Изборни резултати од Претседателски избори 2009 (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување

За кого ке гласате на следните претседателски избори?

• Ѓорѓи Иванов (ВМРО-ДПМНЕ)

Гласови: 313 39,0%
  • Љубомир Фрчковски (СДСМ)

Гласови: 126 15,7%
  • Нано Ружин (ЛДП)

Гласови: 23 2,9%
  • Mируше Хоџа (ДПА)

Гласови: 1 0,1%
  • Љубе Бошковски (независен кандидат)

Гласови: 141 17,6%
  • Имер Селмани (Нова Демократија)

Гласови: 68 8,5%
  • Нема да гласам (или сеуште неопределен)

Гласови: 74 9,2%
  • Агрон Буџаку (ДУИ)

Гласови: 3 0,4%
  • Ќе го поништам ливчето, никој не ми се допаѓа.

Гласови: 53 6,6%

• Вкупно гласачи
    802
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас сум народот ТАКА Е! :) ама во овој момент сите ми се исти. И стварно ако би гласал ќе си пеам песничка кој да заокружам. Не сум толку по политика па да знам кој што направил или кој колку украл. Тие што гледат секој ден вести тие знаат :)

Зато ти ке седиш ке си ќутиш и ке си трпиш:helou:

Јбг морат да имат и ко тебе такви :D

Зато ти ке седиш ке си ќутиш и ке си трпиш:helou:

Јбг морат да имат и ко тебе такви :D
Па подобро сите да се како мене барем така сите ќе се сакаме, и нема да се караме :smir:

Па се гледа дека не разбираш, со заминувањето(привремено) на Бранко од СДСМ се створија услови партијата да пропадни. Инаку мислиш така лесно ќе беше да се распартали СДСМ на Титовисти, Бучковисти, Шекерни и др.

Ама партијата не пропадна, што е најлошо Бранко и се врати! А, плус сети се колку ДПМНЕ се жалеше од Бранко изминативе години додека тие беа на власт, а тој претседател. Колку збореа дека бил штетен за државата, значи со таков потег направиле штета првенствено за државата. И јас викам дека Бранко прави само штета, но после таков потег и тие сносат одговорност за тоа...

Значи, тогаш не се направи ништо друго, освен што се остави Бранко политички да живее! Сега воопшто немаше да се замараме со него, доколку ДПМНЕ тогаш одигра правилно!

Добро, стварно си верувате у ова?

Стварно...:pipi:
- да не бил Љубе мн нешта у те би биле подруги т.е мн полоши, а пак вака со прецедател може да напрае мн нешта не само за те туку и за цела Македонија.

Јас сум народот ТАКА Е! :) ама во овој момент сите ми се исти. И стварно ако би гласал ќе си пеам песничка кој да заокружам. Не сум толку по политика па да знам кој што направил или кој колку украл. Тие што гледат секој ден вести тие знаат :)

баш тие што гледаат вести помалку знаат. нивното знаење зависи од тоа кои вести ги гледаат (мислам на која тв). а да се гледаат сите вести е неможно, бидејќи дури и да се изгледаат сите, на човек ќе му треба уште толку време да излезе од конфузијата.

пообјективни информации се добиваат на форумов отколку на вести, бидејќи кајгана моментално е најнезависен медиум во македонија

за никој....нема никој чесен...ја за љубе се прашувам...од кај му пари за кандитатура...кога беше во затвор...и хотелот го даде нели под хипотека...женаму не работи...од кај сето тоа....мислев дека е чесен...ама сега сватив...НЕМА ТАКОВ ЧОВЕК на политичка сцена:tapp:

Mozebi VMRO i SDSM imaat golemo glasacko telo ama vo vtor krug bez Frcko sdsm glasovite mu gi dava la LJube a so toa vidi koj ke ima pogolemo glasacko telo Ljube ili Ivanov

Mozebi VMRO i SDSM imaat golemo glasacko telo ama vo vtor krug bez Frcko sdsm glasovite mu gi dava la LJube a so toa vidi koj ke ima pogolemo glasacko telo Ljube ili Ivanov
Mожеби и нема толку големо гласачко тело Љубе.За него сакаа да гласааат сите кои на накој начин беа поврзани со конфликтот, но после изјавата негова, кога се уште нему беа собрани потписите, испадна на ТВ и рече браќата македоници и албанци и турци и др., според тоа што јас го слушав, голем број од македонците кои сакаа да гласааат за него сфатија дека единствена цел му е политичка кариера, и не држи до своето. Такашто, слаба конкуренција.

Mожеби и нема толку големо гласачко тело Љубе.За него сакаа да гласааат сите кои на накој начин беа поврзани со конфликтот, но после изјавата негова, кога се уште нему беа собрани потписите, испадна на ТВ и рече браќата македоници и албанци и турци и др., според тоа што јас го слушав, голем број од македонците кои сакаа да гласааат за него сфатија дека единствена цел му е политичка кариера, и не држи до своето. Такашто, слаба конкуренција.

Некако му набија нож во грб ВМРО на Љубе....... Сигурна победа имаше во раце да се кандидираше како нивни кандидат,и неутралните ќе гласаа за него. Ако се точни анкетите ВМРО има 300.000 верни симпатизери, што ќе ги добие секој можен кандидат, па и Иванов

Tie ke dobijat vlast tuku nie obicniot narod sto ke dobieme,toa e glavnoto prasanje?Lesno e da se izbere pretsdatel ama tesko ke mu bide da raboti malce za narodot?!

Bidejki nemash argument da go pobiesh onaa shto go pishuvam odish so navredi i provokacii, tvoj izbor i tvoe nivo.

Ima of topik i of topik. Ti teknuva.

A fakt? Tebe da ti se pravdam??
Ti ocebijno ne si so site kozi na broj.

Me napravi partiski klon, a posle ocekuvas da ti vozvratam normalno?!

Jordane...ne me raduvaj, ti tekinja.

I ne sum NP, ne sum DPMNE, ne sum SDSM, neka ti stane jasno.

Ti kade si? Mental asylum! Bidejki s azilant, ama mentalen?!

Oladi.

P.S. Na temava, moram da i pojanam na Ada deka seuste nema nikakov dokaz deka LJube ima dela so SDSM. BI sakal da prezentira takov dokaz. A ne da se sluzi s niski metodi na rekla-kazala.
I ako njde dokaz, da mi donese i roze tanga! Jas go pmetam dogovorot, ama sakam i dokaz.

Inaku, deka Ljube e so cel ispraten, kako klin, poddrzan od "prijatelski" zemji i nivni sluzbi , i mene mi mirisa mnogu na toa.
Inaku, deka ako vleze so Ivanov vo vtor krug, postojat golmi sansi, a togas, SDS kontra DPMNE ke go povika clenstvoto da glasa za Lube., Prasanje e dali albanskite partii ke go podrzat ngo ili Ivanov vo takva kontelacija.
Ne za drugo, se e pazarlak.

Е токму тоа е интересно.

И ги оправдува натписите кои се појавија, и кои коментираа за евентуалниот дил помеѓу Црвенковски, Бошковски и Љубчо.

Ама некако незабележано пројдоа.
Ova ne e dokaz dela Lube ima deal, tuku deka SDS se odamna preocajni, a ne se svesni deka poarno bi im bilo so Ivanov, malku ke gi nagazi otkolku so Ljube, koj mamata bi immja isplakl, samo da moze.

Некако му набија нож во грб ВМРО на Љубе....... Сигурна победа имаше во раце да се кандидираше како нивни кандидат,и неутралните ќе гласаа за него. Ако се точни анкетите ВМРО има 300.000 верни симпатизери, што ќе ги добие секој можен кандидат, па и Иванов

Никаков нож во грб не му забија на Љубе. Каде пишуваше дека Брат Љубе мора да се кандидира за председател. Желбата за кандидатура беше негова бидејќи тој калкулираше со подршката што ја имаше од нас граѓаните за излегување од Хаг. Но да разјасниме кога се потпишувавме прашањето беше јасно. Дали Брат Љубе треба да излезе ох Хаг бидејќи е невин? Одговорот беше Да! Значи не се бараше тогаш. Дали Брат Љубе треба да излезе од Хаг бидејќи е невин за да стигне да се кандидира за претседател. Тука му е грешката на Брат Љубе, потоа се претставува една обична негова желба (што е нормално бидејќи секој има право) да се кандидира за претседател и нема врска со никаков негов патриотизам или нешто сл. На крај сакам да кажам дека Брат Љубе нема никаков капацитет да биде на таа функција едноставно не во ова време.:toe:

Кога го нема Керим се двоумам помеѓу Иванов и Селмани

Искрено сум разочарана од политичкиот пазар и отфрлањето на Срѓан Керим од игра. Во новонастанатава ситуација не ми е јасно што се занесуваат ликовите ко Слаѓана Тасева, а богами доста ни е и од Љубе Бошковски. НАЈВЕРОЈАТНО мојот избор ќе биде Ѓорге Иванов, но само како поддршка на добрата досегашна политика на Никола Груевски. Иако од понуденава листа на местото Председател на Република Македонија најмногу ми е симпатичен поранешниот Министер за здравство, сепак незнам колку сме подготвени на чело на државава да застане Албанец (за жал). Инаку претпоставувам дека овие избори ке бидат најдосадни во свет. ВМРО би требало да тепа побајаги. А СДСМ би требало да си удри главата во ѕид со се арогантниот г-дин Фрчко. Ајде отидов јас на форум за секс :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom