Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хмммм........Се мислев дали да ти реплицирам на ваква глупост![]()
Според тебе БРАНИТЕЛИТЕ имаат мегаломански и непристојни побарувања?????А не ти е непристојно да гледаш на T.V рекламни кампањи на ВЛАДАТА за кои се потрошени мегаломански суми-минимум 8000000 евра?????И на крај се да остане само на реклама,а да не се спроведе макар мал дел од таа реклама???Не ти е непристојно да поминеш во центар на Скопје и да ги гледаш статуите:Шмизла,мачка,девојче,дрво.....а народот нема пари за леб.И не си размислил во кој период на оваа ебана ВЛАДА и текнува да ги постави тие мочани скулптури(демек сеа се освестиле дека на Скопје му фалат скулптури) баш пред избори,за да се ИСПЕРАТ уште пари за изборна кампања.Или кога ќе стане збор ЗА БРАНИТЕЛИТЕ,тогаш за нив се е мегаломанско и непристојно.Срамота за тебе ако си МАКЕДОНЕЦ да напишеш ваква глупост.
ПОДДРШКА ЗА МАКЕДОНСКИТЕ БРАНИТЕЛИ!!!
Знаеш бе прилепчанец каде е проблемот и сам, што ме мајтапиш на здрав разум?
Па од Прилеп е ебаго, мора да мајтапи.
Подршка и од мене,зошто сум дел од нив,ама немам никакви барања од државава освен за оние кој беа ранети во конфликтот.Инаку со тој конфликт изгубија сите граѓани на Македонија не само ние бранителите.Борбата за сопствената држава треба да биде привилегија и чест за секој граѓанин на оваа држава,па не треба за учество во таква борба да се бараат посебни привилегии освен за оние кој биле повредени и инвалидизирани при учество во таа борба.
Тој е проблемот,нема мајтап,туку една чиста сурова реалност,па не очекуваш ваљда пак да создадеме живи народни херои,како во времето на ТиТо?
Не е бе проблемот само дали е Прилепски или Мариовски мајтап,таа е реалноста ебаго,насекаде во светот одбраната на сопствената држава се смета за нормална и секојдневна задача,или треба да им се постелат црвени теписи на оние што зеле пушка во рака да си ја одбранат земјата па потоа да очекуваат да бидат возвишувани и третирани како божества?Се знае за кого навистина треба да се протестира,како што реков тоа се само ранетите и директно засегнати бранители или цивили во тој воен конфликт и за нивните малолетни деца.Би ги запрашал сите бранители во оваа прилика зошто не се откажавме од платата која ни ја даваа за време на конфликтот?Или не бевме толку “будали“,а?![]()
ABC се надевам ќе го погледнеш клипов и ќе ја слушнеш пораката,а најверојатно и ќе ја разбереш:smir:
ПОДДРШКА ЗА МАКЕДОНСКИТЕ БРАНИТЕЛИ!!!
Без намера да отворам стари рани...
Кои уште ги лечиме...
АБЦ,
ако не правиш мајтап, одговори ми како што си тргнал:
Против кого се боревте, и каде се тие луѓе денес?
За честа си прав,
за еднаквоста, не.
..но и против малкумина наши државјани Албанци кој денес седат во парламент...
Ем, ова!Македонка, да те прашам, на Филип Петровски и на Александар пандов, како бранители, од 2001-та, кои пиеја кафе во униформи, во Блу Кафе, кај Пела, треба да им дадеме плата и пари и ухлебување до крајот на работниот век?
Што правиме со оние бранители кои не носеа униформа, ама ризикуваа живот??
Таквите не ги гледам да излезат на улица!
П.С. АБЦ има многу право, зошто не се откажаа од плата бидејќи нема цена и пара која ќе биде доволна плата кога е во прашање одбрана на татковина!?
Ајде, трк до шефот и после одговори ми!
Мене ме читна??
Ја прашав македонкана од 1985 година, ама сепак, ете, слободно, кој знае нека ми одговори.
Ем, ова!
Неуниформираните немаат право да бараат ништо од никого од основанстрав и себичност.