освојување на Скудетото..Многу играчи си заминаа, половина тим е нов..Да не зборувам за финансискиот шок кој го претрпе Јувентус..

Можеби можеше подобро да се настапи, и мене не ми е мила оваа сериа од нерешени резултати, но тоа не ми дава да плукам врз сите, вака требало да биди, онака да биди, смена на тренерот, и нон стоп да се повикувам на минатото..Тоа е сепак минато..Фала му на Дел Пиеро, Буфон, Каморанези, Недвед, Трезеге и сите кои не го напуштија Јувентус, и кои не го оставија на цедило..Не би сакал да сум на местото на Замброта, како ќе се осеќа кога ќе пристигни во црно-црвениот дрес на Милан, да игра против тимот кој го остави на цедило кога му беше најтешко..Не ми е мака за Ибро, за Виеира, па и не толку за Канаваро..Ибро зинат за пари, Виеира исто, Канаваро но комент..Замброта беше заменик капитен, но го напушти тимот..Но life goes on, кој го сакал Јувентус, останал, кој не го сакал си заминал..Совеста нека гризи, ако воопшто ја имаат..Но треба малку и реални да бидиме, не на секој нерешен резултат, да го враќате минатото, вака било, онака било..Треба да го поддржувате тимот и кога ќе победи и кога ќе биде поразен..Гордо прими ја победата, достоинствено и со крената глава прифати го поразот!!Тоа е вистински навивач...Јуве е моја фамилија, моето срце е црно бело, останувам со тимот во Сериа Ц1д да го стават, ќе чекам ако треба 100години,ама пак ќе го видам да освои Скудето...
taka e
[FONT=&quot]Слободен удар!
- Раниери се смешка со голема сласт, на противничкиот голман му нема спас....
- Се засили Дел Пиеро силно нога метна, кутриот голман сосе мрежа како партал летна!:vozbud::vozbud::vozbud:[/FONT]

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
Раниери игра премногу дефанзивно. Или подобро речено средината е празна.

Ниедна солидна екипа не игра со два "сечачи" во средината.
Сисоко и Поулсен се класични дефанзивци од средниот ред, односно ги поправаат грешките од средината(која средина? самите си се поправаат?). Ако се знае дека Недвед и Каморанези играат на бочните позиции, немаме нникој во средината кој има голема креативност.
Барселона ги има Кеита и Туре, само еден игра прв тим. Милан ги има Гатузо и Фламини, само еден игра прв тим. Интер ги има Мунтари и Виеира но, сепак само за еден има место.
А Јувентус ги има Сисоко и Поулсен(ист тип на играчи како овие горе) а сепак двајцата играат прв тим. Затоа реков Раниери игра премногу дефанзивно. Во последно време на Сисоко му дава и офанзивни задачи односно слобода во средината (на СИСОКО ?!). 2метра човек, креативец ? Има право Мурињо што му се потсмевнува на Раниери. Треба Раниери да змее пример од другите тимови.

Вчера баш ми се допадна тактиката со Сисоко како единствен "коректор", а Недвед и Каморанези како креативци во средината...Џовинко и Пиеро како подршка за Јакинта најчесто по бочните позции. Но штета што немаме класични креативци, туку мора со 36годишен(секоја почит кон Недвед) и класичен вингер во средината.

Факт е дека наредната(или по наредната) година ке се случи смена на генерации. Треба раковотството да направи стратегија, и во консултации со тренерот да направи единствен тим кој би играл долгогодишно.

J@mbo

Zack de la Rocha
Член од
18 септември 2008
Мислења
386
Поени од реакции
8
mesto nedved moze da igra giovinco a trebase da odmara a na negovo mesto da igrase markioni on e mnogu borben i brz i jaki vlezovi po bocnite pozicii ima a giovinco trebase na levo da go stai zs on na desno ne moze da igra ama dobro ako igrame so ovaa taktika ke rusime se ova so bate zapomnete bese vinovna tremata so e prisutna kaj igracite :toe::wink::smir:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Аман те бе луѓе полека ко прво Бате Борисов не изигра воопшто слабо тоа беше празник за Минск првпат у лига на шампиони беа 10000% мотивирани 2-2 не викам дека е добар резултат ама тоа е тоа клубот се подржува и во добри и во ТЕШКИ моменти за вториот гол мислам дека беше малце вина на Манингер ја остаи топката мислејки дека ке излезе но ете влезе се вративме од 2-0 негатива што е одлично но не игравме доволно добро за да издвоиме победа мислам дека целата грешка е што влегоа многу слободно во мечот првите минути беа тотално опуштени додека потоа се прибраа почекајте не е време уште за паника ете го примерот со Манчестер доколку има некои проблеми со Палермо тогаш ке мора под итно да се менува нешто иако не очекувам се надевам на победа доколку не ја оствариме ке мора нешто да се промени:toe:

viola

FORZA VIOLA
Член од
3 февруари 2008
Мислења
485
Поени од реакции
11
neznam samo koe e posramota....nereseno na gosti so BATE , i nereseno so STEAUA doma...kako i da e ni FIORENTINA ni JUVENTUS ne se vo forma...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
добар пост на Кико на претходната страна,да не го цитирам сеа,се согласувам со Кико ,мора да бидеме оптимисти и да не плукаме увек кога нема да ни идат резултатите,не може увек да тепаме и да играме добар фудбал,сите имаат лоши утакмици,Арсенал ,Манчестер па на почетокот Ливерпул одвај тепаа у 90 минута али сега играат у добра форма ги тепаа и Манчестер ја сум оптимист и се кладам дека ќе влеземе у добра форма,не играме толку лошо,и ја бев разочаран кога игравме нерешено али нема да плукам по тренерот и играчите пошо тоа не е вистински навивач мора да се глеа напред помина Бате сеа да се надеваме на следната утакмица да тепаме,бидете оптимисти

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
ok e site sakame i treba da bideme optimisti, taka e? megutoa za da bides optimist treba da se nadevas na nesto odnosno treba da ima nesto za koe ke se nadevame. aj nekoj od vas neka mi kaza vo sto da se nadevate, vo giovinko, pa igrase covekot i vcera i nekne i pak neresen rezultat, vo deceglie, zamena za molinaro, igrase i de ceglie i pak ni bapnaa dva gola. da ne mislite deka zaboravile fudbal da igraat pa sea nekoj treba da gi uci kako da sutiraat ili sto?, naprotiv igracite se site odlicni samo treba da se najde vistinskiot sostav, gi gledavme skoro site utakmici na juve ovaa sezona, neli gledate deka se nema nikakva ideja i za napad i za organizacija na napad, se igra onaka, na sreka so zenit da nebese delpiero ke iscurevme i tamu, nego ne posluzi i srekata, ama se gleda deka na sreka nebiva nisto, togas ne posluzi vcera ni go svrte grbot, dzbe se napinjata site i kiko i juve juve optimisti sme sitese nadevame na podobro, site go sledime juve od odamna site navivame za nego, megutoa sakale ili ne jas ke kazam deka ovaa godina sme pokatastrofa i od lani, lani imavme igra, ovaa sezona ne e taka, sto se odnesuva do sega, natamu ne znam, DAJ BOZE DA SE ZABORAVILE DA TRCAAT PA SEA PAK DA IM TEKNE< E GA DA E TOA, ama ne e toa igracite se spremni samo treba nekoj uspesno da gi vodi, . ovoj zaklucok ne samo od vcera zboruvam za cela sezona za site dosegasni natprevari

videte pederive sto pravat ## Интер одвојува 20 милиони евра за тренерскиот персонал##

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.046
Поени од реакции
5.689
Ете викаш дека лани имало кој да ги насочи..И лани им беше тренер Раниери..Ти сакаш да кажиш дека заборавил да води тим?:toe:

Член од
8 февруари 2008
Мислења
693
Поени од реакции
10
abe kiko se e ok i lani ama i sega im e trener. ke gpomnam murinjo im bese trener na celzi taka, ama go namavaa kako partal, dojde onoj evreinot igrase vo finale ama i nego go namavaa, sto neznaat da vodat tim a?

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ubava utakmica, shteta shto ne pobedivme. Naredniot pat, nemojte so defetizmi i gluposti, se beshe vo red, samo da se razigraat poveke...
Denovive nemame sreka, imame nekakva forma, imame nekakov fudbal nemame zavrshnica, i za toa ne e kriv Ranieri, iako tipot ne e omilen pred moite oci, sepak ne e kriv toj.
Treba vreme.
Milo mi e za "maloto", i siguren sum deka vo idnina ke bide ushte podobar.
So Real sigurno pobeduvame, shto e bitno, da se pobedat na domashen teren site, i edna na gosti... Mislam ke go jademe Zenit, i toa ne na sreka kako Real.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom