НОВ ПРОТЕСТ НА БРАНИТЕЛИТЕ!

вчера се појави клип на youtube, но со многу лош квалитет... ова е малку поарно.

Хмммм........Се мислев дали да ти реплицирам на ваква глупост:tapp:
Според тебе БРАНИТЕЛИТЕ имаат мегаломански и непристојни побарувања?????А не ти е непристојно да гледаш на T.V рекламни кампањи на ВЛАДАТА за кои се потрошени мегаломански суми-минимум 8000000 евра?????И на крај се да остане само на реклама,а да не се спроведе макар мал дел од таа реклама???Не ти е непристојно да поминеш во центар на Скопје и да ги гледаш статуите:Шмизла,мачка,девојче,дрво.....а народот нема пари за леб.И не си размислил во кој период на оваа ебана ВЛАДА и текнува да ги постави тие мочани скулптури(демек сеа се освестиле дека на Скопје му фалат скулптури) баш пред избори,за да се ИСПЕРАТ уште пари за изборна кампања.:tapp::tapp::tapp: Или кога ќе стане збор ЗА БРАНИТЕЛИТЕ,тогаш за нив се е мегаломанско и непристојно.Срамота за тебе ако си МАКЕДОНЕЦ да напишеш ваква глупост.

ПОДДРШКА ЗА МАКЕДОНСКИТЕ БРАНИТЕЛИ!!!

Подршка и од мене,зошто сум дел од нив,ама немам никакви барања од државава освен за оние кој беа ранети во конфликтот.Инаку со тој конфликт изгубија сите граѓани на Македонија не само ние бранителите.Борбата за сопствената држава треба да биде привилегија и чест за секој граѓанин на оваа држава,па не треба за учество во таква борба да се бараат посебни привилегии освен за оние кој биле повредени и инвалидизирани при учество во таа борба.

Знаеш бе прилепчанец каде е проблемот и сам, што ме мајтапиш на здрав разум?

Тој е проблемот,нема мајтап,туку една чиста сурова реалност,па не очекуваш ваљда пак да создадеме живи народни херои,како во времето на ТиТо?

Па од Прилеп е ебаго, мора да мајтапи.

Не е бе проблемот само дали е Прилепски или Мариовски мајтап,таа е реалноста ебаго,насекаде во светот одбраната на сопствената држава се смета за нормална и секојдневна задача,или треба да им се постелат црвени теписи на оние што зеле пушка во рака да си ја одбранат земјата па потоа да очекуваат да бидат возвишувани и третирани како божества?Се знае за кого навистина треба да се протестира,како што реков тоа се само ранетите и директно засегнати бранители или цивили во тој воен конфликт и за нивните малолетни деца.Би ги запрашал сите бранители во оваа прилика зошто не се откажавме од платата која ни ја даваа за време на конфликтот?Или не бевме толку “будали“,а?:toe:

Подршка и од мене,зошто сум дел од нив,ама немам никакви барања од државава освен за оние кој беа ранети во конфликтот.Инаку со тој конфликт изгубија сите граѓани на Македонија не само ние бранителите.Борбата за сопствената држава треба да биде привилегија и чест за секој граѓанин на оваа држава,па не треба за учество во таква борба да се бараат посебни привилегии освен за оние кој биле повредени и инвалидизирани при учество во таа борба.

Тој е проблемот,нема мајтап,туку една чиста сурова реалност,па не очекуваш ваљда пак да создадеме живи народни херои,како во времето на ТиТо?

Не е бе проблемот само дали е Прилепски или Мариовски мајтап,таа е реалноста ебаго,насекаде во светот одбраната на сопствената држава се смета за нормална и секојдневна задача,или треба да им се постелат црвени теписи на оние што зеле пушка во рака да си ја одбранат земјата па потоа да очекуваат да бидат возвишувани и третирани како божества?Се знае за кого навистина треба да се протестира,како што реков тоа се само ранетите и директно засегнати бранители или цивили во тој воен конфликт и за нивните малолетни деца.Би ги запрашал сите бранители во оваа прилика зошто не се откажавме од платата која ни ја даваа за време на конфликтот?Или не бевме толку “будали“,а?:toe:

ABC се надевам ќе го погледнеш клипов и ќе ја слушнеш пораката,а најверојатно и ќе ја разбереш:smir:

A BE GRUJO , DAVAJ IM PARI NA LUGETO , GREOTA E ZA NAS KAKO NAROD TIE LUGE DA OSTANAT NA ULICA BEZ LEB . SEKOJA CEST ZA BRANITELITE . NAJGOLEMA PODRSKA OD MENE

Без намера да отворам стари рани...
Кои уште ги лечиме...

АБЦ,
ако не правиш мајтап, одговори ми како што си тргнал:
Против кого се боревте, и каде се тие луѓе денес?

За честа си прав,
за еднаквоста, не.

Македонка, да те прашам, на Филип Петровски и на Александар пандов, како бранители, од 2001-та, кои пиеја кафе во униформи, во Блу Кафе, кај Пела, треба да им дадеме плата и пари и ухлебување до крајот на работниот век?

Што правиме со оние бранители кои не носеа униформа, ама ризикуваа живот??

Таквите не ги гледам да излезат на улица!

П.С. АБЦ има многу право, зошто не се откажаа од плата бидејќи нема цена и пара која ќе биде доволна плата кога е во прашање одбрана на татковина!?

Ајде, трк до шефот и после одговори ми!

ABC се надевам ќе го погледнеш клипов и ќе ја слушнеш пораката,а најверојатно и ќе ја разбереш:smir:

А ти очекуваш дека АРМ треба да биде составена од дедовци и баби на 70 годишна возраст?Можеби треба на професионалците да им се зголеми квотата до 40години максимум,ама да се бара сите да продолжат со работа и да опстојуваат на “државна цицка“ тоа е апсолутно невозможно бе,се знае дека модерните армии опстојуваат со млади кадри.Македонија има и раѓа такви млади кадри,ветераните имаат опции да си оформат приватни агенции за обезбедување,или да работат било која друга работа за која верувам дека ќе се адаптираат лесно но не ни смејат да помислат дека вечно ќе останат во активната одбрана на оваа земја.Македонија е премала да издржи таков административен “терет“.:toe:

I so ostvarija so protestite BRANITELITE???
Dali nekoj gi primi od vladata???
Dali nesto od baranjata im ispolnija???
Dali im rrekoa koga povtorno na glasanje ke odi zakonot za braniteli???
Ima li makar nekakov napredok po bilo koe prasanje koe gi maci branitelite???

Da ne se zalazuvame site nie zaedno im e zadremalo i na VMRO i na SDSM za obicnite smrtnici!!
Tie samo si gledaat biznisite da im vrvat i nivnite deca da im se namsteni a za bedotijata i obicnata raja ic ne se zamaraat.
Samo ne znam koga toa ke i stane jasno na rajata deka samo im sluzat na partiite i na nivnite lideri za glasanje i za kazi i smetki plakanje???
Koga ke se sfati deka partiite ne gi interesira dali vie imate da se lecite ili umirate vo bolki>
Gajle im e niv narode samo svojot dzeb i svojot gz si go gledaat ete toa vi e !!! :salut::salut::salut::salut::salut::salut::salut:

ll1.jpg

Нема кај нас диктатури, самоволија и беззаконие, се е тоа само привид створен да не држи во непокор!
Затоа и бранителите не се бранители, тие само се залажуваат дека нешто бранеле. И тоа е вештачки создаден привид.

Без намера да отворам стари рани...
Кои уште ги лечиме...

АБЦ,
ако не правиш мајтап, одговори ми како што си тргнал:
Против кого се боревте, и каде се тие луѓе денес?

За честа си прав,
за еднаквоста, не.

Да ти кажам право тогаш не лажеа дека се бориме против надворешни увезени терористи од Косово и други исламски држави,но и против малкумина наши државјани Албанци кој денес седат во парламент какоко резултат на еден с-рамковен договор.Испадна дека сме се бореле само да им обезбедиме на некои наши политичари да исперат што повеќе пари и да ги пикнат во своите џебови.Тие се “главучи“ во оваа држава и ден денес,што не ни дава право да бараме доживотна плата само затоа што сме облекле униформа и сме земале војничка плата во тоа време.:toe:

..но и против малкумина наши државјани Албанци кој денес седат во парламент...

Фокусирај се на важното.
Реков, пак без намера да отворам стари рани...ама чест си е чест. И има граници некои.

Мене ме читна??
Ја прашав македонкана од 1985 година, ама сепак, ете, слободно, кој знае нека ми одговори.

Македонка, да те прашам, на Филип Петровски и на Александар пандов, како бранители, од 2001-та, кои пиеја кафе во униформи, во Блу Кафе, кај Пела, треба да им дадеме плата и пари и ухлебување до крајот на работниот век?

Што правиме со оние бранители кои не носеа униформа, ама ризикуваа живот??

Таквите не ги гледам да излезат на улица!

П.С. АБЦ има многу право, зошто не се откажаа од плата бидејќи нема цена и пара која ќе биде доволна плата кога е во прашање одбрана на татковина!?

Ајде, трк до шефот и после одговори ми!
Ем, ова!

Мене ме читна??
Ја прашав македонкана од 1985 година, ама сепак, ете, слободно, кој знае нека ми одговори.

Ем, ова!

Секој по заслугите. И униформирани и неуниформирани.
Строга казна и за кафеџиите, и за пратениците кои не се појавуваат во парламент..за секој црв кој живее на наш грб. Море шо црв, пијавица.

Ама кој седел на фронт, нека има привилегија поголема од мојата - бидејќи ме чувал и мене, а јас не сум имал пушка во рака (фиктивно ова, јас лично барем не стигнав ни војска да служам).

Неуниформираните немаат право да бараат ништо од никого од основанстрав и себичност.

Страв дека ќе ги снајде трагичен пад од трактор пред некоја цистерна на Лукоил, а себичност бидејќи си го сакаат животецот.

Тоа ми беше идејата.

Има незаштитени кои не н смеат да писнат.

И тоа, нема албанците да им скројат капа.

Верувај, поради тоа што знаат какви лајна и гомнарии се случуваа и правеа од македонска страна може од истите тие македонци (кои патем речено секогаш си се на власт, без оглед кој е моменталнито фирер) да настрадаат.

Методите на КПЈ во 45-тата сеуште се применуваат со невиден успех.

Неуниформираните немаат право да бараат ништо од никого од основанстрав и себичност.

Затоа прееска не се најдов повикан да одговорам, ама кога по втор пат ги спомна, напишав шо напишав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom