Германски рап

• Креатор на темата Креатор на темата RayHerb
  • Време на започнување Време на започнување

RayHerb

Пајнепл Експрес...
Член од
17 јануари 2009
Мислења
56
Поени од реакции
2
Дали некој воопшто слуша, и шо се слуша...!!

Аууу на FM Jam имам слушнато неколку германски рап песни и воопшто не ми се бендисува како звучи. Мислам дека на Балканов се прави многу подобар рап, а германскиот е тапа. :helou:

Аууу на FM Jam имам слушнато неколку германски рап песни и воопшто не ми се бендисува како звучи. Мислам дека на Балканов се прави многу подобар рап, а германскиот е тапа. :helou:

Абе ја мислам дека грешиш пошто не го разбираш јазикот претпоставувам... А и музиката им је ОК, ако им го разбираш текстот ке ти биде појасно, мислам...!!

не слушам, ама кој сака да слуша нека ги баара ко за почеток Sido и Buschidо тое се двата најголеми ко демек германски рапери.

Абе ја мислам дека грешиш пошто не го разбираш јазикот претпоставувам... А и музиката им је ОК, ако им го разбираш текстот ке ти биде појасно, мислам...!!

Абе ок друже можам да претпоставам што пее (рецитира) ама сето тоа многу лошо звучи (бар според мене).
Јас горенаведената споредба ја правев со претпоставка дека не ги разбирам текстовите ни на балканските ни на германските песни.
Едноставно не ми се свиѓа германскиот рап. :)

па,имам слушано само еден досега,и се покажал како квалитетен.тоа е holger burner.

оваа е еднинствената рап песна што ја имам слушнато и тоа уште кога испадна а тоа е пред еден век,иначе мразам германци и јазикот им е ужас,само рамштајн вредат.

Narodot naviknal na Amerikanskiot rap pa ili nemaat vreme ili ne sakaat da slusaat rap muzika od druga drzava.Ne e samo da slusas muzika,treba i da ja razberes? Eve ja mojata Germanska rap himna pa sega sami odlucete dali vredi ili ne?

Јазикот ич не им одговара за рап :toe:

Напротив мислам дека германскиот е идеален за рап композициите.Неколку пати на кратко сум слушнал и не е лошо , а ми се допага како звучи на германски.Уште малку повеке да ги разберев супер ке беше:smir:

Slusav porano.

Baraj: Aggro Berlin, Sido, Bushido, Curse, Kool Savas, Curse, Die Sekte, Azad, Deichkind, Blumentopf, Dynamite Deluxe, Samy Deluxe, Die Fantastischen Vier.

Музиката е закон ама текстот ич не го разбирам.
Инаку од германски рапери имам слусано СИДО,БУШИДО,АЗАД,Кул Савас итн..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom