Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
мала статистика

CHELSEA v JUVENTUS
Head-to-head record - no matches
Appearances in last eight:
Champions League - Juventus 7, Chelsea 5
European Cup - Juventus 14, Chelsea 5
All European competitions - Juventus 29, Chelsea 11
Top scorers: Chelsea - Nicolas Anelka/John Terry 2, Juventus
- Alessandro Del Piero 4
* Chelsea are unbeaten in their last 15 Champions League
home games and have won the last six. They have kept clean
sheets in 14 of their last 20 at Stamford Bridge.
* Last season's finalists Chelsea are playing in the
knockout round for the sixth successive season. They have
reached the semi-finals on four occasions and the final once.
* Juventus are unbeaten in their last four European away
games but have a poor recent record in England, losing their
last five, all in the Champions League.
* Juventus are unbeaten in their last seven CL matches.
Their top scorer Del Piero has netted seven goals in his last 10
CL games.

Mozete da zamislite kakov e toj mladinski pogon i koja e toa dominacija znaci deka juve ja ima najdobrata skola u momentov u italy pa i posiroko u finaleto Fausto Rossi&Albin Ekdal bea rezervi vlegoa u vtoro na 3:0,i dvajcata u pripremite igraa za prviot tim duri i ekdal mislam deka ima i seria a nekoja utakmica i cup za prv tim.

Eве и споредба на меѓусебните дуели меѓу Раниери и Хидинг.

1992, Uefa Cup, Napoli (Ranieri)-Valencia (Hiddink) 1:0
1992, Uefa Cup Valencia (Hiddink)- Napoli (Ranieri) 1:5
1998/99, La Liga, Valencia (Ranieri)-Real Madrid (Hiddink) 3:1
1998/99, La Liga, Real Madrid (Hiddink)- Valencia (Ranieri) 3:1
1998/99, Coppa Del Rey, Valencia (Ranieri) - Real Madrid (Hiddink) 6:0
1998/99, Coppa Del Rey, Real Madrid (Hiddink)- Valencia (Ranieri) 2:1
1999/00, La Liga, Real Madrid (Hiddink) - Atletico Madrid (Ranieri) 1:3
1999/00, La Liga, Atletico Madrid (Ranieri) - Betis (Hiddink) 1:0

Ranieri wins 6
Hiddink wins 2
Draws 0

Ranieri goals 21
Hiddink goals 8

dobar mladinski sostav iame.ne znam kako barcelona mozea da go pustat lago taka lesno poso oni se poznati po toa deka vadat dobri talenti.u sekoj slucaj cestitki za mladincite.pozz

Ranieri wins 6
Hiddink wins 2
Draws 0

Ranieri goals 21
Hiddink goals 8

Добра статистика,да се надеваме дека ке продолжи во полза на Раниери..

Ranieri wins 6
Hiddink wins 2
Draws 0

Ranieri goals 21
Hiddink goals 8
Значи Раниери има подобар меѓусебен дуел со Гус Хидинк.. Но статистиката ништо не значи, бидејќи Јуве и Челзи е сосема друг натпревар и треба да се влези максимално квалитетно..

Примарна цел мислам дека треба да биде постигнувањето на гол во гости, и да не го загубиме натпреварот за да имаме помирен реванш..

Ranieri wins 6
Hiddink wins 2
Draws 0

Ranieri goals 21
Hiddink goals 8

Браво за статистикава.
Редовно Раниери е со „аутсајдер“ и ја тепа „големата“ Гуска

Прово честитки за младиве дечки.. Мислам дека имаме најдобра млада екипа во Италија а веројатно и во европа.. За дуелов со Челзи мое мислење е дека би можело да се почни со Зебина на Десната бековска позиција бидеќи како што викаме ние класа играчите се познаваат ва тешки натпревари, но за сигурни информации ке почекаме до 20:30 во среда... Го имаме капитенот одморен и соодветно подготвен од страна на Раниери за да изигра префектен меч а се надевам и исто да биде испратен со аплаузи како од Сантиаго Бернабе.. Сепак очекувам победа и одличен фудбал и се надевам дека ке ги загизме како на тактички план така и со резултат.. Јас вака би играл:
---------------------Буфон---------------------

--Григера(Зебина)--Легро--Мелберг--Киелини--

---Каморанези-- Полсен-- Сисоко-- Недвед---

-------------Амаури---Дел Пиеро---------------

Со овај состав од двајца деструктувци мислам дека можеме да ги сказиме на тактички план.. Полесен да игра нешто како што играше против Кака кога играше во Шалке, а Сисоко ке биди класичен чистач.. Полсен мислам дека во коски ке му влези на Лампард... Се надевам на одлично издание на напаѓачите и да докажат на Стемфорд Биџ кој е кој.. Позз FORZA JUVE!!

Значи Раниери има подобар меѓусебен дуел со Гус Хидинк.. Но статистиката ништо не значи, бидејќи Јуве и Челзи е сосема друг натпревар и треба да се влези максимално квалитетно..

Примарна цел мислам дека треба да биде постигнувањето на гол во гости, и да не го загубиме натпреварот за да имаме помирен реванш..

Ова е и то како точно, мислам дека на овај натпревар ќе играме мнооогу затворено, (освен веројатно некои делови кога ќе можиме да трошиме време на средината) и ќе чекаме контри, долги нафрлања од поулсен и брзи пробиви на камо, алекс и компанија

ajde eve me i mene malku kasnam, golemi cestitki za mladinskiot sostav na juve pa ajde da ja stavam slikata so titulata prva osvoena na novata tema ako se racuna kako titula ama eve samo za dusmanite ke ja stavam
cover_prim_3.jpg

samo za dusmanite. poz do site mora ako ne drugo barem da dademe eden gol so celzi kako i da zavrsi gol vo gosti e opasna prednost za nas.

Ова е и то како точно, мислам дека на овај натпревар ќе играме мнооогу затворено, (освен веројатно некои делови кога ќе можиме да трошиме време на средината) и ќе чекаме контри, долги нафрлања од поулсен и брзи пробиви на камо, алекс и компанија
Полсен многу ке значи за додавањата на долги топки.. Има одличен погледн на терен и може од секој позиција да ја додаде топката на потребното место.. А баш ми е интересно кога Момо влегува во слалом.. Некако како на ветар да влегува и баш ми е интересн.. Ке видиме дали ке изигра и така со Челзи.. Но мислам дека Камо ке распука оваа утакмиа како што знае да распука со големи екипи... Па да се надеваме на најдоброто!!

Прово честитки за младиве дечки.. Мислам дека имаме најдобра млада екипа во Италија а веројатно и во европа.. За дуелов со Челзи мое мислење е дека би можело да се почни со Зебина на Десната бековска позиција бидеќи како што викаме ние класа играчите се познаваат ва тешки натпревари, но за сигурни информации ке почекаме до 20:30 во среда... Го имаме капитенот одморен и соодветно подготвен од страна на Раниери за да изигра префектен меч а се надевам и исто да биде испратен со аплаузи како од Сантиаго Бернабе.. Сепак очекувам победа и одличен фудбал и се надевам дека ке ги загизме како на тактички план така и со резултат.. Јас вака би играл:
---------------------Буфон---------------------

--Григера(Зебина)--Легро--Мелберг--Киелини--

---Каморанези-- Полсен-- Сисоко-- Недвед---

-------------Амаури---Дел Пиеро---------------

Со овај состав од двајца деструктувци мислам дека можеме да ги сказиме на тактички план.. Полесен да игра нешто како што играше против Кака кога играше во Шалке, а Сисоко ке биди класичен чистач.. Полсен мислам дека во коски ке му влези на Лампард... Се надевам на одлично издание на напаѓачите и да докажат на Стемфорд Биџ кој е кој.. Позз FORZA JUVE!!
Зебина не е ни воопшто повикан за дуелот со Челзи неможе штотуку опоравен од повреда одма да игра:toe:

ne samo sto ne i povikan nego neznam dali e i voopsto prijaven za da igra vo liga na sampioni mislam deka ne e, ako gresam neka me ispravi nekoj, za poulsen nesakam ni zbor da cujam moze samo da sonuva spored mene deka moze da nastapi na duelot so celzi

А чекајте, од каде па сеа веста дека Молинаро нема да игра? Зашо не би играл... Мислам дека оваа е формацијата за утре:

Buffon

Mellberg/Grygera-Chiellini-Legro-Molinaro

Camo-Sissoko-Tiago-Nedved

Trezeguet-Del Piero

zs be site utre utre pa utre JUVENTUS IGRA VO SREDA, i sto se odnesuva do toa da trezege go zapocne mecot mislam oti nema sansa prednost ke dobie amauri nesomneno zatoa odmarase nekne

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom