Филмови во друштво на партнерот

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
Сакам да ве прашам, вака чисто спортски, кои филмови би ги препорачале за со друштво на девојка или дечко. Според мене, топ ту филмови кои треба да ги погледне девојката/дечкото се:
1. The Notebook (за да црпат инспирација во врската)
2. Mr and Mrs. Smith (чисто ради поука да извлечат, да не се караат и тепаат)

ајде наведете некој предлог, за филм кој би придонел за благосостојба во врската :vozbud::pos2::tv:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Зависи и партнерката каков вид филмови сака. Ако и се свиѓа Рашомон, земи ја за жена:icon_lol:.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
ајде наведете некој предлог, за филм кој би придонел за благосостојба во врската :vozbud::pos2::tv:
ко што рече џимеј :) зависи од темпераментот на партнерот , ако сака да ужива : big fish , the million dollar hotel ... valley of flowers ,
im juli - со овој дефинитивно паѓа на колена :)
akо сака да се плаши некој добар хорор ( во случај да делуваш онака посигурно )

или ако е за тепање време - комедија :)

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
Ако сакаш малку пожешка атмосфера :vozbud:, обавезно Killing me softly !!!

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
Ако сакаш малку пожешка атмосфера :vozbud:, обавезно Killing me softly !!!
јалнаш си :) за пожешка атмосфера ( задолжително - алмодовар ( јас не го сакам ни најмалце ама ќе заврши работа :) ) - „hable con ella“ , класика - „titanic“ , „stay“ ...

и ти пак се правиш демоде :) :smir:

leila

.o0
Член од
10 октомври 2008
Мислења
862
Поени од реакции
46
јалнаш си :) за пожешка атмосфера ( задолжително - алмодовар ( јас не го сакам ни најмалце ама ќе заврши работа :) ) - „hable con ella“ , класика - „titanic“ , „stay“ ...

и ти пак се правиш демоде :) :smir:
првиов го немам гледано, титаник - не смеам да коментирам хехехе, а третиов кој филм беше?
А Killing me softly е постар да, ама е закон , не знам и тој и Unfaithful (па и 8мм донекаде)

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
првиов го немам гледано, титаник - не смеам да коментирам хехехе, а третиов кој филм беше?
А Killing me softly е постар да, ама е закон , не знам и тој и Unfaithful (па и 8мм донекаде)
првиот е „talk to her“ - тажен , бла-бла срање на алмодовар - за некои доста јак , за мене просечен педер кој барата на виско ниво со женските чувстава ( ова се разбира е моето гледиште , немора да значи ништо - види и провери :) )

последниот е доста добар филм , мислам и екипата е супер - вреди да отепаш некое време - јас препорачувам :) :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
P.S. I Love You е најпоучен филм за една здрава врска. Не за општа - за здрава и стабилна! Барем јас кога го гледав сфатив и заклучив многу работи од него.
После него, илјада скали подолу има доста убави филмчиња, кои ќе ги предложам нареден пат, за да не бидат во ист пост со овој филм.:pipi:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.259
Овие два филма ги сакам премногу. Особено вториот, романтична комедија која не ме остави рамнодушен.
Кај романтичните комедии би сакал да го спомнам и Notting Hill, сум се газел од смеење на некои сцени.
Ако сте спремни за нешто посериозно ко така солиден избор е Bitter Moon.

Ако можам да предложам и филм кој што НЕ треба да го гледате во друштво, тоа е American Pie 6. На пола филм и веќе сите се голи.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Секако The notebook прв на листата ми е. Иако книгата е 100 пати поубава од филмот:)

Последен преубав филм што го гледав ми е The holiday прекрасен романтичен филм.

Еве неколку страни кои имаат направено селекција на најдобрите романтични филмови.

50+ Моst romantic movies

Top 10 Romantic Movies

Most romantic movies

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Хорор филмовите можеби не се најромантични но во секој случај се супер за да ги гледаш кога имаш друштво особено ако се работи за некој добар трилер (кој е страшен но нема премногу гадни или крвави сцени).
Моја препорака The Mist, IT.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
P.S. I Love You е најпоучен филм за една здрава врска. Не за општа - за здрава и стабилна! Барем јас кога го гледав сфатив и заклучив многу работи од него.
После него, илјада скали подолу има доста убави филмчиња, кои ќе ги предложам нареден пат, за да не бидат во ист пост со овој филм.:pipi:
Умрев од плачење и на филмот и на книгата... За луѓе во подолга врска, го препорачувам и јас, затоа што укажува на вистинската поврзаност и преданост на починатиот, но сепак присутен маж на девојката... Контрастно, за смеење го препорачувам ,,Big fat liar" - најсмешниот филм што некогаш сум го гледала! :pos2:Кога ќе ми текне и сеа се газам од смеење хахахаха!:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom