Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ова морам да го споделам со вас, погледнете! :wink:
FORZA JUVENTUS SIEMPRE!!!
Zosto be taka mislis? Mene licno najveke mi se svigja delot koga pee Ferrara.Дел Пиеро не само што е одличен и како футбалер, туку и пејачки способности има човекот, а Замброта и Ферара врска немаат од пеење.:tv:
Ова морам да го споделам со вас, погледнете! :wink:
FORZA JUVENTUS SIEMPRE!!!
„ Јувентус имаше тешко времиња, но тие се вратија во Сериа А, и доминираат, што е добро. Тие се импресивни во Европа, со играчи кои имаат играно многу години таму. Па, таму има огромно почитување. Го запознав Клаудио еднаш или двапати - тој е многу пријатен и достаплива личност. Тоа е единствената работа која можам да ја речам за него..“Juventus have had their difficult recent past but they have come back into Serie A and are dominating, which is good," said the Blues boss.
"They are impressive in Europe with players who have played many years over there. So there is a lot of respect there.
"I met Claudio once or twice - he is a very decent and accessible person. That's the only thing I can say about him."
Сине мислам дека е престар Рибери во моментовНе би рекол... Рибери е каде каде подобар од Диего, плус подобро би се вклопил во нашата формација 4-4-2, или поконкретко, поадекватна замена е за Павел одколку Диего, али па затоа е малце поскапичок. Али знаеме дека у прашање е замена за Недвед, човекот за кој дадовме многу пари, но вредеше секое ебано евро шо го плативме, така да мислам дека и сега не треба многу да се штеди на играчи како Рибери...
Се шпекулираше дека Буфон е цел на Сити и дека богатите Арапи се подготвени да потрашат огромно богатство за ангажман на Италијанскиот интернационалец. Голманот на Старата Дама вели дека воопшто не размислувал за преслеба во Сити и ќе ги одбиел Англичаните доколку и до него стигнела официјална понуда како онаа на Кака.
“Читав за парите кои Манчестер Сити ги нуди.” – рече Буфон. “Читав за бројките од 100 милиони евра, за мене и 150 милиони евра за Кака, и мислите дека тоа неможе да биде реално. Тоа е како свет на фантазии.”
“Секогаш имало големи пари во фудбалот, но доколку овие момци се реални тогаш ќе се случи нешто што претходно не било видено, ниту во Челзи кога тие лудо се расфрлаа со пари.”
“Неможете да изградите успех со парите во фудбалот. Кога ќе го погледнете Кака и ќе речете, ОК доколку тој заминеше ќе беа потребни три или четири години за Манчестер да влезе во Лигата на Шампионите. Тогаш тој ќе има 30.”
“Исто така читав и за платите но тоа не е важно. Дали мислите дека на играч како Кака му се потребни пари? Не, секако дека не. Сити ќе ги привлече играчите само преку освојување на трофеи а не со плати.”
“Не сум изненаден што Кака не отиде. Тој можеби е најдобриот играч во светото и јас се сметам себеси за најдобар голман во светот – па затоа нема да отидам.”
“Неможам да чекам до мојата 35 година за повторно да играм фудбал во Лигата на Шампионите.”
“Доколку мислите дека следното лето тие ќе имаат играчи како Кака, Меси или играчи слични на нив тогаш многу грешите.”
“Јас гарантирам дека тоа нема да се случи.”
Сине мислам дека е престар Рибери во моментова зашто да не се вклопил Диего,баш мислам дека со Џовинко ќе бидат страшен тандем,нема кој д аги стигне во налет
![]()
Не е престар, 25 години има, ние Недвед на 28 го зедовме па се виде дали вредеа парите за него или не. Диего не е класично лево крило. Рибери е, и плус е едно од 5-те најдобри леви крила во светов моментално според мене. Не ме сваќајте погрешно, неам ништо против доаѓањето на Диего, но едноставно повеќе би ми праело мерак да дојде Рибери.Сине мислам дека е престар Рибери во моментова зашто да не се вклопил Диего,баш мислам дека со Џовинко ќе бидат страшен тандем,нема кој д аги стигне во налет
![]()
Изјавава е точна, на повеќе места го прочитав ова..Инаку,меѓу навивачите на Јувентус од официјалните навивачки групи, и од Јувентус мембершип на интернет, беше спроведена анкета за кој играч би го сакале во Јуве..Биле понудени како опции следните играчи: Силва, Диего, Рибери и Касано...Рибери бил прв и во официјалните навивачи и на интернет гласањето...А и јас се согласувам дека Рибери е човек кој би се снашол во Италијанското Калчо, и јас мислам дека би бил најидеална замена за Чешката Фурија, само не знам дали би се сложиле Баерн Минхен да го пуштат!! Да се надеваме..Се шпекулира дека Јуве ќе има на располагање 40 милиони евра за летниот трансфер рок (без приходи од продажбата на играчи), значи ако продадат некој, тие пари ќе бидат додадени на овие.. А верувам дека ќе се зголеми сумата од 40 милиони ако успееме да освоиме нешто поголемо, или ако стигниме во финишот од Лигата на Шампионите...25 години, престар? Рибери игра на истата позиција како Недвед и има слични да не речам исти карактеристики. Ке треба да се вклопи само на средината, но не и на позицијата за разлика од Диего. Ако дојде Диего или тој ке треба да се прилагодува на новото работно место или формацијата ке се менува, нешто ке мора да се жртвува. Со Рибери такви заебанции нема да имаме. Мојот глас оди за французот...
Аууу Буфон со изјавава (ако е точно пренесена) ги убил... Мн јасно дека е во право. На 35 години ке треба повторно да заигра во ЛШ, во тим без историја и тим во кој играчкиот кадар ке биде вештачки граден. Бљак, ми се гади од такви тимови...