Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ова морам да го споделам со вас, погледнете! :wink:

FORZA JUVENTUS SIEMPRE!!!

Ме нема подолго време да постирам ... од оправдани причини ( постојат ли оправдани причини кога се работи за Јувентус ?!?!? ) ... но редовно читам и пратам тука ...
СО СРЕЌА НЕКА НИ Е НОВАВА ИЛЈАДАРКА ... БРАВО ЗА КИКО И ОД МЕНЕ :)
Добро е ... тргнавме со победа во новава тема ... победивме со Палермо, доброизиграна утакмица и на тактички план , а и имавме малце среќа.
Сега севртиме кон дуелот во среда против Челзи, МОЖЕМЕ ДА ГИ ПОБЕДИМЕ , или барем да извадиме добар резултат ако ништо повеќе
Во врска со составот мислам дека во однос на дуелот со Палермо, нападот ќе биде сменет во имињата на Алекс и Амаури , средината треба да остане иста , а во одбраната на местото на Григера да игра Мелберг кој играше долго време во Премиер лигата и мислам дека подобро ќе се снајде ... ПОЗЗ

Da se nadevame deka toa sto odmorija nekolku igraci od prvata postava ke se isplati vo Sreda i deka ke vlezat svezi vo natprevarot so Chelsea. Ocekuvam Del Piero da se prikaze vo dobro svetlo kako sto toa sekogas i go pravel koga mu bil potreben na klubot. Isto taka i Amauri malku igrase so Palermo, pa ocekuvam i od nego da bide svez i odmoren.
Edvaj cekam da dojde Sreda zatoa sto ne ocekuva interesen duel na dva evropski giganti, a sto ima poubavo od sledenje na eden takov mec.

znaci eve sum i jas:smir::smir::smir: vcera glev cat pat utakmicata kolku so mi dozvoli situacijata(na svadba bev) imase edno tv tamu od vreme na vreme zirkav neso.slusam dobor izigrale nasive,so me raduva iskreno.sega se na red celzi da gi tepame vo so i iskreno veruvam.

Kiko svaka cas za temava uvodot ti e besprekoren da znaes.use ednas cestitki,i vo ovie 100 stranici da se raduvame na barem 4 tituli.pozz:salut::salut::salut:

Прв пат на новиоф фан клуб да ви пишам... па прво... одличен почеток на темата..свака част Кико брат... уште многу титули ...
и честитки за вчерашната победа над Палермо... а што ме радува највеќее ее...
Трезеге даде гоолл:vozbud:
Мојот лично омилен играч од Јувентус
Одличен кам-бек на ѕверот:salut:

Дел Пиеро не само што е одличен и како футбалер, туку и пејачки способности има човекот, а Замброта и Ферара врска немаат од пеење.:tv:

ајмоо одиме на победа во среда минимум нерешено пораз не се признава:nenene::vozbud::vozbud::vozbud:

Дел Пиеро не само што е одличен и како футбалер, туку и пејачки способности има човекот, а Замброта и Ферара врска немаат од пеење.:tv:
Zosto be taka mislis? Mene licno najveke mi se svigja delot koga pee Ferrara.

:pos2::pos2::pos2:ееј најбољее ее оваа ееј... хахахахахахахаха
се прснав од смеење ...
ѕверои бе.. ги бива и за пеење :smir:
супер се :helou:

Инаку, Гус Хидинк, тренерот на Челзи за Скај Спорт изјави дека го почитува Раниери, и дека има огромен респект кон Јувентус, бидејќи во него играле големи Шампиони...

Juventus have had their difficult recent past but they have come back into Serie A and are dominating, which is good," said the Blues boss.
"They are impressive in Europe with players who have played many years over there. So there is a lot of respect there.
"I met Claudio once or twice - he is a very decent and accessible person. That's the only thing I can say about him."
„ Јувентус имаше тешко времиња, но тие се вратија во Сериа А, и доминираат, што е добро. Тие се импресивни во Европа, со играчи кои имаат играно многу години таму. Па, таму има огромно почитување. Го запознав Клаудио еднаш или двапати - тој е многу пријатен и достаплива личност. Тоа е единствената работа која можам да ја речам за него..“

Не би рекол... Рибери е каде каде подобар од Диего, плус подобро би се вклопил во нашата формација 4-4-2, или поконкретко, поадекватна замена е за Павел одколку Диего, али па затоа е малце поскапичок. Али знаеме дека у прашање е замена за Недвед, човекот за кој дадовме многу пари, но вредеше секое ебано евро шо го плативме, така да мислам дека и сега не треба многу да се штеди на играчи како Рибери...
Сине мислам дека е престар Рибери во моментов :toe: а зашто да не се вклопил Диего,баш мислам дека со Џовинко ќе бидат страшен тандем,нема кој д аги стигне во налет :vozbud:

Се шпекулираше дека Буфон е цел на Сити и дека богатите Арапи се подготвени да потрашат огромно богатство за ангажман на Италијанскиот интернационалец. Голманот на Старата Дама вели дека воопшто не размислувал за преслеба во Сити и ќе ги одбиел Англичаните доколку и до него стигнела официјална понуда како онаа на Кака.
“Читав за парите кои Манчестер Сити ги нуди.” – рече Буфон. “Читав за бројките од 100 милиони евра, за мене и 150 милиони евра за Кака, и мислите дека тоа неможе да биде реално. Тоа е како свет на фантазии.”
“Секогаш имало големи пари во фудбалот, но доколку овие момци се реални тогаш ќе се случи нешто што претходно не било видено, ниту во Челзи кога тие лудо се расфрлаа со пари.”
“Неможете да изградите успех со парите во фудбалот. Кога ќе го погледнете Кака и ќе речете, ОК доколку тој заминеше ќе беа потребни три или четири години за Манчестер да влезе во Лигата на Шампионите. Тогаш тој ќе има 30.”
“Исто така читав и за платите но тоа не е важно. Дали мислите дека на играч како Кака му се потребни пари? Не, секако дека не. Сити ќе ги привлече играчите само преку освојување на трофеи а не со плати.”
“Не сум изненаден што Кака не отиде. Тој можеби е најдобриот играч во светото и јас се сметам себеси за најдобар голман во светот – па затоа нема да отидам.”
“Неможам да чекам до мојата 35 година за повторно да играм фудбал во Лигата на Шампионите.”
“Доколку мислите дека следното лето тие ќе имаат играчи како Кака, Меси или играчи слични на нив тогаш многу грешите.”
“Јас гарантирам дека тоа нема да се случи.”

Buffon го кажува своето мислење за Манчестер Сити..И потполно е во право...

Сине мислам дека е престар Рибери во моментов :toe: а зашто да не се вклопил Диего,баш мислам дека со Џовинко ќе бидат страшен тандем,нема кој д аги стигне во налет :vozbud:

25 години, престар? Рибери игра на истата позиција како Недвед и има слични да не речам исти карактеристики. Ке треба да се вклопи само на средината, но не и на позицијата за разлика од Диего. Ако дојде Диего или тој ке треба да се прилагодува на новото работно место или формацијата ке се менува, нешто ке мора да се жртвува. Со Рибери такви заебанции нема да имаме. Мојот глас оди за французот...

Аууу Буфон со изјавава (ако е точно пренесена) ги убил... Мн јасно дека е во право. На 35 години ке треба повторно да заигра во ЛШ, во тим без историја и тим во кој играчкиот кадар ке биде вештачки граден. Бљак, ми се гади од такви тимови...

Не е престар, 25 години има, ние Недвед на 28 го зедовме па се виде дали вредеа парите за него или не. Диего не е класично лево крило. Рибери е, и плус е едно од 5-те најдобри леви крила во светов моментално според мене. Не ме сваќајте погрешно, неам ништо против доаѓањето на Диего, но едноставно повеќе би ми праело мерак да дојде Рибери.

25 години, престар? Рибери игра на истата позиција како Недвед и има слични да не речам исти карактеристики. Ке треба да се вклопи само на средината, но не и на позицијата за разлика од Диего. Ако дојде Диего или тој ке треба да се прилагодува на новото работно место или формацијата ке се менува, нешто ке мора да се жртвува. Со Рибери такви заебанции нема да имаме. Мојот глас оди за французот...

Аууу Буфон со изјавава (ако е точно пренесена) ги убил... Мн јасно дека е во право. На 35 години ке треба повторно да заигра во ЛШ, во тим без историја и тим во кој играчкиот кадар ке биде вештачки граден. Бљак, ми се гади од такви тимови...
Изјавава е точна, на повеќе места го прочитав ова..Инаку,меѓу навивачите на Јувентус од официјалните навивачки групи, и од Јувентус мембершип на интернет, беше спроведена анкета за кој играч би го сакале во Јуве..Биле понудени како опции следните играчи: Силва, Диего, Рибери и Касано...Рибери бил прв и во официјалните навивачи и на интернет гласањето...А и јас се согласувам дека Рибери е човек кој би се снашол во Италијанското Калчо, и јас мислам дека би бил најидеална замена за Чешката Фурија, само не знам дали би се сложиле Баерн Минхен да го пуштат!! Да се надеваме..Се шпекулира дека Јуве ќе има на располагање 40 милиони евра за летниот трансфер рок (без приходи од продажбата на играчи), значи ако продадат некој, тие пари ќе бидат додадени на овие.. А верувам дека ќе се зголеми сумата од 40 милиони ако успееме да освоиме нешто поголемо, или ако стигниме во финишот од Лигата на Шампионите...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom