А1 го поддржува холокаустот Газа!

Препорачувам да ја прочитате темата на Бумеранг околу Газа во Свет, Случувања и Македонска Дијаспора, пред да постирате.

Поддршка од мене.
Државата Израел имајки во предвид на каков начин и зошто е создадена (и како и зошто се одржува) претставува срам за политиката на демократскиот запад во 20-от век, и воопшто на човештвото....

Цел запад е срам и како е создаден и како опстојувал и како продолжува да егзистира, така да ако бараш крвници во историски рамки, сигурно Европа ќе биде каде каде пред Израел.

Израел е пример за држава која и покрај сите заебанции од мултимилионерските(со народ) соседи, успеа да се избори за сопствена држава.
Она кое се обидувате да го пласирате во стил на палестинците се угнетени, гинат итн.. нема да помине, нема да има никакво значење, не знам зошто и го спомнувате.

Од Израел како држава можеме да добиеме помош, експертизи, технологија. Од палестинците што ќе добиеме?
Некој бегалец кој ќе ќари некоја наша и ќе шири пропаганда со плачење приказни за угнетената татковина?
Кор2дуо се прави во Израел, кој ве ебе сите пропалестински настроени.

Цел запад е срам и како е создаден и како опстојувал и како продолжува да егзистира, така да ако бараш крвници во историски рамки, сигурно Европа ќе биде каде каде пред Израел.

Израел е пример за држава која и покрај сите заебанции од мултимилионерските(со народ) соседи, успеа да се избори за сопствена држава.
Она кое се обидувате да го пласирате во стил на палестинците се угнетени, гинат итн.. нема да помине, нема да има никакво значење, не знам зошто и го спомнувате.

Од Израел како држава можеме да добиеме помош, експертизи, технологија. Од палестинците што ќе добиеме?
Некој бегалец кој ќе ќари некоја наша и ќе шири пропаганда со плачење приказни за угнетената татковина?

da be batka od izrael ke dobieme pomos. mu boli na izrael za nas. grcija im go otvori vozdusniot prostor za nivnite voeni obuki i tie se glupaci da ni pomognat nas, ti prodolzi si so svoite filmovi. za boldiranoto: a nie sme vo kolona pa cekame red za da te ebime :pos2:

Што ми менува мене ако С2D се прави во Израел?

Што ми менува мене ако С2D се прави во Израел?

А што ти менува ако има 1500+ загинати ?
Бар пц саглам ќе имаш.
........
Za boldiranoto: a nie sme vo kolona pa cekame red za da te ebime
........

Нормално дека чекате, пичките не ви даваат или не можете да си ги дозволите, па меѓу себе сте си навикнати да се онадите.
Арапска педерана.
Прочитај за тоа зошто самоубиците се самоубици, за исфрустрираноста што не можат да ќарат женска, за полигамијата кај побогатите, за лишувањето на основните потреби, како се создаваат ѕверови.

Ајде сега извадете си ги очите...

Ако не гледате, ние си имаме наши проблеми и тие треба да ги решаваме

Прво темава забега и мислам дека не е за овде бидејќи од тоа што го поставил Бумеранг за веста на А1 од никаде не се гледа подршка за Израел.

btw Двете страни се во гомна до гуша. Тоа ти е борба и на Израелците и на Палестинците за опстанок.

А што ти менува ако има 1500+ загинати ?
Бар пц саглам ќе имаш.
........
Za boldiranoto: a nie sme vo kolona pa cekame red za da te ebime
........

Нормално дека чекате, пичките не ви даваат или не можете да си ги дозволите, па меѓу себе сте си навикнати да се онадите.
Арапска педерана.
Прочитај за тоа зошто самоубиците се самоубици, за исфрустрираноста што не можат да ќарат женска, за полигамијата кај побогатите, за лишувањето на основните потреби, како се создаваат ѕверови.

da ko i nie ko aleksandar imame odnosi so mazi :) a toa so ne sum arap e druga rabota. i mene me napravi arap znaci:pos2::pos2:

Ајде сега извадете си ги очите...

Ако не гледате, ние си имаме наши проблеми и тие треба да ги решаваме

Точно, но објективно гледано, ползата е во поддршката на Израелската држава.
Да не заборавиме за коректните односи на Израел кон Македонија и помошта која ни ја дава.

едни односи што имаме. гледам се унапредивме ептен. за кои односи зборуваш ако смеам да прашам

Сте си ги измешале термините.
Израел не врши геноцид, едноставно им вели да се потприберат.
Всушност постои огромна резерва и толеранција од страна на Израел, огромно внимание за цивилите и штетата.
Се забавуваат како мачка кога си игра со глувче.
Можете да замислите што ќе остане од палестинците и од арапскиот свет, ако Израел стане сериозен.
Се воздржуваат колку можат, но да не заборавиме се работи за војна, а во војната има некои други правила.

Nikola stvarno mislis deka toa so gledame kako izvlekuvaat zapaleni tela na mali deca tolku izgoreni so ne mozat da se identifikuvaat e igra na mis i macka???? Mislis oti Izrael ne se svesni deka so nivnoto neverojatno silno lobi i finansiski institucii vo SAD i faktot deka tie poseduvaat ogromen del od golemata JU ES GOVERMENT mozat da se izvlecat SO SE KE NAPRAVAT??? Aj molim te objasni mi kakvo e toa vozdrzuvanje koga gradinki i bolnici se pogodeni od raketi??? Da biam iskren, jas sum gi gledal site filmovi na Michael Moore, Zeitgeist dvata dela i End Game i sum procital nekolku knigi od Chomsky i sum jaaaakkooo protiv Amerika, zatoa mii e i takov postot, ama ako mislis oti ne sum u pravo, pls popravi me

едни односи што имаме. гледам се унапредивме ептен. за кои односи зборуваш ако смеам да прашам

Оди во Израел, спомни дека си православен Македонец и ќе видиш каков третман ќе имаш. Максимална почит.
Инаку има разни договори, како за надградба на воена опрема, така и за туризам и земјоделие.
Глеј, бркај од тоа газаните што имаш ќар..

....
Nikola stvarno mislis deka toa so gledame kako izvlekuvaat zapaleni tela na mali deca tolku izgoreni so ne mozat da se identifikuvaat e igra na mis i macka???? Mislis oti Izrael ne se svesni deka so nivnoto neverojatno silno lobi i finansiski institucii vo SAD i faktot deka tie poseduvaat ogromen del od golemata JU ES GOVERMENT mozat da se izvlecat SO SE KE NAPRAVAT??? Aj molim te objasni mi kakvo e toa vozdrzuvanje koga gradinki i bolnici se pogodeni od raketi??? Da biam iskren, jas sum gi gledal site filmovi na Michael Moore, Zeitgeist dvata dela i End Game i sum procital nekolku knigi od Chomsky i sum jaaaakkooo protiv Amerika, zatoa mii e i takov postot, ama ako mislis oti ne sum u pravo, pls popravi me
.......
Многу ми е жал што имаш потпадното под најлошата од пропагандите.
Ал гор, мајкл мур, чомски и слични создаваат прикаски за проста маса, нешто како за оние кои гласаа за обама. Мене лично не ми пречи, кој што сака нека си гледа и верува, но некои работи се до толку очигледни, да е жално да се види некој да не ги приметува.
Фабриката на комунистите работи засилено, земаа залет во Европа. па сакаат да се прошират, за среќа економскава криза ќе им ги скрати крилата.

Не би рекол дека сето тоа во појасот Газа е холокауст.Како што рече Никола, Израел го прави тоа што секоја земја би го направила, го брани својот народ и својот териотријален интегритет.
Е сега плачат палестинците, кога се прават силни нека се прават до крај, војна не е испали ракета и скриј се, војна е она што го прави Израел, гази се пред себе, додека хероите палестински се кријат зад жени и деца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom