Раѓање македонски деца

• Креатор на темата Креатор на темата TMPO
  • Време на започнување Време на започнување

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
http://www.newbalkanpolitics.org.mk/OldSite/Issue_2/dragovic.eng.asp

Slezete do: 3.3 Fertility Differentials by Women's Ethnicity Belonging:

On average, a Macedonian woman will bear 2.07 children. An Albanian woman will bear 4.10 children. Turkish 3.55 children. Roma 4.01. Vlach 1.88. Serb 2.07. Other 3.05

Znaci za sekoe makedonsko dete se ragat 2 albanski, makedoncite ke bidat vo malcinstvo vo svoja drzava za nekolku godini ako prodolzi vaka.
Znaci krivi sme za samata slika.

Епа почни да работиш на случајот. :smir:

Со 450 000 вработени кои имаат просечна плата од 200 евра, со 33% невработеност тешко е да се одгледаат и 2 деца а камо ли повеќе.

Да живееш во градско подрачје, каде што живеат најголемиот број македонци и да имаш повеќе од 4 деца е многу тешко. Потребно е да се обезбеди на секое дете добар живот и образование. А да пратиш пример 4 деца на факултет е речиси невозможно. Затоа повеќето имаат 1-2 деца.
Друго е кога во минатото македонците имале 10 деца. Во село, на нива сите ќе работат, за сите по малку, секој со своја среќа. Друго време било, сега е сосема друго.

А денес еманципирањето на албанците е се поголемо. Не верувам дека образуваните албанки во следните години ќе раѓаат многу деца. Ќе се намали и кај нив таа стапка.

А денес еманципирањето на албанците е се поголемо. Не верувам дека образуваните албанки во следните години ќе раѓаат многу деца. Ќе се намали и кај нив таа стапка.
6 deca minimum. Za inat na TMRO. Da pukne od maka sto prirodata ne go nadarila so tolkavi rezervi na spermatozoidi. Pa nek se zali kaj Gorniot, deka e "diskriminiran" od Nego.

6 deca minimum. Za inat na TMRO. Da pukne od maka sto prirodata ne go nadarila so tolkavi rezervi na spermatozoidi. Pa nek se zali kaj Gorniot, deka e "diskriminiran" od Nego.

За сперматозоиди не е проблем, проблем е во правилната употреба...

А тоа дека Албанците ќе не стигнат не сум сигурен, мислам дека со едукацијата и кај нив се намали бројот на новороденчиња...

Како и да е факт е дека Македонците имат премалку деца...

На мене у план ми се четири па ќе видиме...

Sega treba i vladina kampanja za Ragjanje Makedonski Deca poradi zgolemuvanje na natalitet.Ili pak VMROovkite da ragjaat po 4-5 deca za da vladee dpBne ushte 100 godini i da gi porazuva komunjarite!

ВМРО владее и ќе владее со сдсм-овките, како шо и сега го праве тоа умешно :)
Sega treba i vladina kampanja za Ragjanje Makedonski Deca poradi zgolemuvanje na natalitet.Ili pak VMROovkite da ragjaat po 4-5 deca za da vladee dpBne ushte 100 godini i da gi porazuva komunjarite!

да, ќе ни требаат деца. читам денес по некоја последна анкета, не знам чија беше, 36% од младите планираат да ја напуштат земјата. не ги интересира ни букефализација, ни словенизација, ни антиквизација, ни рејтинг ни било кои непродуктивни термини измислени од нашиве јавни личности. едноставно си бараат простор под сонцето каде ќе можат да се реализираат како личности.

очигледно тој простор не можат да го најдат тука.
и да претпоставиме дека некои од нив ќе се вратат. јас познавам такви кои се вратиле па пак не можат да се реализираат на овие простори. нека не ме убедува некој дека знаењето е моќ. некаде е, тука е само реклама. и не зборувам напамет. се работи за конкретни случаи.
и кој би сакал да остане во држава во која најперспективна наука е историјата.

Добро бе човече можеш нешто да проговориш а да не е за политика? Пули малце подолго од тоа партијата.

Dejan];2234090 напиша:
ВМРО владее и ќе владее со сдсм-овките, како шо и сега го праве тоа умешно :)

Gruevski kje vladee isto kako shto vladeeshe Ljubcho ama razlikata e vo toa shto padot na Gruevski kje bide pogolem od onoj na Ljubcho.

Епа почни да работиш на случајот. :smir:

Хаха работава е сите да се нафатиме насила ова. :pos:

Не туку ај да бидам сериозен пак проблемот треба кај нас да се бара. Јас иако сум млад да дрвам за овие ствари сеуште, но сепак гледам што прават другиве луѓе. Баш како на рекламана на телевизија ај да иаме деца, не факултетот ова она ќе ми квичи ќе ми праи. 80% кај нас тие муабети вртат меѓу поспособните односно позрелите за деца праење.

Не сум знаел дека децата се делеле на Вмровски и Есдеесовски. Болно браќа штом така ја терате работата. Такви деца на Македонија не и требаат. На Македонија и требаат здрави и живи дечиња кои ќе растат во здрава животна средина без да се делат на вакви или онакви. И требаат деца што ќе не надминат нас и ќе имаат само една цел да бидат деца на Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom