Политиката околу спорот за името: стратегија, незнаење или терање инает ?

• Креатор на темата Креатор на темата realen_07
  • Време на започнување Време на започнување
пишими пп не на профил туку приватна порака сакам баш да ги видам доказите, така ќе немаш кај да бидиш офф топик, ама не твое мислење ми се смачи од нив туку цврсти докази

Imash i aj sea vidi koj e i shto e i vidi kaj stoi poarno.Ako sakash i Filip Petrovski negov EKS sopartiec kje go svikam da ti potvrdi.I se shto kje prochitash tamu se e iskazhano od Petrovski,za da ne recesh e delo na nekoj komunjar i slichno.Pozdrav

Единствено нешто за кое вистински ја поддржувам и оправдувам оваа влада е ставот и инаетот за нашето име и идентитет. Само така можеме да го зачуваме она што е наше.И ги оправдувам кога го користат епитетот предавник, бидејќи секој кој бар помислува на преговори и договори е предавник. Преговараме само за да докажеме дека не сме толку незаинтересирани за овој нивен проблем и тн...не преговараме за да дозволиме тие да ги променат нашите ставови или да им дадеме простор за успех во тоа што го намислиле. Дали сме словенски или антички, МАКЕДОНЦИ СМЕ СО СВОЈ ЈАЗИК И СВОЈА ДРЖАВА И ПОСТОИМЕ СО ВЕКОВИ КАКО ТАКВИ! Точка на овој муабет.
Е ако не ви се допаѓа како владава работи на економски план, тогаш поработете и вие сериозно на тоа, барајте и докажувајте каде се греши, бидете искрени и верни кон својот народ и својата земја, па ќе наидете на успех.
Ако некој насети дека сте слаби, ве наеба...и таму грешиме најмногу!

Imash i aj sea vidi koj e i shto e i vidi kaj stoi poarno.Ako sakash i Filip Petrovski negov EKS sopartiec kje go svikam da ti potvrdi.I se shto kje prochitash tamu se e iskazhano od Petrovski,za da ne recesh e delo na nekoj komunjar i slichno.Pozdrav
Самоубицо, од вчера чекам да ми кажеш еден ваков спор кој друга земја го имала, бидејќи нели рече имало еден куп.

Самоубицо, од вчера чекам да ми кажеш еден ваков спор кој друга земја го имала, бидејќи нели рече имало еден куп.

самоубицата не може да постигне, гледаш дека е на другиот крај од државата, презафатен со бонева и заев

Побарај на гоогле де,или те мрзи зафатен да не си со плакати лепење?

Токму така, on both accounts!

Ma знаев јас оти се согласуваме во мн. нешта уште ако успее она со коњакот ќе видиш дури тогаш како се решаваат проблемите глатко.Тогаш ако треба ќе ја внесеме Македонија и во Г-7 групата.НАТО и ЕУ?Мала вода.:pos2:

Побарај на гоогле де,или те мрзи зафатен да не си со плакати лепење?

Еј Месијо ти да не лепеше плакати што те немаше неколку дена?

Mora da ima,knigi se ispishani ne samo tekstovi.

9dd4f5bb.jpg

Линк?????

Mora da ima,knigi se ispishani ne samo tekstovi.
А, да прочиташе некоја страна од темава (и тоа постовите кај шо не се спомиња твојот идол или Грујо) ќе приметеше дека:
во меѓународноправната доктрина не е познат аналоген спор како што е грчкото барање за промена на името на една држава, па од тие причини не е ни познат некаков кодификуван меѓународно правен пат за излегување од апсурдниот спор.

Обединетата македонска дијаспора се противи на каква било промена на името на Република Македонија, а спорот меѓу Скопје и Атина го смета за билатерално прашање.
Тоа е ставот што Бордот на директори на оваа македонска иселеничка организација во САД му го пренеле на специјалниот пратеник на ОН за спорот со името Метју Нимиц на средбата одржана во понеделникот во Њујорк.
Претставниците на ОМД изразиле загриженост и за континуираните напори на Грција да го отстрани терминот македонски за именување на јазикот и на народот на Македонија во ОН и во ЕУ.
„Обединетата македонска дијаспора смета дека спорот за името е билатерално прашање и тоа не смее да ја попречува интеграцијата на Македонија во ЕУ и во НАТО, а земјата треба да биде оценувана според резултатите во реформите“, го пренесува МИА соопштението од ОМД чие седиште се наоѓа во Вашингтон.

Izvor A1.

Na kogo mackas oci realen so ovaa tema navistina ne mi e jasno...
Edinstveno od cel muabet so go napravi , prifakam deka diplomatijata treba da bide poaktivna iako e aktivna kako nikogas do sega...
Se drugo kazano od tvoja strana e slama i politicki marketing...

Неможе да има национално единство со луѓе кои така лесно се откажуваат од националниот идентитет.
Кои се тие луѓе кои така лесно се откажуваат од својот национален идентитет ?
Обединетата македонска дијаспора се противи на каква било промена на името на Република Македонија, а спорот меѓу Скопје и Атина го смета за билатерално прашање.
Тоа е ставот што Бордот на директори на оваа македонска иселеничка организација во САД му го пренеле на специјалниот пратеник на ОН за спорот со името Метју Нимиц на средбата одржана во понеделникот во Њујорк.
Претставниците на ОМД изразиле загриженост и за континуираните напори на Грција да го отстрани терминот македонски за именување на јазикот и на народот на Македонија во ОН и во ЕУ.
„Обединетата македонска дијаспора смета дека спорот за името е билатерално прашање и тоа не смее да ја попречува интеграцијата на Македонија во ЕУ и во НАТО, а земјата треба да биде оценувана според резултатите во реформите“, го пренесува МИА соопштението од ОМД чие седиште се наоѓа во Вашингтон.

Izvor A1.

Na kogo mackas oci realen so ovaa tema navistina ne mi e jasno...
Edinstveno od cel muabet so go napravi , prifakam deka diplomatijata treba da bide poaktivna iako e aktivna kako nikogas do sega...
Se drugo kazano od tvoja strana e slama i politicki marketing..
.

А каде ти прочита дека Обединетата Македонска дијаспора е за промена на името ?

Твојата реплика и објаснување упати го кон твоите партиски другарчиња на форумов кои без размислување поделија предавнички титули, дури и на оние малкумина низ светот кои се обидуваат да ги бранат нашите интереси....само поради тоа што (пази!!!) се дрзнале да дадат забелешка за начинот на кој се води политиката во спорот со името.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom