Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На италијански е Sempre, а Siempre е на шпански веројатно :smir:FORZA JUVENTUS SIEMPRE!!!
Мислев има 30 моја грешка :smir: сепак Јуве се познати по носење Французи така да не би ме изненадил и овој трансфер но јас мојот глас го давам за ДиегоНе е престар, 25 години има, ние Недвед на 28 го зедовме па се виде дали вредеа парите за него или не. Диего не е класично лево крило. Рибери е, и плус е едно од 5-те најдобри леви крила во светов моментално според мене. Не ме сваќајте погрешно, неам ништо против доаѓањето на Диего, но едноставно повеќе би ми праело мерак да дојде Рибери.
Џовинко се смета како наследник на Дел Пиеро..Одпрво играше на позицијата на Недвед, но после веројатно неговата физичка конституција го натера Раниери да го смести во нападот, бидејќи на позицијата на Недвед, треба некој што ќе знае да се врати назад, да помогни во одбраната, да е едноставно поцврст и пожилав (што е многу потребно во Италија). Џовинко мислам дека ги поседува истите карактеристики на Капитенот Дел Пиеро, така да тој треба да се кали како негов заменик.. Доколку се бара крило јас мислам дека тоа треба да се бара во Рибери, Силва или евентуално Касано, а доколку Раниери одлучи да отстапи од онаа негова стандард 4-4-2 формација, треба да се бара Диего....Не знам зошто толку се форсира тоа "замена за Недвед’’. Забораваме дека имаме едно мало (ГОЛЕМО) ѕверче што се вика Џовинко! Мислам дека Џовинко многу подобро се снаоѓа на позицијата на Недвед отколку како напаѓач.
Не викам дека не треба да се купи Рибери, ама мислам дека тоа што најмногу фали во моментов е плејмејкер од светска класа - Диего!
На италијански е Sempre, а Siempre е на шпански веројатно :smir:
Videte go asistot na Cassano kon Pazzini.... Lele xver e igracot!!:smir:
Секоја чест за асистенцијата...
Инаку еве што викаат денешните весници поврзано за Јувентус:
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Gazzetta dello Sport[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
Amauri on Chelsea – “We’ll play”
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Corriere dello Sport
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Trezeguet: “Juve, my goals count”
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Tuttosport
[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Juve scare Chelsea
Sissoko: “Anelka told me the Blues fear us”
Сисоко најдобра изјава..Анелка му кажал дека Плавите се плашеле
Страв не страв, се работи за голема екипа со добри играчи..Meне ме плаши Френк Лампард, но се надевам дека Сисоково ќе си ја збрка работата...
[/FONT]
Може и Зебина да одигра на местото на Молинаро а Григера да си остане десно со неговите добри центаршутеви и продори не треб да оди на лево ке оставаме тоа за Ранери.Mozebi Molinaro nema da nastapi vo duelot protiv Chelsea bidejki se maci so nekoja povreda Here
Taka da mozno e odbranata da bide Grygera i Chiellini po bocnite pozicii, dodeka Legro i Olof da igrat centralni, no ima i druga moznost, Mellberg da igra desno i Grygera levo, a Legro i Chiellini centralni.
Зебина, ама нема играно долго време,беше долго повреден, досега нема изиграно во сезонава, а прв меч после долгата пауза и тоа против тим како Челзи, е преголем залак за него.. Треба да помине 2-3 меча за адаптација, а досега нема изиграно ниту еден..Зебина мислам дека нема шанси да добие шанса, барем на првиов меч против Челзи..Може и Зебина да одигра на местото на Молинаро а Григера да си остане десно со неговите добри центаршутеви и продори не треб да оди на лево ке оставаме тоа за Ранери.
Јас мислам дека најголемата опасност е од Балак, тој е извореден играч не ми е страх од Ањелка тој е нежен играч а со грубите Келини,Зебина и Легро кај ке оди ? Еден Аршавин кој е брз се збка покрај Келини непа нежниов Ањелка, така да мислам дека најопасно е во средниот ред на Челзи поточно од Балак интересно ке биде.
Бтв - Во Среда ке ги даваат на мтв1 ?
Не ми е јасно? Директно ке го даваат на втората програма на мтв? Е од кога даваат 2 утакмици директно ?Зебина, ама нема играно долго време,беше долго повреден, досега нема изиграно во сезонава, а прв меч после долгата пауза и тоа против тим како Челзи, е преголем залак за него.. Треба да помине 2-3 меча за адаптација, а досега нема изиграно ниту еден..Зебина мислам дека нема шанси да добие шанса, барем на првиов меч против Челзи..
Инаку, на мечот ќе суди Португалскиот судија Olegario Benquerenca
![]()
A денеска жена му на Амаури добива Италијански пасош, со што Амаури е многу блиску до добивање на Италијански пасош, а медиумите во Италија веќе се сигурни дека Амаури ќе игра за Италија..тука
Ќе го даваат на МТВ 2, бидејќи на МТВ 1 ќе биде Реал - Ливерпул![]()
Не ми е јасно? Директно ке го даваат на втората програма на мтв? Е од кога даваат 2 утакмици директно ?
Инаку Кико ништо не се знае кај Раниери ако не игре Молинаро ке биде тешко за одлучување незнам дали е опоравен Салихамизич и тој може да игра бидејки нема логика да се стави Григера кој ке игра на десната страна Мелберг, Мелберг е за централен бидеји е како ТЕНК а Григера има добар центаршут и има и добри пробиви од кој можат и гол се секавате Григера има и давано голови од таа страна(позиција). Не верувам дека ако не игре Молинаро ке игре на негово место Григера па во најмала рака нема да игра Келини.
Jas se slagam deka Zebina treba da poceka so svoeto debi ovaa sezona. posle tolkava pauza tesko deka ke moze da prikaze dobri performansi, osobeno sto se raboti za osetlivo mesto od timot koe bara trcanje i vo odbranata i vo napadot. Zatoa mislam deka vrakjanjeto na Zebina na terenite treba da poceka nekoja druga prilika.ДаваатНајавен е натпреварот... Ако не игра Молинаро, повеќе од сигурен сум дека нема да го видиме Зебина во првиот тим, туку Џорџо Киелини ќе го видиме како бек (бидејќи беше бек порано, од кога дојде Раниери во Јуве игра како централен), а како централни ќе играат Легро и Мелберг..А може и друга варијанта, да го стави Мелберг на местото на Григера, а Григера да го замени Молинаро (нормално доколку е добар и на левата страна)...
После толку голема пауза, нема изиграно ниту еден меч, да се стави Џонатан Зебина да дебитира сезонава и тоа против толку важен меч каков што е против Челзи е рамно на самоубиство, и сигурен сум дека нема да го стави Зебина..Не дека се сомневам во квалитетите на Зебина, мислам дека тој ни е најдобар десен бек (знаејќи ги неговите способности) но долга пауза направи, и прво му треба прилагодување..