Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Може и Зебина да одигра на местото на Молинаро а Григера да си остане десно со неговите добри центаршутеви и продори не треб да оди на лево ке оставаме тоа за Ранери.

Јас мислам дека најголемата опасност е од Балак, тој е извореден играч не ми е страх од Ањелка тој е нежен играч а со грубите Келини,Зебина и Легро кај ке оди ? Еден Аршавин кој е брз се збка покрај Келини непа нежниов Ањелка, така да мислам дека најопасно е во средниот ред на Челзи поточно од Балак интересно ке биде.

Бтв - Во Среда ке ги даваат на мтв1 ?
за молинаро сигурен сум дека ќе игра, зебина најмногу што може е да биде на клупа ама сигурно нема да игра, а за балак грешка си, јас покрај на јуве не пропуштам натпревар на челзи и барса и главниот мотор во средината на челзи е лампард и уште за нежниот анелка да те потсетам дека е прв стрелец во најфизичката лига во светот.
За дуелот против челзи според мене најважно е да не правиме грешки во средина и да играме пресинг во одбрана и нормално да дадеме гол во гости кој се рачуна како два.

со тешко срце ќе морам да навивам против еден од моите тимови, али јбг, јуве е на прво место.

Не ми е јасно? Директно ке го даваат на втората програма на мтв? Е од кога даваат 2 утакмици директно ?
даваат уште од лани, натпреварот што треба да биде снимка на мтв1, се пренесува на мтв2 во живо

за молинаро сигурен сум дека ќе игра, зебина најмногу што може е да биде на клупа ама сигурно нема да игра, а за балак грешка си, јас покрај на јуве не пропуштам натпревар на челзи и барса и главниот мотор во средината на челзи е лампард и уште за нежниот анелка да те потсетам дека е прв стрелец во најфизичката лига во светот.
За дуелот против челзи според мене најважно е да не правиме грешки во средина и да играме пресинг во одбрана и нормално да дадеме гол во гости кој се рачуна како два.

со тешко срце ќе морам да навивам против еден од моите тимови, али јбг, јуве е на прво место.
Лампард е најопасниот играч од таборот на Челзи..Таа опасност што претставува Алекс Дел Пиеро за нив, тоа за Јуве претставува Франк Лампард, и ако се запре Лампард, полесно ќе биде да се постигне поволен резултат против Челзи..
За најфизичката лига во светот не сум сигурен дека е Англиската, зошто во Англија се игра на долги топки, додека пак во Италија топката претежно се пренесува преку средината на теренот каде треба повеќе физички напор...
Знам дека ќе има цврст фудбал и тешка битка на средината на теренот за секоја топка...

Мислам дека Јувентус е во предност на овој меч. Агличаните се познати по тоа што форсираат високи топки. Ама кај нас тука се Легротаље, Киелини, Сисоко, па и Буфон, во шеснаесетникот на Џиџи тешко проаѓаат високи топки. Така да мислам дека корнерите нема да ни бидат опасност а исто така и нафрлувањата. А за Лампард, на него ке иде Сисоко така да нема да претставува голема закана, иако се познати неговите светски квалитети. Дрогба е надвор од форма и да се надеваме дека така ке биде и со Јуве. Челзи последниот натпревар го одигра 4-3-3 ако игра вака со нас ке имаме многу простор за контри, ама Хидинк ке смисли нешто сигурно.
Некој спомна нешто за Зебина. Шансите да настапи зебина се 1:10000. Нема изиграно ниедна утакмица и сега да игра со Челзи нема теорија. Молинаро е сигурен на Левата позиција исто како и одбраната Киелини-Легротаље-Григера, единствените дилеми ке бидат во средниот ред, Едното место е резервирано за Сисоко а за другото ке се борат (Поулсен, Тиаго, Маркизо). Ке видиме како ке се одвиваат работите има уште два дена до среда. Едвај чекам :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Sigurno se sekavate deka lani Grigera izigra nekolku utakmici na lkev bek duri i dade gol so sampdoria mislam deka bese taka da on bi bil u momentov idealen za taa pozicija,i jas mislam deka najgolemite dilemi se u vezniot red dali Tiago&Marchisio no toa ke mu go ostavime na Ranieri.Nemozam da docekam sreda utre ne me ni interesira so ke se slucuva!!!

Кога сме кај Раниери еве што мисли Лампард за него:

за мојата кариера најзаслужен е Раниери

ranieri.jpg
Играчот за врска на Челзи, Френк Лампард пред мечот од осмина финалето во Лигата на Шампионите против Јувентус порача дека на тренерот на италијанскиот клуб Клаудио Раниери е еден од луѓето на кои им препишува најголеми заслуги за успешниот развој на својата кариера. Раниери во Челзи мина речиси четири години, откако во 2000-та година го наследи Вијали на клупата на лондонскиот клуб, а иако во тој период не освои ниту еден трофеј, сепак го однесе тимот од "Стемфорд Бриџ" во полуфиналето од ЛШ, во кое беа елиминирани од Монако 2004-та година.

Италијанецот во Челзи ги донесе Лампрд, Вилијам Галас и Емануел Петит, а по доаѓањето на Роман Абрамович и Џо Кол, Дамиен Даф, Клод Макелеле и Петр Чех. Замина во летото 2004-та година, по најдобрата клупска сезона за период од пола век, а беше наследен од Жозе Мурињо. Неговите поранешни играчи сеуште имаат високо мислење за него, а особено Лампард.

"Ќе ми биде особено драго повторно да се видам со Клаудио. Го сакам тој човек. Да не беше тој, можеби и јас немаше да бидам тука каде што сега сум. Тој ме доведе во клубов, ја поправи мојата игра и ми ја покажа другата страна на играта. Како млад играч во Вест Хем не го познавав континенталниот стил на игра, ниту начинот на живот. Тој ме доведе во Челзи и ми го покажа сето тоа и можам само да му се заблагодарам што ми помогна во кариерата. Тој го назначи Џон Тери за капитен уште како млад фудбалер, ги ангажираше Галас и Чех. Тој нас не однесе прв во полуфиналето од ЛШ и има големи заслуги за се што постигнавме. Никој за него не може да каже ништо лошо, што покажува колку добар човек е. Среќен сум што му оди добро и во Јувентус." - изјавил Лампард.

Sigurno se sekavate deka lani Grigera izigra nekolku utakmici na lkev bek duri i dade gol so sampdoria mislam deka bese taka da on bi bil u momentov idealen za taa pozicija,i jas mislam deka najgolemite dilemi se u vezniot red dali Tiago&Marchisio no toa ke mu go ostavime na Ranieri.Nemozam da docekam sreda utre ne me ni interesira so ke se slucuva!!!
Se sekavam deka Grygera lani odigra nekolku natprevari kako lev bek, a golot go dade na gostuvanjeto kaj Genoa kade pobedivme 0-2 so sut od okolu 20tina metri. Mislam deka dobro se snajde na pozicija koja ne e prirodna za nego.

E moze znam deka tamu bese a so koja ekipa ne mi teknuvase inace na justintv imate prenos od mladite finale VIAREGGIO CUP FINALISSIMA vodime 1:0.

Тешко ке му биде на Раниери за кој да се одлучи во нападот. Дали Трезеге или Амаури кој да е со Дел Пиеро исто ке е ама ја повеке би сакал да биде Трезеге малку да се мотивира овој играч само колку малку простор му треба али неможам и лошо да кажам за Амаури кој во ЛШ игра фантастично се справува со светските кажано одбрамбени играчи.
Според мене вака ке изгледа формацијата:
- Буфон
Григера Легротаље Келини Молинаро
Каморанези Сисоко Поулсен Недвед
Дел Пиеро Трезеге

Ваква формација според мене би била добра (според мене) не критикувајте дека Поулсен ке седи на клупа само си кажувам дека сакам оваа формација да ја видам за со дуелот со Челзи ама не верувам дека нашиов Раниери ке му даде место на Поулсен во 1 тим бидејки Тиаго покажува солидни игри и тука е Маркисо но ке видиме, и за во нападот што мислите вие кои подобро да играат?

Јас мислам, а со оглед на тоа што Раниери го одмараше Амаури на мечот со Палермо, дека Амаури ќе му биде партнер на Дел Пиеро во нападот на Јуве против Челзи..Трезеге имаше супер враќање на терените со голот постигнат против Палермо со асистенција на Амаури, но нема изиграно многу оваа сезона а Амаури игра стандардно прва постава, така да мислам дека Амаури ќе добие шанса во стартните 11...
Јас мислам дека покрај Сисоко, на мечот против Челзи ќе игра Тиаго...

Уште е рано ама ај и јас да си пишам состав за во среда.
..........................Буфон......................

Григера....Легро......Киелини.....Молинаро

Каморанези.....Маркизо....Сисоко....Недвед (Џовинко)

Амаури....Дел Пиеро (Трезеге)

Мислам дека Јувентус е во предност на овој меч. Агличаните се познати по тоа што форсираат високи топки. Ама кај нас тука се Легротаље, Киелини, Сисоко, па и Буфон, во шеснаесетникот на Џиџи тешко проаѓаат високи топки. Така да мислам дека корнерите нема да ни бидат опасност а исто така и нафрлувањата. А за Лампард, на него ке иде Сисоко така да нема да претставува голема закана, иако се познати неговите светски квалитети. Дрогба е надвор од форма и да се надеваме дека така ке биде и со Јуве. Челзи последниот натпревар го одигра 4-3-3 ако игра вака со нас ке имаме многу простор за контри, ама Хидинк ке смисли нешто сигурно.
Некој спомна нешто за Зебина. Шансите да настапи зебина се 1:10000. Нема изиграно ниедна утакмица и сега да игра со Челзи нема теорија. Молинаро е сигурен на Левата позиција исто како и одбраната Киелини-Легротаље-Григера, единствените дилеми ке бидат во средниот ред, Едното место е резервирано за Сисоко а за другото ке се борат (Поулсен, Тиаго, Маркизо). Ке видиме како ке се одвиваат работите има уште два дена до среда. Едвај чекам :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
англичаните играат со високи топки, ама хидинк игра со кратки брзи пасови и така беше и против астон вила, а дилемата во средина ќе биде меѓу тиаго и маркизио, не верувам дека раниери ќе смета на поулсен(јас не би сметал), и мислам дека тиаго ќе почне. и во напад мислам дека е јасно дека ќе бидат амаури и дел пиеро, заради тоа што трезегол го одигра целиот натпревар со палермо, а би требало да влезе во второ полувреме.

ајде, уште два дена и 5 саати

Кико брат де ако сакаш ова логото на Јуве што ти е во потпис напрај го големо без позадина исто за да го ставам на аватар ама без позадина сега како што ти е на потписот само поголемо за аватар.

Извинувањето за оф-топикот. :kesa:

Уште е рано ама ај и јас да си пишам состав за во среда.
..........................Буфон......................

Григера....Легро......Киелини.....Молинаро

Каморанези.....Маркизо....Сисоко....Недвед (Џовинко)

Амаури....Дел Пиеро (Трезеге)

Едно нешто што сум најсигурен е дека Дел Пиеро ќе биде прв состав...

Кико брат де ако сакаш ова логото на Јуве што ти е во потпис напрај го големо без позадина исто за да го ставам на аватар ама без позадина сега како што ти е на потписот само поголемо за аватар.

Извинувањето за оф-топикот. :kesa:
15qwug8.jpg
Токму тоа знакче не може да се зголеми, многу матно е...

Ова е мојот состав за со Челзи:

Buffon

Grygera-----Melberg-----Legrottaglir-----Chiellini

Camoranesi-----Tiago-----Sissoko-----Nedved

Amauri-----Del Piero

п.с. Им давам предност на Тиаго како поранешен играч на Челзи и Мелберг кој добро го познава англискиот менталитет и стил на игра.

повиканите за лондон

1 Buffon
3 Chiellini
4 Mellberg
7 Salihamidzic
8 Amauri
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
12 Chimenti
13 Manninger
16 Camoranesi
17 Trezeguet
18 Poulsen
19 Marchisio
20 Giovinco
21 Grygera
22 Sissoko
28 Molinaro
30 Tiago
32 Marchionni
33 Legrottaglie

мислам дека болдираните ќе почнат на стемфорд бриџ

Точно Dimitar_oh ете тоа е тоа што зборам, магијата што ја донесе и однесе Zidane, може да ја врати само Ribery, барем тоа е мое мислење, а и не само мое - на сите Bianconeri насекаде во светот, ете анкетата е доказ. Не одрекувам, сите овие (Diego, Silva, Sneider, Rakitic...) се одлични играчи, но мислам дека повеќе ни фали магијата во фудбалот, а само малкумина мозат неа да ја создадат на терен... Тука се издвојува Ribery od drugite :)

One Name, One Aim... JUVE FOREVER!!!
а плус рибери може да игра и десно крило

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom