TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
:pos2::pos2:
Овој самоутепаниов сам себе си посочува дека е неписмено фојниче:tv:
Реален има една мака... што мн. тешко сфаќа :helou:Дека спорот е проблем на Америка ? На тој став мислиш ?Појдовен став имаше пред 15 години, се до Букурешт. После букурешт ништо не е исто.
Не бе за 5. За најмалку една а најмногу 2. Само го чекам моментот кога ДПМНЕ сосе неговите пајташи ќе почнат да го убедуваат народот дека нема ништо лошо во северна, и дека идентитетот ни е загарантиран. Тогаш би имал неколку прашања до тебе и до преостанатите вљубеници во политиката на ДПМНЕ.
Што се однесува до мене.....прочитана книга.
Веќе многупати видени ти се овие реплики кога незнаеш што да искоментираш. Дај барем нешто ново. Досаден си веќе со истото.
А братот коа нема што да каже, лупа глупости како во моментов.Реален има една мака... што мн. тешко сфаќа :helou:
Уффф која самобендисаност. Ова од идеологот твој го научи ? Што се однесува до побивањето, шо бидна со "аргументите преточени во факти" на темата каде што тврдеше дека лошите комуњари намерно каснела со својата апликација за членство во ООН ? Сеуште бараш или се откажа ?И не се работи за тоа дали јас сум или не сум досаден, туку за тоа што неможеш да ме побиеш.
И обете би ти одговарале :helou:А знаеш, сепак мн. подобро е да си досаден, отколку провиден.
Во кои очи ? Оние со портокалови очила и леќи ?Ви пропаѓаат сите можни лажни аргументи кои се обидувате да ги пласирате, а во целата мешаница со настојувањето слепо агитирање ни самиот ти а уште помалце останатите Ботови сте свесни колкава патетика сте во очите на оние што ве читаат.
A koj spomnal promena na ime voopshto?Ne si mi jasen,koj se soglasil so promena na ime?Samo se potencira da ne narekuvaat koj kako saka vo bilateralnite odnosi dodeka jazik i nacija kako Makedonci ni se vtemeleni vo ON dogovorite.Od druga strana ne mi e jasen Ivanov koj tvrdi deka R.Makedonija - Skopje e dobar predlog a od druga strana pak nechinel.@ Реален
Јас мојот став го кажав, во однос на името. И нема промена.
Severna Makedonija mozhe da ostane i krajno reshenie dokolku Gruevski prodolzhi so inaet namesto politika i baranje reshenija.Dokolku Gruevski go resheshe problemot vo Bukuresht i pregovarashe za Republika Makedonija Skopje za privremeno ime za bilateralnite odnosi a ne krajno nemashe da dojde do Severna ili Gorna Makedonija.Eden Grchki pretstavnik izjavi deka pobedata na Grchkoto lobi e izdvoena blagodarenia na Gruevski i krajno kakov toa dogovor Frchkoski pravel?Останатите факти се следни, дека Фрчковски отворено заговара смена на името во Северна Македонија
Druzhe,najloshoto kaj Ivanov e toa shto za da ima chovek cvrsta linija mora da ima stav,a Ivanov nema ni linija ni pak najmalku ima stav,ednash zboruva drugo a utre izjavuva vtoro za da drugiot pat napravi treto.Najbitno neshto vo vakvi teshki pregovori e konceptot i ideali shto Ivanov ne gi poseduva,a takvite koncepti se odlik na iden drzhavnik i seriozen politichar.А доколку Иванов сега држи “цврста“ линија
Trn dali se soglasuvash so "stavot" na Ivanov pred 10 meseci?:pos2::pos2:
Ѓорѓе Иванов:
"Имаме избалансиран предлог, кој е компромис со кој се задоволуваат и македонските и грчките барања. Со него нема ниту победници ниту поразени страни. Во нашиот устав не се задира и сега е потребна само политичка мудрост со која, без еуфорија, процесот ќе се доведе до крај - оцени вчера политикологот Ѓорѓи Иванов" Извор
Абе еве ти еден “артикал“ од Преамбулата на Декларацијата за човекови права при ООН за да се увериш колку имаме намерно глупи власти во земјава,кој не ја ни прочитале цела декларација или не знаат ни две реченици да преведат од истата.:A koj spomnal promena na ime voopshto?Ne si mi jasen,koj se soglasil so promena na ime?Samo se potencira da ne narekuvaat koj kako saka vo bilateralnite odnosi dodeka jazik i nacija kako Makedonci ni se vtemeleni vo ON dogovorite.Od druga strana ne mi e jasen Ivanov koj tvrdi deka R.Makedonija - Skopje e dobar predlog a od druga strana pak nechinel.
Severna Makedonija mozhe da ostane i krajno reshenie dokolku Gruevski prodolzhi so inaet namesto politika i baranje reshenija.Dokolku Gruevski go resheshe problemot vo Bukuresht i pregovarashe za Republika Makedonija Skopje za privremeno ime za bilateralnite odnosi a ne krajno nemashe da dojde do Severna ili Gorna Makedonija.Eden Grchki pretstavnik izjavi deka pobedata na Grchkoto lobi e izdvoena blagodarenia na Gruevski i krajno kakov toa dogovor Frchkoski pravel?
Druzhe,najloshoto kaj Ivanov e toa shto za da ima chovek cvrsta linija mora da ima stav,a Ivanov nema ni linija ni pak najmalku ima stav,ednash zboruva drugo a utre izjavuva vtoro za da drugiot pat napravi treto.
Ценам искрен став.@ Реален
Јас мојот став го кажав, во однос на името. И нема промена.
И може да ти е чудно, но баш ми е мило, што е евидентирана. По вој основ Иванов има должност повторно да се изјасни, што точно ќе застапува.
Ма не е проблемот кај него. Нему пак конфузија му ствара Груевски, бидејќи и тој сеуште игра на картата и име и НАТО и ЕУ. Затоа и човекот незнае што веќе да каже и кому да му ја погоди.А доколку Иванов сега држи “цврста“ линија, за да ќари симпатии и гласови, а лично се согласува за прифаќање компромис тогаш, жал ми е многу, добар човек, но нема да ја оправда својата кандидатура.
Иако досега многупати го имам изнесено мојот став, еве по твоја желба ќе го повторам:Имам едно прашање до тебе лично, кој е твојот став по однос на името?
Според насловот на темата и воведниот дел изостануваат голем број на претседателски кандидати и нивните ставови околу името.Претседателските кандидати и ставот околу името